Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 9, 2010

Pendek? Bengong!

130-less-one
I'm sorry..

Pendek!


Aku pergi gunting rambut.
Cakap kat bro cina tu "tanak pendek,kasik layer".
Dia tak amik gunting layer, aku dah pelik.
Sekali dia terus tebas rambut aku.
Tak sempat nak sound, rambut dah pendek.
Dengan pasrahnya, suruh dia kasik pendek jek...




Habes rambut aku..
Dah laa muka tak hensem, rambut mcam budak sekolah..

postquam-scriptum:
Kang aku kata "tak paham bahasa Melayu",
ko balas "racist".
So, dalam senyuman, aku kata,
"BLACK-LIST!!!"




31 comments:

  1. tu la g mamak lagi, hahah

    ReplyDelete
  2. asal tak botak je terus?KAH KAH KAH!

    ReplyDelete
  3. hek..oke per rambut pendek...
    cun ah...
    :p


    Gambar Mantap

    ReplyDelete
  4. kehkehkeh..aku dah pnah kene dah..tobat dah.

    ReplyDelete
  5. ak cukup trauma salah gunting rambut..Boleh menyebabkan rasa rendah diri yg kritikal!! Hahaha..

    ReplyDelete
  6. hak2,alah amy search 2 rockers skang da botak lek je.ha.. ;P

    ReplyDelete
  7. hahha. Aku sangat paham perasaan ko camne ;D

    ReplyDelete
  8. xpe cero, tabahkan hati..hehe
    dah elok sembuh, jgn demam balik kes rambut punye pasal

    ReplyDelete
  9. tunjuk rambut real la..hehehe..

    ReplyDelete
  10. nmpak muda skit klu rmbut cam budak skolah...
    hihihi ;D


    -dinie-

    ReplyDelete
  11. gua penah kena!! apa dia ingat rambut ni pesen lalang ke nak tebas2??!

    ReplyDelete
  12. @Lupi
    haha, ni kedai cina laa..yg rm15 10 minit bagai tu..

    @iemaZAIMAH
    haha, dulu pernah botak, sgt tak selesa..huhuhu

    @aYaz
    tak biasa, nanti rambut kembang macam hampeh...

    @little cart00n
    haha, sangat tak comel tau..
    nmpak cermin, cermin pecah sendiri...

    @hentakbelipat
    mmg tak suka camni...
    tp aku takde kedai favorite..

    @WZulhilmi
    sangat!!!
    aku sedang merasa sgt tak berkeyakinan sbb rambut mcam kanak2 skolah rendah..

    @aleen adela akoo ^_*
    amy search dah serik rock dulu-dulu...
    aku tak cukup puas lagik...
    hehehe

    @YOUsoF
    kebanyakan lelaki mmg faham perasaan ini...

    @Dark Half
    haha, tu laa psal..
    rase pening balik sbb rambut pendek...

    @pu3aan
    hahaha, rambut dulu pon tak tunjuk, inikan plak dah jadik lawak skang ni...
    hahaha

    @Anonymous
    dinie,
    nmpak muda takpe...
    tp kalo nmpak kanak2, boleh jadik bahan gelak oo...
    hehehe

    @JelinaJoli
    tau takpe...
    dia ingat rambut dia ke nak pangkah2 sukati??
    aku bayar tau tak??
    haha

    ReplyDelete
  13. beb rambut pendek takpe,

    aku dulu ade sorg tukg gunting ni pergi tarah side burn aku...

    arghhhhh~~~~~!!!


    ko bygkn muke aku tanpe side burn, dah bukan budak sekolah dah, dah macam masyarakat orang asli mana tah.

    aku rasa rambut Abu Bakar Elah lagi hensem time tu...

    aku rambut style tak kisah sgt, janji side burn jgn usik. kalo nak usik pon agak2 la kan, aku bukannye budak sekolah lagi tak boleh simpan side burn. dah tua bangka takde side burn ape ke jadahnya

    ReplyDelete
  14. jangan botak!mcm gangster.hahahahaha!

    ReplyDelete
  15. seb baek rambut bole panjang balik (:
    sabar ye...hehe

    btw abg cero,, sedikit kepelikkan laa,, da boley rightclick ?

    ReplyDelete
  16. cero..meh aku wat corak kat rambut ko..hehe
    -nekmo-

    ReplyDelete
  17. klu rambut depan x ditebas teruk...
    ko leh cover bki topi@snow cap... :)

    klu mcm askar....x dpt dek nk nolong...haha3

    ReplyDelete
  18. aku xtau kebetulan ke ape. tp time aku bace ni en "anda juge meminati: *** ** 200*'s life ***" tunjuk hairstyle kau yg baru tu =.="

    ReplyDelete
  19. @Shukjessa
    haha, malang kan??
    rase down gile...
    aku skang pakai topi je bile kuar...
    marah btol dlm ati...

    ReplyDelete
  20. @Encik Psychopath
    haha, pendek macam bdak skola...
    sakit hati rse...

    @iemaZAIMAH
    haha, adik aku kata comel, mak aku kata mcam org jahat...

    @zieyha
    kalo blog masih loading, mmg boleh right click, sbb code utk unable right click tu aku letak last skali...

    @Anonymous
    nekmo,
    sila buat corak bola...
    hahaha

    @Miss Comot
    ini rambut aku macam masa darjah 5, di mana aku kena ejek epal washington sbb rambut bentuk macam epal...
    boleh bayangkan???

    @kata kila
    haha, hensem sbb lukisan...
    hakikatnya, cermin pecah sebelom aku dtg depan cermin lg...

    @m i r a f i q a
    kebetulan itu entri lama, linkwithin tak delete link dia yg dah lama aku delete..
    dan kebetulan cite psal rambut gak, dlam label yg sama...
    try click, takde gambar kan???

    ReplyDelete
  21. mungkin ape aku nk ckp tade kene ngene dgn entri kau. tp, nk tnye pendapat. kalau salah stu dr karakter dr blog kau tau yg kau tulis pasal mereka n mara kau. ape kau wat?

    ReplyDelete
  22. @ajlaa
    wow! nice question..
    aku mmg dh lama terfikir dan bersedia psal mende ni...
    buat pengetahuan ajlaa, jika ada yg kenal aku claim dia adalah org yg aku maksudkan dalam blog ni, dan dia marah aku, aku mmg patut kena marah..

    sebab,
    kalo ade org yg aku kutuk dlm blog ni, aku kutuk atas dasar aku marah atau tak setuju dgn tindakan dia..

    tp, kalo ade karekter yg marah aku guna karekter dia sedangkan aku tak kutuk pon dia dlm blog ni, dia kena pastikan dia marah atas dasar apa..
    kalau atas dasar dia malu, dia takda sebab nak malu..
    kalo atas dasar lain, aku akan pertimbangkan...

    sbg contoh, kalo si tukang tebas rambut ni tiba2 terbaca dah rasse dialah orgnya, dan dia marah, dan dia tak puas hati, dia SALAH!
    sbb yg patut rasa tak puas hati adalah aku...
    dan dia tak perlu marah sbb tak ada sape pon tahu dialah orgnya kecuali dia, aku dan Tuhan Yang Maha Mengetahui...
    kan??

    Tapi kalo nak marah, silakan...
    aku mmg imun dgn marah..

    alamak, reply panjang,
    dah macam sub-entri dah...
    thanks sbb bertanya...

    ReplyDelete
  23. owho. ok.
    so, be prepare ek. aku da kene. mmg tabley tunding jari kat sesape da. hehe.

    btw, rambot kau akan tumbuh balik. dont worry ;P

    ReplyDelete
  24. @ajlaa
    ko dh kene??
    serik tak??
    btw, rmbut aku lmbat tumbuh..
    tu yg sayang kalo pnjg jadi pendek tu...
    aiiii..

    ReplyDelete
  25. cero kalau nak hensem kan?kan??? guna la getbay hehehe

    ReplyDelete
  26. @AngahSayang2314
    berkesan ke??
    boleh hensem???
    hahaha

    ReplyDelete
  27. strawberrycinta02 October, 2012 17:04

    rambut panjang plihanku;)

    ReplyDelete
  28. @strawberrycinta
    tapi..rambut panjang lelaki susah nak jaga..

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: