Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 21, 2010

Ve al grano, por favor

duaratusempatpuluh
maaf




This gonna be short but meaningful entry.
Really need your opinion on this, termasuk semua silent readers.

Dear cerolian,
cEro bukanlah seorang yang mengejar bilangan 'followers' dan juga bilangan 'likers' untuk blogpage di Facebook.
Tapi,
semua kawan-kawan yang 'follow' dan 'like' blog ni,
cEro hargai dan jejak kembali mereka.

Maka,
timbullah satu corak yang dapat cEro kesan.
iaitu 'followers' dan 'likers' blog ni
majoriti adalah perempuan.

Bolehkah kalian beritahu kenapakah hal demikian berlaku?
  • Adakah memang majoriti bloggers dalam 'Malaysian blogosphere' memang adalah perempuan?
  • Ataupun blog ini ada unsur feminin yang menarik lebih banyak perempuan dari lelaki?
  • Ataupun hasil tulisan dalam blog ini lebih 'perempuan' daripada 'lelaki'?
  • Ataupun layout, background dan susunatur blog ni tak GANAS hingga tak menarik minat lelaki?
  • Ataupun lelaki lebih minat menjadi 'silent readers' daripada expose macam perempuan?
  • Ataupun pemilik blog ni kacak sehingga ramai perempuan suka dan lelaki benci? (Sila muntah..)

Apa jua komen, cEro akan terima.
cEro cuma mahu blog ini menjadi medium yang lebih luas dan menyentuh semua orang tak mengira gender, bangsa, usia mahupun negara.

Really, really, really need your opinion!!!




Sebagai penutup,
cuba teka apakah gambar di atas?


postquam-scriptum:
walaupun namanya 'followers' dan 'likers',
tapi aku prefer panggil kalian 'kawan'...


postquam-subscriptum:
Tajuk bermaksud 'please, be straight to me', satu frasa dalam Spanish.




39 comments:

  1. Acctually blog awak ni mnarik minat pmpuan sebab jalan cter life awak yang jujur dan pmpuan snang mnerima nya... Awak xhipokrit, n xde cter2 mrapu n mbosan... =)

    ReplyDelete
  2. aku rasa sebab pompuan lebih suka baca cter² meruntun jiwa kau..haha..bese la cero, novel² cinta pun kaum awek yg byk baca

    seriously, aku xde idea apa gmba tu.cam shot dr katun sponge bob je..pandangan dari dalam chump bucket?

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. xde ke lelaki komen dan like entry kau?? aku rasa ada je.tapi memang la mostly girls.maybe sebab kau ada daya penarik kot.takdenya kaitan unsur feminin ke layout ke ape ke.lagipun aku rasa banyak lelaki ni taksuka berblog.sebab tu diaorang tak baca blog kau.relaxx la bro.lepak sudeh..hahaha

    ReplyDelete
  5. jujur,aku start follow blog kau after entry kau n L...bukan aku je tau,kawan aku pun..mesti follower kau ramai after entries ttg L kan...

    then kau pandai olah citer biasa jadi menarik..bkn kau putar belit cerita tau,tapi susunan ayat kau tu..
    buat aku nk baca smpai habis...
    keep it up cero!!

    ReplyDelete
  6. ermm..pendapat pu3 pun same ngn dorg..
    sbb cite2 ko menarik..n pompuan lebih senang nak bg komen bbanding lelaki..sbb pompuan kalo bace mesti komen ngn emosi skali..(hahahah..aku la tu..) n xde kaitan pun ngn layout ko ke ape ke..
    gmbr tu bukan dlm Krusty Krab ke..?

    ReplyDelete
  7. sebab apa saya suka blog ni? aish malu ah nak gtau ":>

    ReplyDelete
  8. haha..
    myb sbb ownernya kacak brgaya,
    tu pasal gurlz ramai follow..
    hik..

    bukan kalo owner lelaki,gurlz ramai follow,
    dan sebaliknya?
    myb tak sume tp dlm % yg rendah..
    kot?

    ReplyDelete
  9. aku rasa sebab mmg perempuan dok rajin like2 ni kot.mybe benda2 dlm blog kau pun perempuan sesuai baca (senang paham) tak selirat mcm aku..hahah

    gamba tu tandas dalam air

    ReplyDelete
  10. *diam*
    dah terbiase jdi pembaca pendiam. tp sbb aku suke bace blog kau even x penah komen (aku rse) ialah, kau tak kutuk bloggers lain, kau punye entry buat aku brfikir, kau punye layout byk kaler biru (wrne fevret aku), errr errr.. itu je yg dpt aku bg sebagai komen pertama (aku rse) dan mybe terakhir. sbb aku lg suke jdi pembaca pendiam je. sekian.

    ReplyDelete
  11. SPONGEBOB.

    For the main question, I have no idea. But here's a guess, maybe this blog was passed along by words? And it probably starts off with the girls.
    Just a guess though.

    ReplyDelete
  12. gambar tu gmbar umah spongebob ke?

    ReplyDelete
  13. 'whoooooooo...livesinapineappleunderthesea' hehe

    no habla espanol

    pasal isu ni kan, aku berpendapat memang kat blogosphere ni lebih ramai perempuan yg aktif.. tak kisah la aktif blogging, commenting, atau membaca.

    so only natural lah ramai follower perempuan.

    ReplyDelete
  14. Kedai Mr Krab.

    -kudozu

    ReplyDelete
  15. Sebab isi tersurat, tersirat blog ko memang kena ngan pemikiran diorang kot.. ;D

    *tu gambar halaman umah sepanbob kot.

    ReplyDelete
  16. Ataupun pemilik blog ni kacak sehingga ramai perempuan suka dan lelaki benci? (Sila muntah..)

    ni la kott hahah

    ReplyDelete
  17. tulisan B.l.o.g nie sempoi.
    Bila U.p.d.a.t.e saja, mesti info yang B.E.S.T.
    Klo x best, xdenyer Mia nk F.O.L.L.O.W.

    ReplyDelete
  18. @6419846608860802578.0
    dear anon,
    thanks for da comment..
    kan best kalo letak nama, boleh tau sape..

    @Dark Half
    haha, cerita yg meruntun jiwa?
    itu kata2 yg besar pd aku..
    thanks btw..

    @sakura lover's
    ada! tp majoriti pompuan...
    thanks...

    @chomelxii
    pasal L ek??
    tp skang dh jarang cite psal L,
    maknanya dah tak best ke??

    @pu3aan
    haha, thanks...
    emosi ke tidak..hrap dpat terus menyokong...

    @Fina Fento
    malu knape???
    bgtau je laa fina...

    @aYaz
    haha, mmg camtu ek???
    laki tak follow blog laki lain ek??

    @hentakbelipat
    hm, ada betolnya kot...
    tp entri ko pon layan gak HB..

    @Nanad.
    alaaa, komen laa selalu..
    jgn laa silent je...

    @googley moogley
    hm, that's one intelligently guess...
    high probability as what u said..
    Thank u..

    @KERAK NASI
    tunggu jawapan esok!!

    @kusut
    masuk akal..
    bgus2...
    thanks!!

    @5611794840374793036.0
    dear kudozu,
    tunggu jawapan esok yek!!

    @YOUsof
    hm...isi tersurat dan tersirat?
    yg tersurat mgkin org nmpak,
    tp dlm rmai2, siapa nmpak yg tersirat??
    thanks!!

    @Amir Auxin
    haha, aku pon rase yg ni..
    hhehehe

    @mia Olive
    thanks mia...
    T.H.A.N.K.S!!

    ReplyDelete
  19. blog ni best..start follow selepas baca kisah L dan kau.sebab kisah itu sama dengan apa yang terjadi pada aku...lagipun kau jujur, xpernah kutuk bloger2 lain.

    sekian, terima kasih=)

    ReplyDelete
  20. 've al grano, por favor'...pe mksudnya tuh....

    sb blog ni best la...tp sy pn dh lupa mcmne sy blh jpe blog cero ni...n sy btul2 follow mse cite 'L'....tp walaupun dh jarang cite pasal 'L', stiap entry cero mmg best, pndai tarik perhatian, cara penulisan y xbosan..n pndai tarik org untuk komen...hehhe

    2 gmbr bumbung the krusty crab...peminat spongebob ni...:)

    ReplyDelete
  21. tu krusty krab dr pndangn dalam kedai (:

    aku rasa, lelaki prefer jadi silent readers and tak expose kan diri.

    ReplyDelete
  22. personally ar kan, aku follow novel ko sebab cara ko menulis best!!
    ala-ala novel tapi x terikat sangat~
    santai gitu u~

    gambar tu dari pandangan bawah kaunter squidward dalam crusty crab kan... kan....

    ReplyDelete
  23. sebab blog ni takdak muka lu kontrol cun sebanyak patplohpat keping dari ats sampai ke bawah page! yeah gua like!

    ReplyDelete
  24. aku rase main mungkin di mana-mana pun bilangan perempuan lebih dari lelaki (fakta)

    so dalam hal blogging pun begitu. blog perempuan tulis pasal lelaki, lelaki suka baca.

    blog lelaki tulis pasal perempuan, perempuan suka baca.

    masing-masing nak tahu apa benda yang lain spesis tulis hehe.

    aku follow blog, tapi aku komen mana yang aku rasa ceritanya ada point nak disampaikan, dan mudah dibaca.

    kalau terlalu rumit, or sesak nafas tengok, setakat tengok je la. nak baca pun sori la yeh. apatah lagi komen.

    tulis blog boleh hari-hari tapi tak semuanya akan menarik perhatian orang. hanya yang menarik je orang akan lawat, baca dan komen

    ReplyDelete
  25. mybe sebab bro berjiwa pompuan? *bluekss!*hahaha..
    neway, i love ur word! inspired kot!:))
    n blog bro sempoi..xde semak kepala..even ada satu dua entry yg elie xpaham apa bro tulis..tp still LAYAN~~

    ReplyDelete
  26. Ha'a...majoriti perempuan...myb sbb jln cte Cero cam ala2 novel kot...@ lelaki dh nk pupus...ops..hehe3

    tp kan klu prasan...ramai blogger lelaki lbih suke kupas psal agama, politik dan hal yg lebih berat...tp de jgk hal yg ttg kehidupan diorg sdiri...bg yg serius berblogger...ramai blogger lelaki suke duk ranking2 blog org len...apekah? ish3

    for the pic mis amigos, it was Krusty Krab ceiling right? hihi3

    ReplyDelete
  27. ni first time dtg sini. tq sudi melewati blog ambe nun.

    mudah je, lelaki jarang mau jadi folower. ingatkn gambo dlm lif tadi..

    ReplyDelete
  28. @Anonymous
    haha, jujur???
    insyaAllah, aku akan terus jujur...
    terima kasih!

    @*dekli*
    haha, knape rmai suka citer L ni...
    ingatkan citer tu skadar di pinggiran...

    @m i r a f i q a
    aku pon rase camtu..
    tp kebenarannya, siapa yg tau, kan??

    @867873191077020034.0
    littlegurlz,
    haha, novel ek??
    knape ramai ckap mcam novel pdahal aku tak pernah habis baca novel??

    @JelinaJoli
    haha, thanks...
    sbb aku tak hensem...
    kalo muka aku mcam taylor lautner, mmg dah tayang satu malaya dah...
    wahaha

    @Shukjessa
    Ada betolnya, shuk...
    bila perempuan majoriti, jd yg lain pon pompuan pegang, kan??

    @little cart00n
    berjiwa perempuan? (bluekss!! jugak!)
    ade entri yg tak faham ke???
    bgtau laa yg mane??

    @Miss Comot
    mgkin lelaki lain lebih serius dlm berblog, sdangkan cEro macam main2 je, kot??
    main-main ke???

    ReplyDelete
  29. @oranglidi
    wah!! org lidi yg femes singgah blog aku...
    bangga!!!

    ReplyDelete
  30. ahahaahahah!!!!!!!!!!!!!!!!!! femes celah mana.. manusia je pun.

    ReplyDelete
  31. hahahaa kalau tanya angah kan sebab cero nie kan??kan?? shuttttt tak nak bagi tahu la...

    ReplyDelete
  32. @oranglidi
    femes arr..slalu singgah senyap2..

    @AngahSayang2314
    bgtau laaa...

    ReplyDelete
  33. x semestinya ko kena habes baca novel untuk jadikan penulisan ko camtu.... maybe dah memang ko de bakat semulajadi~
    contoh aku ni.... macam2 novel dah aku khatam tapi still x leh menulis ngan betol lagi :)

    ReplyDelete
  34. @4998525616822587794.0
    littlegirlz,
    bakat ek??
    tp aku mmg fail laa bahasa sejak sekolah lg...
    add math aku lg power dr bahasa..
    hohohoh

    ReplyDelete
  35. lawa lukisan kau. guna krayon ka?

    ReplyDelete
  36. kau bole trime tak kalu sebab blog kau nie buat lelaki jeles??@ clash?hahahaha:D

    ReplyDelete
  37. @oranglidi
    pakai kaler pensel luna je..
    tak pndai laa pkai kaler lain...
    hehe

    @Anonymous
    memang berlaku ke??
    serius??
    kalo btol2 berlaku, sila hubungi aku secara peribadi..

    ReplyDelete
  38. sbb pompuan suka mmbaca kot, xkira bnda berat smpai la pling remeh...
    hehe
    lg satu sbb cEro lelaki kot, mstilah yg lebih trtarik adalah prempuan...
    hahaha ;D

    -dinie-

    ReplyDelete
  39. @Anonymous
    yes, dinie mmg ada point...
    btol gak kan??

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: