Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 7, 2010

Batu-Kertas-Gunting

two-twenty-seven
I'm sorry

Ready, Set, GO!



Selalu main o-Som dengan adik aku..
Rock-Paper-Scissors ni pun lebih kurang jugak...
Dalam jepun dipanggil 'Jan-Ken-Pon'
walaupun dasarnya adalah 'Batu-kertas-gunting'
tapi o-Som masyarakat Melayu lebih kepada 'batu-burung-air'


Bila baca artikel di atas,
baru aku tahu ada World Championship untuk permainan ni.
Rujuk lebih di wikipedia


Dan disebabkan ada artikel ni laa,
aku selalu menang dengan adik aku..
LOSER!!

postquam-scriptum:
Sampai ke tanda seru kedua di perkataan 'LOSER' di atas,
aku mengambil masa 124 saat untuk buat entri ni.
Rekod terpantas memandangkan aku tengah demam dan otak tak ligat.
*Sigh*




21 comments:

  1. waaa...pantas kilat...dah tercatat dalam cero's book of record..hikhik

    1st time komen terawal..hehehe*taksub

    ReplyDelete
  2. so..kene gune formasi kertas-batu-gunting la yer..?
    ooo..
    mende ni pun nak wat world championship ek..?
    cube wat main guli ke, tengteng ke,congkak ke, baling selipar ke..
    uishh..mesti meriah..
    hahahaha..

    ReplyDelete
  3. cero sabar yer apa yg penting makan ubat & ubat tau hehehe

    ReplyDelete
  4. serius ada world championship hahaha.

    ReplyDelete
  5. yg aku ingt dulu2 time skolah ada permainan kad (power rangers) guna konsep paper-rock-scissors ni.

    pastu yg aku ingt, permainan kad kumbang yg kena slide dekat arked tu, tu pon guna konsep yg sama.

    lame dah tak main kad games

    ReplyDelete
  6. it's all about instinct n intuition...nampak cam simple je kan?

    ReplyDelete
  7. erks! krg phm...hahaha3 sbb bg aku nk men ni pkat cmpak je tgn...haha3

    by the way apekah kegunaan msyteri widget link tue?

    ReplyDelete
  8. sy x penah men pon benda nie..sbb x reti pon. Main MILO cukup..! =)

    ReplyDelete
  9. mak aih,world championship pon ade?ha3,ini btol2 lawak.xsgke plak.hadess

    ReplyDelete
  10. Ada tips bagai!! Hahaha.. so aku kena lh buat paper selalu klu main dgn kawan2 laki.. =P

    ReplyDelete
  11. heheh...ade strategi rupenyenak main benda ni~~~

    ReplyDelete
  12. @luthfi
    haha, taksub ek??
    seb bek tak jadi cam slalu dlm oh!media, berebut nak jadi 1st..
    hahaha

    @pu3aan
    hahaha, aku pernah organize tournament utk baling selipar mase skolah rendah dulu..
    mmg epik!!

    @AngahSayang2314
    baik Angah!!
    terima kasih

    @.::WaNiE::.
    sampai ke tahap tu kan??

    @Shukjessa
    ada!! aku pon ade main..
    tp ustat kat skola sibuk kate main kad tu tak baik, trus aku stop..
    hahaha

    @Dark Half
    btol btol...
    kalo pandai guna mental manipulation, kita boleh manipulate lawan utk kluarkan ape saje bentuk, kan??

    @Miss Comot
    haha, bace elok2, ko akan faham..
    mmg campak tangan je, tp kalo kena kat tmpatnye, kita mampu menang setiap kali campak..

    @m i r a f i q a
    alaaa, bdan lemah laa...
    mesti laa kena byk tido..

    @mia olive
    yeke tak pnah??
    o-som pon??
    1,2 jus ke??

    @aleen adela akoo ^_*
    haha, sape sangka...
    agak2 hadiah dia ape ek??

    @WZulhilmi
    haha, dgn syarat lawan ko tak tau strategi ko, boleh laa kuarkan paper slalu...

    @suichi
    kan?? tak sangka kan??

    ReplyDelete
  13. @miszlullaby
    yup, mcam tu laa..

    ReplyDelete
  14. pe bnd ni?pe bnd ni?asal aku bace bnd ni???

    ReplyDelete
  15. @iemaZAIMAH
    haha, taknak bace tekan laa exit..

    ReplyDelete
  16. gila ahh game ni..haha..sampai ke tahap duni tuh..
    xpe..jom cero t ajo L men osom aw..hehe

    -nekmo-

    ReplyDelete
  17. L nak lawan aku??
    dia takyah lawan RPS pon dah menang dah...
    muncung sikit je, aku kalah..
    hahaha

    ReplyDelete
  18. mmg xpndai main permainan ni, xprnah mnang...huhu


    -dinie-

    ReplyDelete
  19. @Anonymous
    haha, ikut nasib laa dinie...
    mgkin nasib tak elok ke masa main tu..
    hehehe

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: