Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jun 10, 2010

Sabtu dan Gelak Tawa

one-three-four
I'm sorry..



Sabtu, dan tengahari..
Panas terik memancar ke atas kepala,
aku baru selesai sessi mengajar L tunggang motosikal..
So far, fear is the main blockage..
Biasa laa, siapa yang tunggang motosikal tapi tak pernah rasa takut walaupun sekali, memang alien..

Di bawah sepohon pokok di tepi padang
tempat yang sama dengan
hari tu..
(
C untuk aku; L untuk L)

L: Awak marahkan saya??
C: Kenapa nak marah??
L: Semalam kita tak jadi tengok Prince of Persia..

semalam merujuk kepada Jumaat..

C: Owh, pasal tu ke?? Dah lupa dah pon...
L: Tapi awak, saya betul-betul nak mintak maaf..
C: Kan saya dah kata tak ada apa-apa..
L: Ini sebab lain...saya..saya..

Aku pelik dengan perangai L dari pagi tadi lagi..
Macam dia cuba mengelak dari pandang mata aku..


L: Semalam memang saya ada discussion dengan kawan-kawan..
Tapi, habis awal dari yang saya sangka,
dan kami pun ramai-ramai keluar..


C: Keluar?? Baguslah..kenapa nak mintak maaf plak?
L: Sebab kami ramai-ramai ke wayang tengok Lagenda Budak Setan..

Aku terdiam..
Aku faham..
Dia rasa bersalah sebab batalkan program wayang dengan aku dan kemudian keluar dengan kawan-kawan tengok wayang..
Hm, dalam benak fikiran aku terdetik
"Perlukah aku marah??"


C: Jadi, awak nak mintak maaf pasal tu ke??
L: Umm.. (sambil mengangguk kuat macam orang jepun dah aku tengok...)

Aku ambil keputusan taknak amik hati langsung..
Hm, kalau aku yang dulu, sure aku dah mengamuk ni..
Hehehe, aku memang sedang berubah..


C: Awak memang salah!! (dalam nada serius..)
L: Awak marah...(nada dalam..)

..pause...



C: Sebab awak dah buat saya camtu, awak kena belanja makan nanti..
OK??


L mengangkat kepalanya..
Mata dia bergenang..
Siot, aku dah buat dia nak menangis..
Aku cuma gurau laa L..GURAU!!!
Lalu, aku cuba memujuk..


C: Awak nak nangis ke??? Janganlah...(aku gelabah..)
L: Haha, awak dah terkena!!!

Pergh!!Aku terkena siot..
Muka aku dah gelabah dah kata dia..
Sape tak gelabah kalau dah buat gadis menangis..

Maka, pecahlah keheningan tengahari panas di tepi padang
dengan gelak tawa dua insan...


L: Awak! Esok pagi datang rumah saya pukul 8 boleh??
C: Kenapa??
L: Ada laa...
C: Abah ada laa..gerun...
L: Abah tak ada, out station...Abang W ada laa..
C: Abes tu nak buat apa??
L: Sarapan....
C: Hm...OK!!!




esok akan bercerita tentang sarapan Ahad lepas..
=============================
19) [link] Jumaat dan Ketiadaan
18) [
link] Dua Kali Tersalah Cakap
17) [
link] Di Bawah Pokok, Di Tepi Padang
16) [
link] Sedikit Demi Sedikit
15) [
link] Pertemuan Empat Mata #3: "..dan sebab itu saya berkurung biru"
14) [
link] Pertemuan Empat Mata #2: Impressi Pertamaku Musnah

...lebih dalam
Si Gadis Kasut Converse




17 comments:

  1. bahagia jer...:)

    gud luck mr cero..:)

    ReplyDelete
  2. yeay..!

    p/s: xtau nak komen ape..kihkihkih..

    ReplyDelete
  3. huiyo0o0o...siap jmput sarapan seyh..gilosss

    **xde puji2 kali ni..ngee~

    ReplyDelete
  4. Ajak breakfast!!! Nice progress!! Hahaha

    ReplyDelete
  5. huyooo..bestnye..dia ajak makan sarapan kat umah...mkn ape??? nnti dh smbung cite, gtaw ek...nk terjah....

    ReplyDelete
  6. cene ek muka ko tu cero time gelabah...huhu..patut kena snap gambo jerk..letak kat header ko..
    muka cero time gelabah..hehe..

    psst:ko da berubah weh...=)

    ReplyDelete
  7. @*dekli*
    thanks!!..

    @oh farah
    sabar yek..esok!!

    @pu3aan
    yeay jugak!!!

    @iemaZAIMAH
    haha, puji laa lagi...

    @WZulhilmi
    hahaha, cuak!!

    @si[jari] telunjuk
    baik..sila laa tunggu yek..

    @2134203393363308603.0
    dear nenek moden,
    muka aku sure tak hensem bile gelabah, sbb tak gelabah pon tak hensem..hahaha

    @n.a.n.a
    drama?? hahaha..
    ade bakat ke??

    ReplyDelete
  8. hahaha sarapan?

    tettttt...

    terimbas kembali waktu aku 1st makan dengan family si dia dulu, muahahahah gila bersopan santun =)

    neway baguslah ko tak amek hati, sbb benda camtu hak masing-masing, unless ada ikatan yg lebih mendalam....tetttt...

    ReplyDelete
  9. haih ~ sweet lah citer kau bro ! aku bc sume citer psal kau dgn L dari starting smpi habis. pergh ~ sweet lah ~ ;D hehe ;D

    ReplyDelete
  10. wahh.. so sweet la... mcm bca novel love story lak rasa.. hik3...

    i like it.. moga sentiasa bahagia.. ^__^

    ReplyDelete
  11. xsabar nak baca sambungan hehehehe

    pandai dia buat muka nak nangis

    pls pls ajar wa ahahah

    ReplyDelete
  12. weh..ada pulak x ensem...xbek oo..
    aku tengok muka ko dulu,boleh tahan jugak segaknyee..hehehe
    (meletop la ko pasni..hahaha)

    ReplyDelete
  13. @Shukjessa
    luckily abah dia tak ade..
    jadi takpe laa..

    @Mysara Newrie
    sweet ek??
    bgus laa kalo ko suka...

    @@ien_R@z
    hahaha, malangnya aku tak pernah bace novel love story..

    @.::WaNiE::.
    hahaha, dia mmg power wat muka camtu..
    aku terkena kaw kaw tau..

    @2781237166573066719.0
    dear nenek moden,
    ko pandai wat aku ketawa..
    hahaha

    ReplyDelete
  14. kt mna nk dpt kisah cinta mcm ni ek???
    hahaha
    ;D

    ReplyDelete
  15. @raja dinie
    hahaha, nasib je dpat camni..
    tp masih jauh lg perjalanan yg kena tempuh, kan??

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: