Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 1, 2010

Perempuan Itu • Perempuan Ini

triple-two
triple-sorry

106. turn on,
    g. Slang . to arouse or excite the interest of; engage: the first lecture that really turned me on. h. Slang . to arouse sexually.
as seen in dictionary.com

Aku dan tiga kawan duduk semeja di kedai makan.
Sambil tunggu mee goreng mamak yang aku order nak sipa, aku hirup air teh tarik perlahan-lahan.

cik cuAtro, encik sEis dan cik nuEve.
(of coz bukan nama sebenar)
sEis dan nuEve satu couple.

"weyh, cuAtro!
Aku nak tanya ko ni.
Lelaki camne yang ko 'turn on'?" nuEve tanya.

cuAtro jawab,
"Sudah tentu lelaki yang macho!
Tegap tapi tak nampak besar sangat macam mamat Mr. Universe tu.
Alaa, macam Taylor Lautner."




"Tanya orang lain, awak tu??" sEis tanya aweknya, nuEve.
"Alaa, saya 'turn on' kat awak je.."

Buweeekkk!!!
Nak muntah aku dengar ayat dia.
Bermesra-mesraan kat depan aku, memang geli habes.
si sEis tu wat muka bangga.

"Ko pulak, C?" sEis aju kat aku.


cuAtro kat sebelah dah dah senyum macam kerang busuk.
Aku diam sekejap berfikir.
Tapi mata aku sedang pandang keliling.

"Awek yang aku 'turn on' ek?
Perempuan yang gantung DSLR kat leher dia.
Perempuan yang pandai main gitar.
Perempuan yang pakai baju kurung."

"OOOOOOooo" sEis dan nuEve buat bunyik..
cuAtro plak, buat muka 'apakah' dia..

"Turn off plak?" nuEve sambung.
"Turn off plak?
Perempuan yang merokok.
Perempuan yang blonde rambut sepenuhnya.
Perempuan yang tak tahu senyum."

"OOOOOOoooooo" sekali lagi dari sEis dan nuEve.
cuAtro buat muka pelik.
Aku tahu, mesti dia pelik sebab tak pernah tahu pun itu ciri-ciri idaman (dan bukan idaman) aku.



Itu yang diorang tahu.
Yang diorang tak tahu adalah,
enam ciri-ciri yang aku senaraikan di atas,
semuanya ada di dalam kedai makan tu.
Perempuan yang sangkut DSLR kat leher.
Perempuan yang bawak beg gitar kat belakang.
Perempuan yang pakai baju kurung.
Perempuan yang merokok.
Perempuan yang rambut blonde.
Perempuan yang muka masam.

Semua aku ambil dari sekitar sebab aku malas nak fikir ciri-ciri 'turn-on' aku.
Hahaha.
Seriously, aku suka perempuan tu sebab aku suka.





postquam-scriptum:
sorry lukisan tu buruk dan annoying.
lukis guna 'paint pad', application dlm henset aku.
lukis masa dalam bas.




28 comments:

  1. harini aku tak gantung dslr kat leher.simpan kat umah.
    aku tak tahu main gitar
    aku pakai baju kurung biru arini,miahahahahhaa

    ReplyDelete
  2. hehehe tapi kan cero cantik gak gambar2 nya jadi gak la rupa org kalau angah org lidi hahahaha

    ReplyDelete
  3. owh camtu...
    1. aku x mmpu milik dslr? hurm...haha3
    2. aku hnya pki bju kurung bile pi kuliah n kenduri je...hehe3

    3.jap! de chance...aku x pndai men gitar tp aku leh pnjm gitar abg aku ltk kat blkg! hahahaha3

    nsb bek sumer ciri yg ko lihat smntara tue x de kat aku...haha3
    aku x hisap rokok, sengeh selalu n x blondekn rambut aku....kui3

    so de satu je so kirenye ko still ske kwn ngn aku...haha3 XD

    ReplyDelete
  4. hahah..macam2..
    tp kan..macam ko ckp la..bile kite suka then kite suka la..
    aku rase xperlu pun ade sebab yg khusus untuk suke atau turn on pd seseorg..
    xkira la sbgai kawan ke, ape ke..
    kalo ade perkataan "sebab" tu macam kite berkawan kerana die "sebab tu je"..abis tu sifat2 baik lain die kite xnak sebut ke..?

    ReplyDelete
  5. uhh...ku pkai bju kurung hari ni
    BIRU erkk same ngan Kila...
    jnji ea...

    turn on laki bg ku :: sdp mate ku memandang...lau tak rase nk cmpak laki uh kat zoo

    turn off laki bg ku :: mrokok & seumpamenye...serabai

    ReplyDelete
  6. hahaha orang skang banyak gantung dslr dekat celah ketiak je, hehe peace =p

    ReplyDelete
  7. @kata kila
    wah!! baju biru!! mesti sweet kan??

    @AngahSayang2314
    haha, jgn laa kata cantik, mcam lukisa tadika laa angah...

    @Miss Comot
    alaa, tak ksah laa...
    tu aku ckap sbb nak menjawab soalan kawan aku tu je...
    hehehe

    @nurkaloi
    bkan ke byk pompuan kata laki merokok nmpk kool ke??

    @Shukjessa
    hahaha, kalo dh dslr lagi brat dari badan, tu yg gantung leher tak lara tu, gantung kat ketiak...
    hahah

    ReplyDelete
  8. erkkk...tu tak dinafikan ade girls yg ckp camtuh
    tp sdar-sdar lorr sikit...
    cube laa appreciate alam niee...appreciate bdn yg shat uh...

    right?? right?

    **bapak ku dulu sap rkok gak...tp tobat daa coz sakit sudaa**

    ReplyDelete
  9. @nurkaloi
    hhaha, aku pon pnah gak merokok skjap masa putus cinta, tp berenti sbb tak serasi dgn badan..
    sbnrnye, kalo org btol2 faham bahana rokok ni pd badan, takkan ade sape pon nk merokok dah..
    kan??

    ReplyDelete
  10. Lukisan tu ok lah.. comel aje.. Siap first sebut.. 'he he he' lps tu yg kedua pulak 'Nani?".. LOL! bagus. bagus..

    ReplyDelete
  11. sap rokok sbb putus cinta???
    dahsaattt arr lu
    hehehe

    ye setuju...lau diorang tgk sndiri bdn dyorang spt dibakar-bakar
    baru tobat kot..

    ReplyDelete
  12. aih,org ape nih..name punye pyh nak pronounce.hu3

    ReplyDelete
  13. yep..i like ur words.suka seseorang sbb kite suka.
    -Dhia-

    ReplyDelete
  14. Seriously, aku suka perempuan tu sebab aku suka.

    itu jwpn tebaik.

    ReplyDelete
  15. hahaha! aku tengah bayang anna rafali tengah shooting utk iklan canon!!! kehkeh

    ReplyDelete
  16. @WZulhilmi
    wah, pandai ko...blajar jepon gak ke??

    @m i r a f i q a
    dari rumah aku ke stesen lrt..

    @nurkaloi
    org putus cinta, fikiran pon tak waras..hahah

    @Sophie Al-yahya
    mana yg comel, aku ke?? (haha, sila muntah)

    @aleen adela akoo ^_*
    dah bukan nama sebenar, mmg arr saje bg susah sebut sikit..hehehe

    @Anonymous
    dear dhia, terima kasih..
    cuma meluahkan...

    @iemaZAIMAH
    haha, btol kan??
    kalo ko suka sbb dia bawak SLR, then bile dia tak bawak SLR dah tak suka dah laa, kan??

    @JelinaJoli
    haha, anna raffali tgh shooting iklan canon, then sblah dia perempuan muka masam yg rambut full blonde sedang isap rokok..
    mmg contra!!!

    ReplyDelete
  17. @pu3aan
    setuju dgn ko 150%...
    sgt btol...
    'sebab' tu laa yg kadg2 buat diri hampa...

    ReplyDelete
  18. amboi cero..dah berjangkit dengan perangai L ke?hehe..L kan suka pandang sekeliling..hehe

    ReplyDelete
  19. not that.

    when u like someone,u wouldnt have the answer why u do.

    that's is like.and would almost perfectly for love.

    when we love,we dont need reasons to love.isn't it?

    eventhough she/he would not forever be the same as the 1st time we met them,we'll still love them just same as the 1st time we met them.

    agree?

    ReplyDelete
  20. @3988196209344169910.0
    nenek moden,
    haha, tau ko ek??
    aku pon mmg dr dulu lg suka tgk keliling...
    "alert" kata Abah aku.

    @iemaZAIMAH
    totally agreed...
    sgt bernas...
    tp byk org skang tak ada sifat tu...
    suka ubah pasangan masing2..
    aku ade byk bukti hidup utk smua tu..hehe

    ReplyDelete
  21. ye.aku pun xde sifat tu.i mean,belum ade.

    sbb aku belum jumpe lg siapa yg aku btul2 nak.siapa yg aku takkan benci bile aku dh bosan.

    haha!aku jht kn?

    p/s : bukti hidup?err..jgn masukkan aku tau.hik hik hik :P

    ReplyDelete
  22. iyer yg tu ku stuju sgt
    org ptus cinta memg tk wras jdnye
    tp alhmdlh tak waras ku pun
    sehari je
    pstuh o.k daa

    ReplyDelete
  23. @iemaZAIMAH
    haha, ko mmg!..
    bile nak berubah??
    hahaha

    @nurkaloi
    biasak laa..
    org pulih berkadar terus dgn masa...
    time heals everything...
    kan??

    ReplyDelete
  24. bagus2...
    hehe ;))


    -dinie-

    ReplyDelete
  25. @nurkaloi
    hm, bagus laa..
    hehe

    @Anonymous
    thanks dinie...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: