Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 13, 2010

Perempuan Makhluk Rumit #8 : Lain Cakap, Lain Maksud


Klik untuk tumbesaran tak berape sangat...


Aku sure sesiapa sahaja pernah lalui,
tambahan dengan pasangan bercinta...

"Bosan ek?? Nak balik??"
"Eh?? Tak laa, ok je ni...."
padahal muka dah macam orang tak tidur 14hari, dengan menguap berturut-turut..

Pada aku, secara peribadi,
semua ketidakjujuran ini berlaku akibat dari perasaan ingin 'menjaga hati'.
YUP!
Tidak diragui 'menjaga hati' adalah satu elemen dalam perhubungan,
tapi, sekali lagi secara peribadi,
aku lebih prefer kalau 'berterus terang' dengan syarat kena pada tempatnya.

Kes menjaga hati ni laa,
pada aku, sekali lagi secara peribadi,
buatkan satu perhubungan keasih antara pasangan dilihat hanya manis sebelum kahwin,
padahal lepas kahwin, habis semua hilang...

Dulu, kalau lapar makan sama-sama,
sekarang, LAPAR?? PERGI LAA CARI MAKANAN SENDIRI.
Hehehe..


Nasihat si loser ini,
kenali pasangan sepenuhnya, seadanya!
Then, u'll not end up with stinky words like
'Kita dah tidak sehaluan lagi'

postquam-scriptum:
Satu entri khusus untuk satu pasangan yang bertahan hanya atas dasar 'menjaga hati'







31 comments:

  1. jaga ati sendirik pon payah...cmne nk jaga ati org lain?hehe..

    ReplyDelete
  2. betul2..berterus-terang tu lagi penting.

    ReplyDelete
  3. one day akan terburai gak semuanya yang tersimpan tu.

    tapi entahlah, kena boleh bertolak ansur la. kalo jenis tak boleh btolak ansur, cakap direct or tak pun sama je kesannya

    ReplyDelete
  4. klau aku jadi aku je..

    tp, jage hati tu penting gak.

    ReplyDelete
  5. jaga hati? kdg2 perlu tp kdg2 bek trus terang...
    klu aku ngn member2 rapat kdg2 trus terang je...nk blik tdo...haha3
    tp kdg2 jga hati jgk....kui3

    ReplyDelete
  6. berterus terang ye.
    elok la cakap saya nak berak drp cakap saya nak g tandas kejap.
    padahal bapak lama.
    haha..

    ReplyDelete
  7. Best baca kamus Women & Men's english tu.. hahaha

    ReplyDelete
  8. wanita memang complicated~
    hehehe..... termasuk aku ek!!!

    ReplyDelete
  9. aku pon prefer terus terang even sakit gak benda tuh.
    -kudozu

    ReplyDelete
  10. kahkahkah...kalau P cakap " u nak hantar i ke atau i nk hantar u?" maksudnye "hantar i!"

    ReplyDelete
  11. kalau berkasih dengan manusia: cintai orang itu kerana kelemahannya. Jika kau cintai dia kerana kelebihannya, maka kau samalah macam Abu, Atan atau mutusami yang memang akan tertarik kepada apa yang menarik.

    Jangan terlalu dalam dalam menyintai makhluk kerana kau akan kecewa.

    Kalau nak cinta, mulakan dengan menyintai diri sendiri dan untuk itu, Cero, sila taruk gambar muka kau kat profail...aderberan?

    kikiki

    ReplyDelete
  12. btol2.. jujur n trus terang.. jgn hipokrit.. :D

    ReplyDelete
  13. i mean what i said.oh,mungkin aku bkn perempuan.hehehehehehehe.

    ReplyDelete
  14. @kata kila
    love u too <3

    @aYaz
    emm...

    @tuan tanah
    tau takpe...
    hati sndri pon asyik luka je...
    hahaha

    @Dayana Nasir
    tp sebnrnye, tak semua boleh terima terus terang...

    @Shukjessa
    setuju..
    benda masam mana boleh simpan lama..
    tolak ansur adalah key point terpenting hubungan...

    @m i r a f i q a
    tak semua kena jaga hati...
    lebih jaga hati, jadi pura-pura plak...

    @Miss Comot
    betol, ikut keadaan...
    tp pilih antara jaga hati dgn terus terang, aku pilih terus terang...
    hehehe

    @mimizuzuhaha
    hahaha, pengalaman ek???

    @WZulhilmi
    hahaha, tak boleh blah part 'sex sex sex & gay' tu...

    @Anonymous
    kudozu, ko mmg aku knal dgn terus terangnye...

    @706586268079331851.0
    nekmo, nyanyi laa sikit...

    @hentakbelipat
    seb baik ko faham...
    kalo ko tak faham, tak ke boleh gadoh jadiknye...

    @Irwan
    setuju dgn ulasan ko...
    tp part nak suro aku letak gambar, mmg takkan...
    sbb aku sedar aku tak hensem...
    hahahah

    @Solihin Zubir
    hipokrit.. btol...
    tonjolkan diri sebenar...

    @iemaZAIMAH
    haha, maknanya ko perempuan yang bagus..hahaha

    @Nesa Wazir
    mmg betol pon... ;p

    ReplyDelete
  15. ah!aku terharu dipuji sebegitu.kah kah kah kah!

    woi,aku balik jumaat.bila nk blnje aku??

    ReplyDelete
  16. aku paling pantang bila cakap senget benget macam ni. Cakap lurus jelah. ni tak,sikit sikit nak jaga hati. Asyik kita je sibuk jaga hati,belum tentu orang nak jaga hati kita.

    ReplyDelete
  17. saya seperti bersetuju dengan entri ini... :D kenyataan yg x leh nk disangkal... tpi part men tu...erkkk....pelik... :-?

    ReplyDelete
  18. damn true..!
    tp kalo dah jenis xley terima kita ckpm terus terang camne..?
    terpakse la ckp ngn intonasi dan perkataan "menjaga hati" org lain..
    tp akhirnya hati sendiri yg sakit..
    arrgghh..!! benci..!

    ReplyDelete
  19. @iemaZAIMAH
    alaa, asal awal sgt??
    aku sibuk sket mggu ni...
    ko balik sini bilekah??

    @sakura lover's
    tau takpe...
    jaga hati bukan jalan terbaik nak selesai masalah...
    sebaliknya, jaga hati akan mengerohkan keadaan...

    @CinderLaLa
    hahaha, walaupon aku rasa utk MEN tu kurang tepat, tp ada betolnya jgak...

    @pu3aan
    kalo dia jenis tak boleh terima terus terang, itu masalah dia...
    pd pihak kita, terus terang adalah jalan terbaik...
    mungkin sakit, tp still terbaEk!!

    ReplyDelete
  20. alamakkkkk macam ada apa2 jer hehehe

    ReplyDelete
  21. @AngahSayang2314
    haha, takde pape laa angah...
    saje je kesian dgn kawan2 yg jadi mangsa 'jaga hati' ni...

    ReplyDelete
  22. 30 oct aku dh balik dh.cuti 2minggu je lah.

    ReplyDelete
  23. @iemaZAIMAH
    ko mmg, mane bley kasi cuti byk...
    nanti malas...

    ReplyDelete
  24. jaga hati perlu, brterus terang pn perlu...
    tp lg baik brterus terang dgn cara yg btol r...



    -dinie-

    ReplyDelete
  25. @Anonymous
    yup, dinie...
    berterus terang pon ada skill dia...
    tak leh main serbu je...

    ReplyDelete
  26. i lyke = saya suke. hahaha

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: