Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 11, 2010

"I Tengok You"

two-thirty
sorry

Petang hari Sabtu,



Aku tengah menunggu seorang kawan perempuan di hadapan shopping complex.
Berdekatan, ada sepasang kekasih muda.
Awek dia lawa, manis, ayu.
Balak dia (walaupun aku tak layak nak kata, tapi...) muka pixel rendah.
Memang pecah, rempit habis!

Lama aku fikir atas dasar apa mereka berkasihan,
tapi, sebab konon nak jadi baik,
aku fikir positif
"Mamat low pixel ni berbudi bahasa agaknya.."

Tak tahu,
sama ada dia over-protective,
atau nak tunjuk power depan buah hati,
si Mamat Low Pixel ni menghampiri aku dan sound,

"Bro, gua perasan lama dah!!
Apsal lu tenung awek gua lama-lama camtu??"

OK!
No offense to all bloggers,
tapi aku sangat kurang gemar bila berinteraksi
dengan bahasa 'gua lu' camtu...
Tambahan kalau berdepan camni, dalam blog ok lagi..
So, memandangkan persepsi aku dah bengkok,
sedangkan aku berfikiran positif dengan dia tadi,
malahan aku dah lama tak buat jahat,
dengan sokongan syaitan yang kembali bebas selepas Ramadhan,
kesan dari iman yang kurang kuat,
aku berkata,

"Bro, siapa tenung awek you,
I tengok you laa..."

Spontan, selangkah dia ke belakang.
Muka berubah.
Terkedu dimamah kata-kata aku.
Terus diam, pusing dan kembali ke awek dia sambil bisik-bisik sambil tunjuk-tunjuk kat aku.

Bila dua-dua pandang aku,
aku dengan segera hadiahkan 'flying kiss' untuk diorang.
Terserlah, muka glee GELI terpapar kat kedua wajah mereka.

Seketika,
datang orang yang ditunggu aku.
Dia adalah perempuan tercomel pernah aku jumpa setakat ni.
Pasangan kekasih tadi pandang aku.
Tergamam.
Bila membelakangi diorang untuk berlalu,
aku garu kepala sambil menghadiahkan sesuatu untuk mereka berdua.
Jari hantu aku.



"Apa, ko bajet awek ko lawa,
ko boleh sound aku macam aku ni sampah?
Sila fikir kembali."



postquam-scriptum:
Tetiba aku rasa jahat,
eh?? Bukan aku memang jahat dari dulu ke?


postquam-subscriptum:
perasan tak gambar pertama tak ada kena-mengena?
haha..




32 comments:

  1. baru nak tanya apa kena mengena gambar pertama dengan entri ni haha..

    pernah mengalami perkara yang hampir sama dengan cik awek mat rempit itu..haish. kalau sampai org takleh tengok, simpan kat umah la awek kau tu..ish.

    ReplyDelete
  2. bangang.cam cilake perangai/

    ReplyDelete
  3. ko pnye reaction tak bleh blah..
    aku terus baca dengan nada garau+lembut...

    hahahaha..

    ReplyDelete
  4. sudahlaaaa


    ko nak kata muka mamat tu cam jamban

    gambar first tu ada kene mengena

    hahahahahahhahah

    ReplyDelete
  5. hehe..terbayang2 ko buat flying kiss pastu jalan ala2 gitu haha ...

    kompem terbeliak mata pasangan tu hehe..

    ReplyDelete
  6. hahahahah..gile! tapi bagus. padan muke mamat tu kene 15 bijik kat muke die..haha

    ReplyDelete
  7. satu flying kiss kat kau pulak...hahahaha setail!

    ReplyDelete
  8. Tgk sbb pelikk benoo baju dorgg? Pkai lak cm nk tunjukk smuaa. Mstilah kna tgkk. Ahahah

    ReplyDelete
  9. haha... scene camni ahmad idham pun x dapat nak captured. GLEEEEE rulez!

    ReplyDelete
  10. hahahaha..muka dia mesti cuak tahap cipan kan??hahahaha

    ReplyDelete
  11. @Fina Fento
    diorg bajet bile balak/awek diorg dah cantek, diorg laa makhluk bertuah seluruh negara...
    marah aku...

    @Encik Psychopath
    haha, muka mat rempit mmg dh ade satu trademark..ish..low pixel..

    @kata kila
    haha, ko cakap aku ke, dia??
    aku laa kan???

    @KERAK NASI
    hahaha, berani dia carik psal dgn aku...
    cucuk kang..
    hahah

    @.::WaNiE::.
    ish ish ish, takde niat laa wanie...

    @m i r a f i q a
    hahaha, ko nk jugak ke???

    @SyahNas80 @ Nana
    haha, dalam hati, aku dah tak tahan dah nak gelak berguling...
    hahah

    @Dayana Nasir
    mmg terkedu habes diorg tu...

    @hentakbelipat
    haha, aku tangkap...
    hehehe

    @yebbit + . +
    tau takpe...
    taknak tayang, suro pakai burqa...

    @Dark Half
    haha, ahmad idham tu anak murid aku...

    @sakura lover's
    SSANGAT!!!
    aku tahan gelak...

    ReplyDelete
  12. bhahahahahaa3 i loike the way u do it!
    adeh....rase nk golek2 ketawa kat mamat tue...cma jri hantu je kurang berkenan sket...yg len mmg da best r...x leh byg ko wat kat mamat tue mcm tue...

    ReplyDelete
  13. xpasal2 arini lmbt komen..
    huh..slalu jugak jumpe couple mcm tu..awek lawa..balaknye muka cam org pecah umah..
    ntah le..tu le namanye cinta itu buta mata..ehe..tp salut la ko bahan mcm tu kat mamat tu..
    mcm bgus je..

    ReplyDelete
  14. low pixel?? hahaha..
    Aku agak mahu terkaget dia sekjap lps ko kata ko tenung dia. HAHAHA.. muka mesti panik semacam.. Lps sempat gosipd gn awek dia balik. Hahaha

    ReplyDelete
  15. AHAHAHAHAHAAHAAHAHAHHAHAAHAHAHAHAHHAHAAHAHAHAHAHHAAHAHAHHAAHAHAHAHHAHAHAHA!

    kau jahat nak mampus doe!


    sumpah aku kagum.

    guling2 dh ni aku gelak.

    AHHAAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHHAAHAHAHAHHA!

    ReplyDelete
  16. gila la ko nok...
    aku dlm bilik dok gelak sorunk2..
    rumet aku usha je..haha..
    xleh blah tol ko punya gaya..hahaha

    -nekmo-

    ReplyDelete
  17. @Miss Comot
    haha, tang jari hantu tu pon aku kurg berkenan...
    tp bila amarah menguasai diri, tmbahan dgn sajian muka dia yg sgt bajet dialah lelaki paling kacak dalam dunia, aku pon tersengaja buat...

    @pu3aan
    mmg niat aku dr awal nk brfikiran baik, nak kata lelaki tu 'budiman', tu yg awek lawa pon minat dia..
    tp skali dia sound aku, mmg dah hilang arr 'budiman' dia...

    @WZulhilmi
    ko dpt tangkap ek maksud low pixel??
    mesti diorg taknak dkat dgn aku dah lpas ni kalo jumpa mane2...

    @iemaZAIMAH
    jangan kagum dengan aku laa...
    aku buat jahat laa, bukan buat baik!!!

    @Anonymous
    nekmo,
    haha, ajak laa rumeet ko gelak skali...
    hahah

    ReplyDelete
  18. ermmm kenapa gambar motor jamban tue ngan cerita nie yekk ?? still tak paham lo

    ReplyDelete
  19. @AngahSayang2314
    saje laa angah...
    sbb jamban tu mcam kreatip je...
    hehehe

    ReplyDelete
  20. tergelak terbahak-bahak lepas baca post engko nie, ceRo..
    lawoknyer..

    ReplyDelete
  21. @mia olive
    mia, ko yg bace pon dh tergelak,
    aku yg buat, alami, mmg tahan je perut..
    sikit lg nak kena bantai gelak kat situ..
    hahahah

    ReplyDelete
  22. mesti brader tu mula2 ingat ko gay an.. huahua..

    sempoi entry nie! terbaek!

    ReplyDelete
  23. @Solihin Zubir
    itu poin aku dr mula, bg dia ingat aku gay..
    kalo tak, dh kena pelempang kot sbb usha awek dia...

    ReplyDelete
  24. xbaik la tunjuk middle finger..bgtau mak bro!!hihi

    p/s: pdn muke si low pixel..;p

    ReplyDelete
  25. @little cart00n
    haha, elie...
    jgn laa bgtau mak cEro,
    nanti dia rotan...
    hahaha

    ReplyDelete
  26. mak cikkkkk...rotan dier..
    dia tunjuk middle finger kat org tuh!

    ReplyDelete
  27. @mia olive
    wah!! takut!!!
    mak cEro punya rotan panjang dan tebal tau...
    mcam org sebat dlm penjara tu...

    ReplyDelete
  28. nakal la cEro...hahaha



    -dinie-

    ReplyDelete
  29. @Anonymous
    hahaha, dinie...
    nakal mcam comel2 gitu...
    tp cEro rasa, cEro jahat laaa
    hahaha

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: