Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 22, 2010

'Spiky' jadi 'Spooky'

dua-empat-satu
maaf


Cerita rambut lagi??
Maaflah, sebab aku tak puas hati dengan rambut sekarang,
jadi kalian kena laa dengar bebelan aku pasal rambut,
OK?

Aku tak hensem,
itu aku sedar...
Jadi, untuk membuatkan aku lebih menarik dan berbeza dengan mat bangla di luar sana,
aku perlukan rambut yang hebat dan menarik..
Itu je laa aset aku ada....

Syukur Alhamdulillah,
rambut aku dah panjang sikit (sikit je) dari kes kena tebas hari tu..
Jadi,
aku bercadang nak buat rambut spiky..

Maka,
aku keluar dan beli rubber gel Gatsby kaler hijau..



Bau epal..
Dah macam buah dah rambut aku..
Sangat menjadi spiky aku...

"Wah! Alang hensem!!!"
Adik aku puji..
Adik aku ni, takkan pernah puji aku..
Jadi, kalau dia puji,
sama ada dia nak bodek aku buat something
atau aku memang nampak hensem...
Oleh sebab dia takde kata apa-apa lepas puji tu
macam "Jom pergi McD?"
atau "Lama tak tengok wayang..",
so, aku anggap dia puji sebab dia betul-betul maksudkannya.
(Kembang semangkuk hidung aku..)


Tapi, satu aku terlepas pandang tentang rambut spike..
Sebab dari dulu sampai sekarang aku jarang buat rambut spike adalah...
AKU PENUNGGANG MOTOSIKAL.

Aku pakai helmet..
So, bila buat rambut spike,
walaupun pakai sebanyak alam sekalipon gel kat kepala,
natijahnya, rambut akan hilang shape!
Sebab helmet yang panas tu membuatkan rambut jadi penyek dan buruk..

Maka,
semasa aku keluar nak jumpa 'kawan baik' aku L,
apa yang aku dapat dari dia adalah...

"Hohoho, kenapa rambut macam budak sekolah?"





Dang!!
Aku nak belasah si tukang gunting rambut aku hari tu sekarang jugak!!
Siapa nak ikut???

______________________________


Oh, ya!
Jawapan untuk soalan 'apakah' semalam ialah..
Krusty Krab
dari pandangan bawah ke atas.
Tahniah kepada semua yang jawab dengan betul!



Diambil dari Spongebob Squarepants season 5 episode 6 yang bertajuk 'New Digs' di mana Spongebob mengambil keputusan nak bermalam di Krusty Krab atas sebab dia lewat datang kerja selama 1 minit pada siang hari.
Ish, patut laa tiap-tiap bulan dia 'Employee of The Month'.
So, yang dah bekerja,
contohilah SpongeBob.




27 comments:

  1. kalo laa bole juga dpt award "Employee of The Month" tuh...hehe.. Rambut mcm budak skola..skema apa.. :))

    ReplyDelete
  2. soalan teka teki ko buat aku sembelit!

    ReplyDelete
  3. yess..betul jua akhirnye jawapan aku..
    eheheh..
    ala..tggu je la rambut tu pjg..ko nak pi blsh tukang gunting tu pun xgune..buat sakit tgn je..
    ehehe..len kali jgn wat rmbt cacak2..wat rambut kedepan plak..eheheh..tp kalo pastu org kate ko mcm gayboy jgn marah aku yeh..?hehehe..

    ReplyDelete
  4. hahaha.damm..kau mmg loser..hahaha..pakai cap la

    ReplyDelete
  5. percayalah botak itu lebih mudah jika korg adalah mat rempit.

    tp ade iklan shampoo baru2 ni yg buka helmet rambut still lurus je, haha.

    weh ko simpan panjang macam karakter kartun Aie, Aku hidup dalam blues, smart ape, rambut ko ikal kan, sesuai panjang tapi kena ikat la. rajin basuh dan buat treatment letak minyak zaitun untuk melembutkan rambut hahaha.

    aku dulu pernah cuba2 mcm jenis minyak, tinggal minyak masak je belum.tp botak still the best, jimat duit minyak rambut, jimat masa dan selesa, pakai cap pun smart je

    ReplyDelete
  6. cian...mmber aku pon kn kes mcm ko...india tue potong rambut die jdi mcm kaum die(tkg potg) jgk...kecian mmber tue...ish3 (agk klakar muka die bile rmbut camtu)
    india mmg x reti potong rambut k?
    so lenkali jgn ptg rmbut kat kedai india...haha3

    yeayy aku jwb betol... ;)

    ReplyDelete
  7. alah rambut laki cepat pnjg..jap lagi mesti kembali kpd rambut asal punye..hu3

    ReplyDelete
  8. As6
    Salam kunjungan..
    Bertukar-tukar maklumat di blog 100penulis.

    Latest entry : http://elmandari.blogspot.com/2010/10/kelantan-20-tahun-di-bawah-pemerintahan.html

    ReplyDelete
  9. eh kan ada iklan gel bylcream (betul ke eja?) yg laki tu pakai 24 still mantop shape rambut!! Try lah.. hahahaha... *BOHONG!!!*

    ReplyDelete
  10. @CinderLaLa
    hhaha, spongebob ni super rajin..
    tak suka rmbut skema...
    nmpak baik..

    @kata kila
    haha, mkan laa ubat sembelit byk2...

    @pu3aan
    ko mmg hebat..
    rambut dpan mmg takkan aku buat...
    aku mmg anti-gay..
    hahaha

    @hentakbelipat
    hahaha, tak brape gemar pakai cap..
    tp bernas gak idea tu..

    @Shukjessa
    aku kn pernah botak dulu..
    tak suka laa, ringan sgt kepala..
    mmg niat nk bela pnjang pon...
    tp belum sempat panjang, dah rimas..
    heheh

    @Fina Fento
    dah!!
    sgt mcam pembunuh upahan..
    hehehe

    @echasuzrin
    hahaha, nanti org pelik nmpak aku berhelmet dlm komplex..

    @yuz yusof
    haha, kdg2 geram dgn org yg buat suka hati je ni...
    ko ajak kawan ko tu skali pukul..

    @aleen aiden
    nk menunggu panjang tu lama sgt...
    adoi!!

    @Penduga Arus
    salam...
    selamat datang..

    @WZulhilmi
    haha, yg tu sgt tak berkesan...
    tipu..
    abang aku pakai, lg teruk ada arr...
    bounce konon..

    ReplyDelete
  11. kalo guna gatsby kan bole reshape smule,suh la kawan baik tu tlg hehe..

    dulu pkai gak yg ijau, skang pkai yg pepel :D

    ReplyDelete
  12. wah.. nanti kan cero kau cakap lah masih terpacak hahahaa

    ReplyDelete
  13. haha yes, jwpn aku betul :D aku kan big big fan dia.

    psl rmbut tu, gi carik petua. lebat kan rmbut. bg cepat sket tumbuh rmbut tuh. haha.

    ReplyDelete
  14. pasni kena nek kreta la bile buat rambut spiky..hehe

    ReplyDelete
  15. yey~ aku betul!!!!
    hahahaha~ benda paling crucial leh left out.... ponat ye men'stail'kan rambut tu

    ReplyDelete
  16. @Lupi
    mmg boleh reshape, tp tak same mcam styling masa baru2 bentuk...
    adoi..
    hm, warna pepel utk rmbut ape ek??
    bukan pnjang sikit ke??

    @AngahSayang2314
    haha, boleh jd model iklan...

    @m i r a f i q a
    aku pon die hard fan dia..
    siap donlod lg season 4 ngan 5..
    mmg tgh carik petua cepatkan pnjg rmbut ni...
    ko ade??

    @Nesa Wazir
    haha, meh sini kasik pinjam kete sebijik...
    huhuhu..

    @3113426528122026823.0
    littlegirlz,
    tau takpe...
    dah laa penat berdiri lama dpan cermin sbb nk stail punya psal...
    adoi..

    @AyanaAsham
    mak aku kata aku mcam samseng kalo botak..
    adoi...

    ReplyDelete
  17. hahaha.. rambut budak skolah la stailo der. rambut pacak dah ktinggalan zaman..

    aku baru nk smpn rambut kasi pnjg2 sebab aku yakin..

    aku yakin ini zaman rock.

    ReplyDelete
  18. @oranglidi
    hahaha, kalo nk rock kena arr pnjang beb...
    baru laa kapak habis...
    hohoh

    ReplyDelete
  19. perghh lawa bekas gatsby tu..pinjam seketul...heh aku tengok kat kedai, harga bukan main menceqiq lagi..hadoii

    ReplyDelete
  20. @Fitrihadi.com
    mmg pon fit, harge dia dua poloh lebih, kalo beli gel biasa dpat 4..
    aish!!!

    ReplyDelete
  21. lelaki dan rambut...
    hehe ;D


    -dinie-

    ReplyDelete
  22. @Anonymous
    pompuan kalo pkai tudung takpe...
    tak pikir psal stail rmbut, kan??

    ReplyDelete
  23. haha!nseb bek bkn aku yg tgk,klu tak mmg segan lah kau nk kuar lg.

    ReplyDelete
  24. @iemaZAIMAH
    hahaha, rambut camni mmg buat aku down sket...
    down byk sbnarnye...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: