Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 2, 2010

Pahlawan Muda Dapat Kuda

doscientos veintitres
lo siento..

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera.

2 Oktober 2010.
Kalau kalian baca post ni dalam hari Sabtu 2Okt, aku sedang berada di Kuantan.
Kalau kalian baca dalam hari Ahad 3Okt, aku sedang berada di Kuala Lumpur.
Kalau kalian baca post ni selain dua hari di atas, aku sedang berada di mana-mana.





Semalam aku bawak moto.
Lalu highway.
Biasa laa, penunggang motosikal kena duduk kiri.

Ada satu kereta Persona silver ni, potong aku.
Aku rilek je, perkara biasa arr kena potong dengan kereta.

Highway agak lengang, aku putus nak bawak laju sikit.
110 km/j memang pergi.
Jumpa Persona silver tadi,
aku potong dia.

Seketika, dia potong aku.
Pastu kereta depan dia bawak slow, aku potong dia.
Beberapa detik kemudian, dia potong aku.

Langit gelap, takut hujan, aku tambah laju.
Aku potong dia.
Tetiba, dia potong aku balik.
Aku dah pelik.

"Aik? Dia ingat aku tengah nak berlumba dengan dia ke??"

Saja aku bawak laju sama dengan dia.
Dari kiri kereta, aku nampak dia tengah tinjau-tinjau aku.
Lelaki, pakai spek hitam.

"Hm, kereta dah tinted, apsal pakai spek gelap lagi?
Dah laa hari tengah mendung, bukan panas terik pun.."

Tiba-tiba berderu enjin dia,
dia pecut laju tinggalkan aku.
Dalam hati dia mesti bangga gila dapat menang dengan aku.
Haha..

Dari jauh aku tengok kereta dia.
No plat WUL ****, ada sticker P kat cermin.

"Oh, patut laa..Pahlawan muda baru dapat kuda."


Akhirnya, Persona silver tu kena beratur kat tol yang panjang,
sedangkan aku hoooooreyyyyyyyyy lalu tol dengan aman.
AKU MENANG!







28 comments:

  1. dia tengah jakun lagi kut baru dpt lesen.. tu yg kerek semacam.. Haishh.. mmg loser lah org cam gini..

    ReplyDelete
  2. huhuh....mesti dia bersorak dalam keta...hik9

    ReplyDelete
  3. banyak orang cani aku pernah jumpe. dari aku bawak motor, sampai aku bawak kete.

    mule2 bawak slow, aku potong, then tibe2 bile dah nak potong, tibe2 makin laju lak.

    kdg2 aku biar je, malas nak layan org cenggini. tapi kdg2 tbakar gak hati, tadi slow nyusahkan orang, pastu aku nak potong tak bagi, nyusahkan orang gak.

    motor dok belakang bontot kerete cani bahye, sebab jenis tak menentu, silap2 dia brek ngejut kita yang terpelanting.

    tp yang pasti, karak highway tu aku punya laluan, hahaha so kalo laju turun genting, its ok. tp bila masuk selekoh bukit tinggi, kalo ada kereta tekan brek, sah2 bukan pengguna setia karak highway.

    p.s: selekoh bukit tinggi, layan woo buat drift. ala2 NFS Carbon, mode lawan bos tepi canyon haha

    ReplyDelete
  4. sengal doh.
    x dpt bayangkan muka kau tgh bangga dpt potong dia kat tol.hahaha..mesti hidung kembang.lalalala..

    ReplyDelete
  5. P dan kereta baru keluar wad besalin. pesen bangga x hengat!

    seb baik persona. kalo bmw yg berato kat tol, gua rasa nak gelak berdekah2. deyy,, smart tag la!

    ReplyDelete
  6. hahahah..patut lu angkat tabik dulu bile potong dia

    ReplyDelete
  7. @Wzulhilmi
    haha, klakar pon ade gak org camni...
    poyo habes..

    @kata kila
    haha, bagi laa dia pluang jakun skali skala..

    @aYaz
    haha, mantap!!

    @echah mashuri
    haha, tp kalah kat tol..hahah

    @Shukjessa
    aku pon byk kali beb jumpa org camni, tp ni laa yg paling poyo abes..
    ade ke patut nak lawan dgn moto??
    gi laa cabar BMW ke, lancer ke, baru laa kapla..

    @iemaZAIMAH
    haha, darah muda..manis!!

    @Sophie Al-yahya
    haha, aku kembang bukan sbb bangga, tp sbb aku tahan ketawa last2 sangkut kat tol..
    hahah

    @JelinaJoli
    hahaha, konon up sgt smpai nk pakai spek gelap masa cuaca gelap, last2 sangkut tol??
    hahaha

    @hentakbelipat
    ha'ah laa, alamak, aku lupa abes!!!

    ReplyDelete
  8. ade jugak org bangang mcm tuh yek. dgn moto pun nak kecoh... erhh, beselah kan, pahlawan br dpt kuda :p

    ReplyDelete
  9. ala..bese la..ramai je org mcm tu..
    cero..pi kuantan kim salam mak ayh aku..ckp aku balik lg 2 minggu..hahaha..

    @JelinaJoli
    kete baru kua xsempat bli smart tag..hahahahah..
    duit abih pi wat tinted..hahahah...

    p/s:mongok punye org..

    ReplyDelete
  10. haha... klakar!

    kalah jugak la kt tol tu kan.. ekeke

    ReplyDelete
  11. hahaha3 tue la klebihan motor...klu jam pon motor ssh nk jam...hihi3

    ReplyDelete
  12. @Lady SharpShouter
    haha, klakar beb..
    aku plak melayan..
    hahah

    @amie.
    yeah!! aku menang!!

    @pu3aan
    aku dh balik dr kuantan beb..
    umah ko kt kuantan ke??
    bgusnya...

    @miss lolly a.k.a luvfareda
    haha, cik lolly pon ada??

    @@ien_R@z
    haha, baik punya laju, sangkut kat tol..
    smart tag sudah...

    @Miss Comot
    kan?? sgt cool org yg bawak moto..
    (haha, puji diri sndri..)

    ReplyDelete
  13. yep..yep..sesungguhnye aku anak jati kuantan yg xreti2 nak balik kuantan..
    hahaha..

    ReplyDelete
  14. betul tue mesti dia bangga bila dapat potong cero tapi bila kat toll dia mesti tersenyum sebab dia kena beratur panjang hehehe

    ReplyDelete
  15. 110? klau kancil dah terbang dah tuh hikhik

    ReplyDelete
  16. @pu3aan
    sila balik kuantan yek...
    5 tahun aku tak smpai sana, dah macam2 berubah..
    hahah

    @AngahSayang2314
    haha, sape suro nk melawan moto...
    gi laa lawan kete seangkatan..

    @m i r a f i q a
    110 pon bru sikit je...
    aku pnah smpai 125 kot..
    menjerit moto aku..
    haha

    ReplyDelete
  17. bese la tu... kerek lebey.... hahaha
    btw, lupe lak name moto kau elisa...
    mmg aku pnh gtau sal ni b4, but ELLISA lg cute.... hakhakhak.....

    ReplyDelete
  18. @echasuzrin
    hahaha, sila jgn perasan...
    Elisa aku lg power n super-cute..
    hahaha

    ReplyDelete
  19. jom race..aku suka benar kalau race ni..hehe

    ReplyDelete
  20. kelebihan penunggang motor boleh cilok sana cilok sini...
    hehe

    -dinie-

    ReplyDelete
  21. @3212622133140670228.0
    nekmo,
    nak race ke??
    jom!! tak takut kalah??

    @Anonymous
    dear dinie,
    haha, sgt btol..
    jd sekiranya anda naik kereta,
    sila JANGAN cabar moto, yek!!

    ReplyDelete
  22. hehe...benda biasa jadi kat aku gak
    org2 camtu sbenarnya 'sakit'..layan jer..hahaha

    ReplyDelete
  23. @Dark Half
    klakar org2 camni...
    mmg btoi, diorg sakit...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: