Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 5, 2010

Warkah buat Adik

dua-dua-lima
Maaf, aku rock!!




Adikku,


Setiap kali aku ke 7-E,
wajib bagi kau 'pow' satu Slurpee.
Setiap kali aku kata diri aku hensem,
wajib bagi kau kata sesuatu yang antonim.


Aku suka ejek kau 'jerangkung'
dan kau akan balas kata aku 'orang kampung'.
Aku suka suruh kau buatkan aku air Milo,
dan setiap kali, kau akan katakan 'NO'...


Bila aku puji diri sendiri hensem,
kau datang kat aku, tenung-tenung
dan kata "ish, kesian! Muda dah buta!"
Bila aku kata diri ni buruk,
kau datang kat aku, tenung-tenung
dan kata "Demam ke?? Kesian."






Adikku,


Satu hari aku bawa pulang aiskrim,
kata aiskrim itu untuk kau.
Kau ke dapur, bawa penyapu
dan herdik
"Keluar kau dari badan abang aku, jin apa yang datang mengganggu!"


Selalu, kau kata "Nak pinjam duit"
Aku merungut, tapi tangan tetap menghulur.
Aku tahu, 'PINJAM' pada kau adalah 'MINTA'.
Memang benar, sampai sekarang kau tak pernah ganti.
Kempis wallet aku.


Selalu, kau suruh hantarkan ke sekolah dengan moto.
Aku merungut, aku kata
"Pergi laa jalan kaki, pemalas!!"
Kau pergi, tapi dalam hati aku
"Kesian, lain kali aku hantar.."
Namun, aku tetap tak hantar.




Adikku,


Kau suka merungut.
Itu salah, ini salah
Itu tak betul, ini tak betul..
Aku tensen, terhinggap satu pelempang di muka.
Kau merajuk, aku tak layan.
Namun dalam hati aku terdetik,
"Sakit ke ek kena pelempang"
Aku lempang diri sendiri. Memang sakit.
Tapi esoknya, kau kembali menegur.


Walau apa pun berlaku antara kita.
Walau bagaimanapun benci aku pada kau.
Walau berapa sakit hatinya kau pada aku.
Kaulah adik aku.
Aku tetap abang kau.






Maka,
SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN PMR!
SEMOGA BERJAYA.
Alangmu sentiasa mendoakan yang terbaEK untuk adiknya.

Ikhlas,
AKU.



postquam-scriptum:
Harap dia takkan baca mende alah ni sebab nanti dia akan geli dan muntah hijau.
Hahaha.




29 comments:

  1. haha. baiknye Alaaaaaang niii..
    hihihihi...

    ReplyDelete
  2. alahai.
    pmr je pun.
    igtkn ape lah td.
    haha!

    send my regards to ur adik.
    ckp kt dye buat btul2.jd mcm akak yg comel ni.8a dlm tgn ok ;)

    ReplyDelete
  3. alololo..dalam hati ada taman flora..nak abang camni sorang!

    ReplyDelete
  4. weh pmr je. aku takkan buat post mcm ni. adik aku pun pmr, hari nak exam baru nak carik calculator =.="

    ReplyDelete
  5. Fuhh~nsb bek abg aku x pnh lempang aku...cma msa kitrog kcik2 pnh bertumbuk n berterajang je...tp skit ouh die terajang aku...krg asam punyer abg...haha3

    nice~
    smoga berjaya jgk kat adik ko! :)

    ReplyDelete
  6. oh em gee. sweet serious sweet

    ReplyDelete
  7. pelempang time2 cani je, dah masing2 beso, baik smule.

    air yg dicincang takkan putus

    aku dulu gado dgn akak aku tinggal nak berparang je hahaha, dah masing2 beso, boleh je dok rumah sebumbung

    ReplyDelete
  8. leh muntah ijau ke? aku rasa air idung adik kau kot yg meleleh baca entry ni..keke

    ReplyDelete
  9. hahaha..
    bese le adik beradik gaduh2..jgn berbunuh2 udah ler..
    gud luck utk adik cero..
    ganbatte ne..?

    ReplyDelete
  10. best kan ade adik??? hahaha tetibe je aku ni.... btw, sweet!

    ReplyDelete
  11. wish luck kat adek kau..hahah

    ReplyDelete
  12. bagus betul rangkap pertama tu.. semua ending dia sama.. klu seven E jadi slurpee.. hahaha

    Wish her gud luck...

    ReplyDelete
  13. cero,
    sila ketepikan katun rambut cacak tuh...
    saya nak tgk tuan pny badan lah!!hee

    cero,
    kalau ada cara utk bg adik kau baca ni...akn aku bg adik kau baca.

    aku nak dia rasa dihargai...
    dan bangga ada alang dia ni..hee

    ReplyDelete
  14. wah cero samalah adik angah pun duduki PMR gak...
    selamat menduduki PMR

    ReplyDelete
  15. @KERAK NASI
    Alang dia mmg baik gile..
    hahaha

    @iemaZAIMAH
    beb, PMR pon, dulu2 ko PMR rase macam nk mampos gak, kan??
    btw, will be...

    @Fina Fento
    ni dh bukan taman flora, ni dah ade lake garden dah ni...hehehe

    @m i r a f i q a
    haha, sbb dia takkan bace, tu yg aku wat post camni...
    ko ingat dpan2 dia nk ke aku ckap camni??
    mmg tak arr..

    @Miss Comot
    aku dgn adik aku mmg kaki gadoh..
    tp sekejap je masam muka...
    mak abah aku pon malas dah nk tegor..

    @kata kila
    sweet ke?? geli arr...

    @Shukjessa
    adik bradik, kan??
    kalo kawan, berckap dgn awek pon dh boleh perang sampai tak tegur 3 tahun, kan??

    @Dark Half
    hahaha, aku tak pnah ckap mende ni kat dia kot...
    mesti dia gile geli...

    @pu3aan
    takde kot smpai berbunuh...
    tp dulu mmg pnah geram smpai rase nak cekik pon...
    seb bek iman ade lg..
    hehehe

    @echasuzrin
    dlm konteks yg lain, mmg best...
    tp dlm konteks kena pow slalu, mmg tAK!
    hahaha

    @luffy
    will be, luffy...
    thanks...

    @WZulhilmi
    haha, niat nak bg sedap semua rangkap, tp tgh ngantuk, takleh nk lawan..
    hahaha

    @aleen adela akoo ^_*
    jom!!! moh ke 7E

    @LUMUT
    haha, takmo tunjuk gambaq...
    segan...
    satu dunia nmpak..
    hrap kalo adik aku ade baca pon, dia tak tau ni abang dia yg tulis..
    hahah

    @AngahSayang2314
    Ye ke??
    ckap kat dia gud luck gak!!!

    ReplyDelete
  16. cero.....aku baca entry lepas...
    aku komen..
    pastuh rasa mcm....

    1 dlm seribu

    ReplyDelete
  17. hehehe, abg yg baek & terbaek....

    air dicincang xkan putuih :P

    ReplyDelete
  18. Awww..so sweet...adik aku pun amek PMR tahun nie..

    ReplyDelete
  19. hahaha~ terbaik ar....
    tapi memang aku sokong sesangat
    lagi-lagi bab aku di pow adik aku
    & time diorg nak pinjam duit....
    pergh.... mereka punya kegedikan tu... fuh~
    selama nie x ngaku aku comel pon leh tetiba panggil aku comel
    cam x leh bla~
    skg nie siap jadi dreba x rasmi diaorang lagi...
    tapi bagi aku,
    as long as diaorg happy aku ok je...
    rasa berbaloi lagi...
    bak kat omputih,
    we'll be happy if we make others happy

    btw, wishkan good luck aku kat adik ko ek.... walaupun x kenal an

    ReplyDelete
  20. adoila..adik ko tinggi nyee...tak nampak mcm pmr..aku tecik ja..adoila..huhu..aku igt lelaki tadi..upanyee pompuan..hehe

    moga adik dia jwb xm leklok ye..

    ReplyDelete
  21. soka!!!!!!!!
    puisi yg tangkap dalam


    guluck adik! gua doa lu dari dlm blog

    ReplyDelete
  22. @LUMUT
    ko rase macam??
    1 dalam seribu??

    @Melati Qistyna's Mummy
    haha, tp dia tak tau yg abang dia ni baik!
    takkan tau kot..
    hahaha

    @Sophie Al-yahya
    oh! yeke??
    wish dia gud luck jugak!!

    @20667407169428377.0
    littlegurlz,
    biasak laa tu kan??
    pow pow ni tanda diorg ingat kat kita..
    nk marah, marah jugak, tp tangan hulur gak..
    hahaha

    @1808018822194687588.0
    nekmo,
    pompuan laa...
    dia nmpak tggi sbb kurus, lgipon dlm gambar tu dia pakai kasut tapak tinggi..
    saje je blagak!!
    hahah

    @JelinaJoli
    hahaha, thanks Joli..

    ReplyDelete
  23. ala comelnye hikhik

    good luck utk adik kamu yeh

    ReplyDelete
  24. @.::WaNiE::.
    Thanks wanie..
    akan disampaikan kat budak sorg tu..
    hahaha

    ReplyDelete
  25. @little cart00n
    haha, sweet laa sgt..
    jadi bahan gelak je..
    hahha

    ReplyDelete
  26. bagus nya alang...haha ;))



    -dinie-

    ReplyDelete
  27. @Anonymous
    haha, thanks dinie..

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: