Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 23, 2010

Malar Hijau [KRU - Dua]

dua-empat-dua
maaf..






Masa kecik dulu, aku dan dua abang aku selalu berangan jadi KRU.
Abang pertama aku jadi Norman,
Abang kedua aku jadi Yusry,
aku jadi Edry.

Kongsi kumpul duit beli piring hitam kaset KRU,
pasang kat radio buruk Abah aku,
pastu layan ramai-ramai...

Hafal lagu,
pastu nyanyi depan mak, kakak dan adik-adik aku..
Happening habes...

Tapi, sebab Edry kurang menyerlah masa dulu,
jadi, aku kurang dapat part lead singer,
maka, nasib aku hanyalah supporting kat belakang..
Petik jari, lalala, shub shu arrr...

Satu hari aku tak puas hati,
aku nak jadi Yusry sebab dia paling banyak amik lead..

"Arrghh, dah jadi Edry tu, Edry je laa..."

Kesannya, aku nangis dalam bilik..
Petangnya, sambung balik nyanyi lagu KRU
dan aku tetap jadi Edry.

Tapi mak aku kata,
"Suara Alang paling sedap..."
HAH! Bangga bukan kepalang aku..
Walaupun aku sedar, mak cuma nak redakan perasaan kecik hati aku..
Terima kasih, EMAK.


Dalam banyak-banyak lagu KRU,
aku paling suka lagu '2' (Dua) dari album Awas! da Soundtrack.
Siap hafal lagu ni sampai sekarang...
Dan ada mp3 dalam henset aku, walu berkali-kali tukar henset,
lagu ni tetap ada...

So, enjoy!




Dulu kita terpaksa
Akur dan mengalah kepada situasi
Segala suratan pedihnya ditelan


Dipisahkan lautan
Hilanglah khabar daku mengubah haluan
Walaupun daku sedar dan tahu
Tiada wanita di dunia setanding mu


Tiba-tiba , tak diduga
Dikau berdiri di hadapan mata
Mengembalikan nostalgia , memori bersama
Membisu seribu makna , rahsia terbenam didada


CHORUS
Tak ku sedar sekali lagi
Ku jatuh hati dengan kewanitaanmu
Pada malam yang sempurna
Terpegun daku terpesona
Keanggunan lembut bicara
Kita berdua bagai rela
Jatuh cinta untuk kali kedua


Kehadiranmu
Di sisiku , disaatku perlukan
Ku perlukan teman yang setia
Melenyapkan delima yang melanda


Walaupun seketika , kau bawa harapan
Sememangnya ku sedar dan tahu
Tiada wanita didunia setanding mu


Tiba-tiba hati berdebar
Apabila mata bertentang mata
Detik romantis kini bersemi
Cinta dua hati
Mengerti tanpa berbicara , perasaan suci kita


CHORUS

Rappers zaman dulu,
pakai baju saiz XXXL padahal badan saiz M je..
Apa-apapun,
KRU tetap dalam hati.

Jadi,
apa lagu malar hijau kalian?




24 comments:

  1. damn sweet lagu tu!!
    thx bro..elie da lama cari tajuk lagu tu..hari baru dpt! :))

    btw, elie suka lagu APA SAJA!
    awuuu!!;p

    ReplyDelete
  2. woah...serius klasik..lagu tu aku pnah masuk pertandingan nyanyi kat skolah rendah duet ngan kawan aku...mmg dia sesuai jd lagu duet..(meaning *Edry* punya suara tak tau ada ke tak..haha...)

    ReplyDelete
  3. haha.. aku dulu pon layan KRU gak..
    tp skang dh kureng...

    ReplyDelete
  4. Yusry mmang selalu jadi lead singer ke?
    Ntah kenapa aku tak gemar pun KRU, kadang2 rasa Yusry tu sengau dan now aku rasa dia loser.

    -kudozu

    ReplyDelete
  5. sekarang xde berangan nk jd penyanyi mane2???? justin bieber mungkin? hahahhaa

    ReplyDelete
  6. @m i r a f i q a
    kenyang??? hahah

    @little cart00n
    apa saja pon layan gak...
    sume jiwang je...hehehe

    @airaniez wirdani
    hahha, itulah nasib seorang edry...
    huhuhuh

    @Solihin Zubir
    sbb skang diorg byk blakang tabir je..
    dah ada empayar, bg peluang org muda..
    huhuhu..

    @Anonymous
    kudozu,
    ko tak suka KRU??
    sbb yusry tu gagal dlm rumahtangga?
    pd aku, bila lelaki tu ada Lamboghini Gallardo byar cash, camne pon dia, dia bukan seorg loser...huhuhu

    @echasuzrin
    hahaha, skang dah sedar yg suara mmg tak sedap...
    nyanyi karaok je laa mampu..
    JB?? NEVER!!!!

    ReplyDelete
  7. anna pon suka KRU jugak. lagu malar hijau anna adalah lagu 'sampai' and 'apa saja'' by kru. lagu cinta tu... hehe. sm lah. wlu berkali2 tuka fon pon..lagu tu lagu wajib ada kay dalam fon. hehe

    btw cero, thanx sebab sudi bg cadangan kat entry domain tu. :)

    p/s : 2 hari ni anna boleyn happy sangat sebab :

    2266 pageviews with 1145 unique visitors for Hana Love Nest! :)

    ReplyDelete
  8. gua soka yusry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    pendangannya bikin gua gigil otak!!!

    ReplyDelete
  9. cube nyanyi skit cEro...
    nk dgr...
    ahahaha
    ;))



    -dinie-

    ReplyDelete
  10. bkn sebab gagal dalam rumah tangga, tapi buat keputusan terburu-buru.

    -kudozu

    ReplyDelete
  11. @Anna Boleyn
    'sampai' ngan 'apa saja' pon mmg best..
    pendek kata, sume layan arr..
    hehehe

    @JelinaJoli
    hahaha, mmg cair di mata perempuan..
    aku cuma cair dgn Lamboghini dia..
    hahah

    @2477769710173335960.0
    dinie, suara skang tak sedap...
    nanti kena paling periuk dgn jiran..
    hahah

    @Anonymous
    terburu-buru utk ape??
    knape aku tak tau???

    ReplyDelete
  12. wahaha weh bile nak karok lagi macam dolu2, karok tak hengat dunia.

    rindu teman2 karok seperjuangan dulu di Greenbox wakakak, lenjan sampai sakit tekak.

    aku kalo lagu kru suka lagu balada hati dengan emilia.

    byk sgt daaa lagu kenangan =)

    ReplyDelete
  13. @Shukjessa
    karok??
    jom, anytime...
    ade member aku ON je...
    kalo nk sorg mmg karok kt bilik air je laa...
    hahahah

    ReplyDelete
  14. Dlm antara 3 org tu edry yang paling banyak buat lagu.. so dia paling kreatif.. :)

    ReplyDelete
  15. baru tahu tajuk lagu nie DUA. eheh.

    ReplyDelete
  16. kru?? layan gak..tapi layan FT lagi...

    ReplyDelete
  17. terburu-buru :ini gossip artis.
    haha biasalah kalau tak suka, banyak pulak alasan aku bagi rite?

    =p

    -kudozu

    ReplyDelete
  18. @WZulhilmi
    yeah, lgpon edry baru menag filem terbaik untuk Magika dlm FFM tadi..
    hahah

    @Coco
    sebenarnya, tajuk dia '2' instead of 'Dua'...
    tp tulis DUA lagi nmpak, kan??

    @sakura lover's
    alaa, FT baru je top baru2 ni...
    KRU lame dah...

    @Anonymous
    yeke? aku tak tau plak citer dia...
    malas nk amik tau sbb aku lg suka dia sbg KRU dr dia sbg Yusry...
    yg penting LAMBO!! WJY 15

    ReplyDelete
  19. @pu3aan
    alaaa, cuba laa tau....

    ReplyDelete
  20. suara alang paling sedap ye?

    nyanyi sket,mau dgr.haha!

    ReplyDelete
  21. @iemaZAIMAH
    apa lg, jom arr karok!

    ReplyDelete
  22. Thanks a lot for this vid!!! Sampai tahun ni (2014) aku still layan lagu ni

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: