Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 21, 2010

Warkah Cinta buat Elisa

one-two-four
I'm sorry




Kehadapan Elisa yang dicintai,

Warkah ini aku tujukan kepadamu
sebagai tanda kasih sayangku tetap setia untukmu..

Hampir tiga tahun sudah perkenalan kita.
Dari mula, kau tetap ayu
berkulit putih, bersayap biru
aku hiaskan kau dengan aluran warna merah..
Kau di mataku tetap senantiasa indah.

Elisa,
masihkah kau ingat
susah senang kita bersama?
Maafkan dulu aku pernah sakitimu..
Percayalah, aku lagi pedih melihat kau tercalar.
Namun aku rawati lukamu,
aku perbaiki perlakuanku
agar aku terus berhati-hati bersamamu
supaya kau tidak lagi terluka..



Elisa,
ingatkah kau memori kita berdua
bersebelahan berpelukan menikmati permandangan senja
mentari terbenam di ufuk jingga
kita berdua tersenyum leka
Saat indah kekal bahagia..

Elisa,
kita selalu basah bersama
kusabun badanmu, kau palit padaku
kusental belakangmu, kau calit dahiku
saat aku mandikan kau
saat kita bersama direnjis air pancuran
saat itu kekal diingatan.

Elisa,
tahukah kau aku sayang padamu?
Tiada galang ganti, tiada harga diberi
semuanya kuberikan untukmu
demi cinta suci..



Namun Elisa,
hujung minggu ini
akan ku ketemukan kau dengan bidadari hati
kerana dia ingin mendekati
harap kau sentiasa sudi..

Maafkan aku Elisa,
bukan niat mendua,
aku sayangkan kau..
Tapi aku lebih sayangkan senyumnya
Namun, yang pasti kita akan tetap bersama
bersamanya hanya seketika
bersamamu adalah selamanya

Aku sayang Elisa..

Yang ikhlas menyayangi,
mr cEro

=============================
Elisa adalah motosikal putih aku yang aku tunggang selama tiga tahun. Namanya diambil dari kereta impian aku Lotus Elise. Elisa adalah kenderaan kesayangan aku. Namun, hujung minggu ini kami bakal 'bertiga' dengan kedatangan L sebagai murid kepada aku untuk sesi pembelajaran menunggang motosikal. Harap Elisa tak buat perangai, sebab kadang-kadang dia tak suka kalau orang lain yang tunggang dia. Pernah abah aku pinjam Elisa nak ke tempat kerja, Elisa mati enjin di tengah jalan, sedangkan hal tersebut tak pernah berlaku pada diriku.

By the way, wish me luck this weekend.
Nak jadi sensei sekejap..




29 comments:

  1. bebaik ajar anak dara org naik moto..
    terluka anak daranyer sket..
    terluka lagi hati abahnyer..

    ReplyDelete
  2. pergh... gua ingatkan elisa tu betul2 awek cun.. hahahaha.... - rockers

    http://cicaktonjeng.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. adoi!!!tpah tertipu..igtkan mak janda mana nama elisa td!!hahhaha...

    p/s: ajar L nek moto jgn smpi dia terer rempit lak..hee:D

    ReplyDelete
  4. hehe. dah agak da elisa tu motor ko...

    jaga anak org baik2 weh..

    ReplyDelete
  5. huhu..jaga anak orang baik2 ye bro..
    huhu..pasni boleh la aku bayangkan ko jadi macam cikgu dekat kelas memandu tu...hahahahaha

    ReplyDelete
  6. cari tanah lapang, masukkan gear 1 or 2 then suro die kawal, 1st class balancing, tak belen susah bwk motor, hehehe. throttle ko ringan ke berat? bagitau sama die lar, takut orang tak penah naik tatau throttle, kang bantai pulas habis. kalo berat ok gak, kalo ringan pulas habis, wheelie la jwpnye wakakak

    oh motor aku tak pernah bagi name pun wakakak, CBQ je lar, dah bercalar balar byk sgt orang bwak, dan kesan sticker uitm hehe

    ReplyDelete
  7. salam ziarah hari jumaat..
    penghulu segala hari..
    moga kita mendapat hikmahnya
    dan di kurniakan kesihatan
    yang baik..

    ReplyDelete
  8. hakhak...pandai plak elisa 2 matikan enjin ek...hehe
    mcm ad perasaan plak 2:)

    ReplyDelete
  9. @cha cha
    baEk!!
    aku pon risau kalo pape jd..
    adus laa...

    @Rockers
    dia mmg awek pd aku..
    hehehe

    @little cart00n
    hahaha, ajar dia smpai dia puas ati je..
    jgn bawak laju2..
    hehehe

    @KERAK NASI
    hahah, wawa terbaEk..
    mmg hebat sbb dh teka..

    @✿nenek moden✿
    hahaha, jadi instructor kt skola mandu okey gak, kan??

    @hentakbelipat
    hehehe...thanks..

    @shukjessa
    throttle aku agak ringan laa..
    kena jar dia slow2..
    dia tu dh laa tak pnah bawak..

    @zulkbo
    salam jumaat juga..
    mari tingkatkan amalan yang mulia bersama..

    @*dekli*
    dia sgt memilih..
    adik2 aku pon slalu merungut sbb susah nak start, tp aku senang je walaupun cuaca sejuk...

    ReplyDelete
  10. da agak dah motor...
    gud luck cEro~~~
    :)

    ReplyDelete
  11. gudluck bro!bawak2 elok ye..huhuhu

    ReplyDelete
  12. @raja dinie
    thanks dinie...
    doakan tiada ape2 yg berlaku tau..

    @iema_z
    thanks zaimah..
    doakan yg terbaik yek!!

    ReplyDelete
  13. @LUT
    bukan LC laa, moto biase je..
    hehehe

    ReplyDelete
  14. gile si pelik letak nama kat barang..
    hhaha, comel plak tu namanya..
    hehe

    -ms cuAtro-

    ReplyDelete
  15. warhahhah.sgt romantik dgn motosikal ;p

    btw, gudluck n berhati2 d jalan raye~

    ReplyDelete
  16. hehe.. gudluck sensei..

    jaga anak dara orang baik2.. eh, jangan kepit2 kuat sangat plak dah bawak moto tu.. cuak L kang.. hoho..

    ReplyDelete
  17. @ajlaa
    thanks..
    hahaha, takde awek nk romantik, dgn moto pon jd laa..

    @sweet-luv
    hahaha, aku tak fikir pon nk bonceng blakang..
    kene ke??

    ReplyDelete
  18. hehe..dah agak dah..
    selamat berjaya ye cero..?

    ReplyDelete
  19. @Anonymous
    wahai cik cuAtro,
    mmg comel kan nama tu..
    kalo org mesti muka dia sweet..
    n thanks sbb kata aku pelik..
    hahaha

    @pu3aan
    thanks pu3..

    @Vanilla Popsicle
    cantek lg tuan motonya
    (buweekk!!! sila muntah!!)

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. buwekkkk.. dah muntah.. bertindak mengikut arahan :P

    ReplyDelete
  22. wow, u letak name moto u ELISA?? hehe...
    jarang org buat...
    but, ELLISa should be better...
    LOL, just kidding~

    ReplyDelete
  23. @echasuzrin
    hahaha, pd aku nama tu dgr macam sweet..
    so, ellisa is ur name, right?
    r u sweet??
    hahaha

    ReplyDelete
  24. not really....
    xsweet lgsung...
    hahahaha...
    bitter ade la...
    hehehe

    ReplyDelete
  25. moto aku nama cero

    ReplyDelete
  26. @matahitam
    oi, yeke? pergghh!!! Bangga nama aku...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: