Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Nov 15, 2010

Suatu Ketika...

Suatu petang..




"Awak, nak tanya ni..
Sekarang ni, apa perkara yang paling awak teringin nak buat?"




"Oh!! Saya teringin nak makan mee segera yang dalam cup tu..
Kat rumah tak pernah ada..Selalu tengok iklan TV je.."




"Kalau camtu, JOM!!"
"Pergi mana???"




"Adalah..Nanti awak tahu laa..JOM!!"

Beberapa ketika kemudian..


"Nah!!"




"WAH!! Mee segera cup..
Awak ni, semata-mata...?"




"Amacam??"
Slurrrpp...sluurrppp!!!
"Mee segera paling sedap pernah saya makan.."
"Elehhh, mee segera je kot.."
.
.
.
.
.
.
.

"Sekarang giliran awak pulak bagitahu saya..
Apa perkara yang awak paling teringin nak buat sekarang?"

"Hm..Tak perlu kot.."
"Apesal??"

"Sebab saya dah dapat dah..."
"Apa dia??"

"Saya teringin nak lihat senyuman riang awak.." (perlahan)
"APA DIA?? Tak dengar laa..."

"Tak ada apa-apa laa.."
"Tak dengar laa, suara perlahan mengalahkan perempuan.."

"Oit, saya lelaki sejati tau.."
"Buwwekk..!!!"




postquam-scriptum:
Kadang-kala, kenangan terhebat bukan terletak pada harga, tetapi pada jiwa.
Ianya bukan berapa banyak anda berkorban, tetapi berapa dalam satu tindakan.


postquam-subscriptum:
Sebab tu aku suka sangat video 'Save The Date' perkahwinan Elyana dengan laki dia tu..Sebab salah satu scene dia terasa 'dekat' sangat..

updated:
Inilah link video 'Save The Date - Elyana & Khairul'




=============================
47) [link] 17 Minit Percuma Hidupku
46) [link] Sampai #3 Jika
45) [link] Sampai #2 Kenapa?
44) [link] Sampai
43) [link] Bergenang, namun Tidak Berlinang
42) [link] "Are We Cool?"




...lebih dalam Si Gadis Kasut Converse




38 comments:

  1. alololo..
    comel sangat!!
    bro sgt sweet la..
    elie baru tau..muahahhahhaha ;p

    ReplyDelete
  2. gugur jantung baca entry ni LOL :P.sweet sgt

    ReplyDelete
  3. untung betul kau ni..serius aku jealous..

    ReplyDelete
  4. itu menyebabkan untuk makan meggi..ok jom

    ReplyDelete
  5. cero.blog kau knp loading yg pusing2 tu lama oh.pelik nye.
    tenet aku lmbp ke mmg?

    ReplyDelete
  6. wow!!! so sweet......weh, mana aku nk tgk vid elyana tu heh? nk tgk gak..

    ReplyDelete
  7. kau sweet sangat!

    *melting

    ahahahahahahaha!

    ReplyDelete
  8. wah!!dah lama ta ik0t kesah pcintaan ko ni,,blog p0n da byk berubah! :D

    anyway,,sweet! :)

    ReplyDelete
  9. kan aku dh kata ko tu romantik mcm farid kamil.. tapi degil tak nk percaya.. LMAO!!!

    ReplyDelete
  10. @8827736229485509891.0
    littlegirl,
    sweet ek??

    @MENJEJAK DEWASA~
    salam kenal..
    singgah laa slalu...

    @little cart00n
    haha, belanje megi je pon..
    nak???

    @kata kila
    kutip balik jantung tu..
    kesian dia gugur...hehehe

    @sakura lover's
    laa, tak ada ape yg perlu dijeleskan...

    @hentakbelipat
    lpas ni, smua nk makan megi, kan??

    ReplyDelete
  11. nak rasa sebak buleh ke??? somehow it touch people heart by saying, for me it enough to see your smiling face..
    pssst, anda seorang yang sangat sweet.. =)

    ReplyDelete
  12. aku baru makan megi malam tadi hahahah

    ReplyDelete
  13. @si nelayan
    lambat ke?? nanti aku check tech support..
    sabar yek...

    @hanaahmad
    aku dh update link..
    sila laa..

    @~aLiYa~
    thanksss..!!

    @iemaZAIMAH
    haha, blanje megi je pon..
    nk jgak ke??

    @e~car182
    hehe, thanks...

    @WZulhilmi
    hahaha, farid kamil lgik??
    tidak!!!

    @Lupi
    haha, megu laa..

    @mr delirium
    cuba carik kat 7-twelve..
    hahaha

    @liyana aziz
    knape nk sebak??
    rasa sayang kan patut dirai..

    @Shukjessa
    hehehe, megi cup sgt mahal kalo beli kat kedai 24jam tu..

    ReplyDelete
  14. patut lah mcm penah jek tgok scene ni. rupanya ada dlm cte elyana tu. aku dah msuk youtube aku *smgt tak?

    ada pengalaman comel mcm ni. huhu sape bole lupa..

    ReplyDelete
  15. sweet bangat!
    cEro..tanx dh lehh komen..blog pun dh berwajah baru..tanx yay!

    ReplyDelete
  16. haha aku ulang 10 kali baca ! sweet lol ; )

    ReplyDelete
  17. aku dh muak dh mkn megi woi.haha!

    saya mahu tiket wayang! :D

    ReplyDelete
  18. bertuah la kau cEro dpt awek yg humble despite her high status background...

    elyana n her fiance pun sweet kan?aku dgr family mamat tu pun bkn calang2 org

    ReplyDelete
  19. gua dah buat ni. makan megi kat shell. kat 7e. kiranya gua bole join elyana la kan? nama pon da dekat!

    ReplyDelete
  20. @m i r a f i q a
    hahaha, dtg vid elyana tu mmg arr nmpak comel, tp aku rase mcam tak brape sgt je bila aku wat..hahah

    @Ery Farieha
    hahaha, bukan aku tp keadaan..

    @Amirah Yusof
    bgus2, rajin2 laa update yek..

    @Mi Ss KaLeKaLe
    haha, terima kasih, ulang lg 10 kali laa..

    @pu3aan
    haha, terima kasih..

    @iemaZAIMAH
    hahaha, 3 kali ganda harga dia oi..
    hahaha

    @Dark Half
    yeke?? uih, untung laa elyana tu ek??

    @hamzah ian
    wahaha, skali skala biarkan jiwang kuasai diri, ape salahnya..

    @JelinaJoli
    hahaha, boleh je nk tolong ganti..
    nama ang ape??

    ReplyDelete
  21. ouhhhh..so sweet laaa..nice to know ur blog..like ngan pic kartun kiut miut tu..

    ReplyDelete
  22. @cimOt
    nice ek?? kalo nice slalu laa singgah yek!
    heheh

    ReplyDelete
  23. sweet~ bukan aku sorang je~
    rata-rata yang komen kat sini pun kata sweet...
    walaupun hanya megi, tapi yang penting kita makan dengan orang yang kita sayang =)
    *eceh...eceh...

    ReplyDelete
  24. sweet memories memang tak ternilai lah.

    ps- gile osem vid tu. dasat sungguh la video orang kawin sekarang

    ReplyDelete
  25. sweet nyee.. cero..ko nak something tak?meh aku bg..
    http://www.youtube.com/watch?v=QyB_U9vn6Wk

    ReplyDelete
  26. @2388464816843367297.0
    littlegirl,
    haha, item tak penting..
    yg penting moment..

    @kusut
    mmg style zaman skang ni, smua nk memorable...

    @5930826776422071996.0
    nekmo,
    sangat dem sweet!!!
    adoi!! aku dah cair habes nih...

    @tia
    terima kasih!!

    ReplyDelete
  27. video bile belakon balik nampak fake.adeh.

    tp pasal cero ngan awek tuh mmg sweet.ciss kau

    ReplyDelete
  28. ala....sweet nye....ni yg rase nk pi mkn megi jgk ni...haha3

    ReplyDelete
  29. @lumut
    hahaha, thanks lumut..
    ko mmg terbaEk!!

    @Miss Comot
    hahaha, laku laa megi kt kedai nanti...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: