Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 30, 2010

Farid Kamil dan Aku

dua-empat-lapan...
maaf


Perkara paling lawak dalam minggu ni
bukan...dalam bulan ni..
mungkin dalam tahun ni adalah......
.
.
.
.




Aku pernah beberapa kali jumpa Farid Kamil.
Di kala orang keliling aku duk melompat-lompat teruja nampak dia,
aku jeling je..
Pernah aku selisih dengan dia,
dan aku hanya mampu senyum je kat Farid Kamil.
Orang macam aku ni, kalau jumpa dua ribu kali pun dia takkan sedar.
Lagipun aku bukan minat sangat mamat ni.

Tapi Farid Kamil memang epik!
Ini disebabkan ayat 'nasi lemak 50sen' dalam filem Cuti-Cuti Cinta tu..
Aku memang dari dulu lagi teringin nak sebut ayat tu kat perempuan,
tapi takde mangsa laa...
Kalau adapun, nasi lemak tak berapa nak 50sen.
Ada yang RM3.50 siap lauk lebih lagi..
Hahaha (dah start nak lucah dah otak aku..)

Farid Kamil tu,
antara pelakon lelaki yang aku nampak perubahan dalam mutu lakonan.
Dulu kayu nak mampus.
Filem 7 Perhentian, arrgghh!!!
Buat aku lagi ketawa dari suspen..
Tapi itu tak bermakna dia hebat berlakon sekarang.
Bagi pelapis pelakon hero lelaki, dia tu OK laa...
Tapi, kalau dia mampu besar badan sikit ala-ala Aaron Aziz,
aku rasa dia boleh pergi jauh bukan sekadar main watak mamat-selenge-yang-kalau-bukan-mat-rempit-mesti-lelaki-bunga-bunga-cinta.

Hahaha,
kalau bab muka kesian, Farid Kamil memang ibu jari ke atas!
Tengok je laa dia dalam Lagenda Budak Setan.
Rasa nak je lastik dahi dia, sebab asyik berkerut je..
Kesian sangat mamat tu..




Nampak?? Sedih kan??




Kenapa aku tetiba cerita pasal Farid Kamil?

Seorang kawan aku (perempuan) kata
bila dia tengok Farid Kamil,
dia akan ingat aku...

Aku pernah tanya,
tang mana kat aku yang dia nampak ada Farid Kamil??
Nak kata hensem, kamus antonim meletakkan aku sebagai kata lawan kepada perkataan 'kacak'.

Dia jawab,
bukan pada muka...
entah laa, dia pun tak pasti apa,
tapi dia memang insist kata yang bila dia nampak Farid Kamil dalam TV atau majalah,
dia akan ingat aku...
Aku pun layan angguk je laa...

Hahaha, itulah perkara paling menggelikan hati aku untuk abad ini..

Memang nasib aku laa diingati hanya kerana orang lain.




Dua perkara menarik tentang gambar di atas ialah
Lisa Surihani dan kereta kat belakang tu.


postquam-scriptum:
untuk gambar pertama, itu adalah kali pertama aku google nama artis lelaki melayu.
tetiba rasa geli sebab google artis lelaki.
adoi..
gambar kedua dan ketiga aku amik direct dari screen capture movie dia yang tersemat baEk dalam laptop aku.
berguna juga movie-movie tu semua.




44 comments:

  1. elie tau..
    mybe sama bro ngn farid kamil tang KERUT kat dahi!!
    hahahhahhaha ;p

    ReplyDelete
  2. farid kamil buat ape, lisa surihani lah.

    ReplyDelete
  3. hahaha rambut nak lebih kurg kot?

    farid kamil ni or org sebut FK je pendeknya mmg agak berbakat la. Aku paling suka dia berlakon filem komedi dengan aksi berbanding filem cinta. Sebab entah kenapa aku rasa, kadang2 muka mamat ni macam kurang feel.

    Filem yang berjaya buat aku suka gandingan dia dengan Lisa adalah Im not single. Mungkin orang lain tak berapa tapi pada aku filem tu lebih bersahaja, so ketelusan lakonan lebih real.

    Tapi tatau kenapa bila berlakon filem dan drama LBS, watak dia kurang menyengat. Mungkin kekangan skrip?

    Walau apa pun, dia antara insan yg aku minat style die bila berjambang pendek. Agak stylo dan kemas pada aku la, sbb aku kalo berjambang mmg out of style punya.

    ReplyDelete
  4. kenape 'baEk' tu, huruf E mesti dibesarkan? xD

    ReplyDelete
  5. farid kamil kat luar boley tahan tinggi kan.aku pon maen jeling je.xteruja sgt pon jumpe org2 seni nih...sbb aku xberseni.hu3

    ReplyDelete
  6. Pernah jumpa dia sekali je time promosi filem apa kata cinta dekat sogo.. tapi time tu muka dia masam beno!! bila ajak bergambar senyum manis tiba2.. Huh!!! Berbeza dengan jac. siap panggil lagi bergambar. Tapi PA dia adui melebih pulak2 kata si jac ni busy lah apa lah.. T__T.. tak pe lh first time jumpa artis kan. mcm2 kerenah..

    ReplyDelete
  7. farid kamil.



    sape tu?

    hahahahahahha!

    weyh,
    aku dh blek.

    ReplyDelete
  8. @little cart00n
    hahaha, kerut dia mmg legend...
    asyik nk berkerut je muka..
    adoi..

    @Sca Ndx
    farid kamil dalam blog..
    lisa surihani dalam hati...
    hahah

    @Shukjessa
    aku pernah bace biodata dia, dia kata kwan2 byk panggil Todd!
    klakar...
    aku pon suka I'm not single..
    mmg kena dgn style dia...
    bab jambang, aku dengki sbb aku takde jambang..
    hahah

    @I.Hazwani
    sbb bunyiknye ba.Ek instead of ba.ik..
    hehehe

    @Encik Psychopath
    terima kasih kerana komen.

    @aleen aiden
    aku pon kurang teruja kalo jumpa artis...
    tp kalo jumpa lisa surihani, bergegar kot..
    hahah

    @WZulhilmi
    kdg2 diorg penat, so muka pon ikut sama pnat..
    aku tak pernah salahkan kalo diorg nmpak sombong..
    artis ni keje 24jam, mane ade keje 9-5ptg je artis, waktu lain bukan artis..
    hahaha

    ReplyDelete
  9. @iemaZAIMAH
    wah!! slamat pulang...
    bile start blajar??

    ReplyDelete
  10. berkerut2 aku membace.... hahahaha...

    ReplyDelete
  11. FK=tipikal malay yang belajar kat UITM.

    UITM=hasilkan budak2 yg bagus.


    Budak2 yang bagus=ada future.

    Ada future=Lisa surihani

    ReplyDelete
  12. pelis ceroooo...
    aku teringin nak tgk kau..pelisss...
    sbb aku rasa aku macam farid kamil..
    tp bila ade org kata kau mcm farid kamil aku cam teringin lah nak taw...

    boleh ke awk tunaikan permintaan saya???(kelip2 mata)

    ReplyDelete
  13. mungkin kau ada ciri2 yg buat lisa surihani suka kot?hehe..

    smpai skrg dok pikir lg, kenapakah farid kamil yg dipilih?iskk..

    ReplyDelete
  14. myb kwn ko mksdkan dri segi gaya Farid Kamil kot...miahahaha3

    mmber aku pnh kate muke aku cam Kim Ha Neul.....mau aku gelak hbis...segan pon ade...kompius aku tang mn ntah sama...hidung aku x mancung kot...myb die gurau je kot....haha3 bese la org laki...mulut manis....nsb bek aku jnis x mik port bab2 mlut manis nih...kah3 XD

    ReplyDelete
  15. mungkin dia nampak peribadi ko macam farid kamil..cakap dengan nada intonasi yg betol...

    heehe..tp nak bandingkan dia dgn kau, aku lagi minat kau kot..huhuhu

    ReplyDelete
  16. ermm..
    sesungguhnye aku xde pe nk kate untuk entri ni..
    tp saje nk menggatal tulis..eheh..

    ReplyDelete
  17. erkkkkkkkk!
    gua bangga dapat baca blog farid kamil...

    mau otograp!!!!

    ReplyDelete
  18. Farid Kamil?? aku kurang minatlah..macam takde kesan pun cerita lakonan dia..ke aku yang tak hayati watak dia??

    ReplyDelete
  19. *Datang menyerang!!* LOL!

    Bagi aku lah.. diorg kena at least senyum lah walaupun diorg penat mcm mana pun kalau jumpa dgn peminat or org ramai. Sbb diorg dh pilih jalan sbg seorg artis. itulah pengorbanan yg diorg kena buat klu nk jadi artis. tapi nasib baik aku dgn ko jenis memahami pekerjaan diorg *cewah!* tapi mcm mana klu dgn org yang tak beberapa memahami pulak?? so conclusion of the story is jgn jadi artis!!

    Btw aku tau kenapa kwn ko ckap ko mcm farid. Sbb ko romantik kut macm2 watak2 dia yg selalu dia bawa.. Miahahaha =P

    ReplyDelete
  20. @echasuzrin
    haha, jgn jd sekerut farid kamil sudah...

    @Irwan
    very good equation sbb ia end up dgn Lisa Surihani..
    terbaEk!!

    @LUMUT
    let me thing about it bebeh...
    segan laa...
    dah laa tak hensem, buat pecah skrin laptop je nanti...

    @Dark Half
    Oh! itu sudah pasti...
    sbb Lisa tu blom jumpa aku, tu yg tak terjatuh chenta lagi tu...

    @Miss Comot
    haha, tp kwan aku ni btol2 berkeras nk kata Farid Kamil cam aku...
    klakar plak aku tgk gaya dia..
    layan je laa..hahaha

    @nurul nadea
    ko minat aku lagi??
    wah! ni yg aku nk jadi artis ni..

    @pu3aan
    haha, terima kasih kerana menggatal..
    hehehe

    @JelinaJoli
    haha, meh sini nak sain kat dahi..
    haha

    @sakura lover's
    tp dh improve byk dh banding lakonan dulu-dulu..
    ok laa, but still not the best!

    @Pencacai Alim
    haha, jodoh dgn Farid ke, dgn Lisa??
    Aku pilih Lisa!!!!

    @WZulhilmi
    kesedaran diorg sbg artis blom timbul..
    kena terjah dgn melodi, baru laa nk menggelabah..
    biarkanlah, diorg manusia jgak, kan??
    btw, romantik??
    arrrgghh!!!! TIIIDAAAKK!!!!

    ReplyDelete
  21. kat langkawi orang tak heran sangat kot kalo nampak artis. tu sebab artis2 suka datang sini samada utk bercuti bersama keluarga, rakan taulan, spouse, dan tak kurang jugak dengan pasangan belum halal / skandal.

    ops.

    ReplyDelete
  22. oh, yeke??
    hm, cEro pon nyaris nk jd warga Langkawi dulu sbb Abah dpt keje kat sana..
    tp Abah tolak..
    kalo dia tak tolak, mesti kita dh berjiran, kan??

    @iemaZAIMAH
    haha, org lain baru nk exam, ko dh semester baru..

    ReplyDelete
  23. mst kmbang idong kn time wat entri nie... hahahaha

    ReplyDelete
  24. bukan peminat farid kamil.
    sedang elakan diri dr citer lakonannye..


    cero same mcm farid? ok. xnk dtg sini lagi. hahaha...

    ReplyDelete
  25. n.lemak mane dpt da 50sen la.....

    ReplyDelete
  26. @CikGadis
    haha, sgt tak...
    sbb bukan kebanggaan pon kena sama dgn farid kamil..

    @cik @!en
    hey, jgn laa camtu..
    bukan cEro yg ckap sama, org lain laa...

    @miss lolly a.k.a luvfareda
    haha, fareda mmg smua org suka..
    ahaha

    @AyanaAsham
    haha, zaman Abah aku dulu ade arr nasi lemak 5 kupang...

    ReplyDelete
  27. ceh..ada plak muncul komen aku..ritu aku komen..
    jd invisible...hahaha..

    ReplyDelete
  28. @8840967212656151877.0
    nekmo, dah boleh komen??
    jd komen laa selalu...

    @Anna Boleyn
    Haha, taknak pon org samakan dgn dia...
    nk dilihat sebgai cEro yg btol2 cEro...

    ReplyDelete
  29. sama kt perangai slumber kot...
    kikiki ;D


    -dinie-

    ReplyDelete
  30. @Anonymous
    taknak taknak!!
    taknak sama dgn farid kamil..

    @Miranisa =)
    hai adik miranisa..
    hahahaha

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. weh, KAU FAHAM TAK KAU TAU TAK AKU SUKA GILAA KAT FARID KAMIL GEDKTIWOPT36T4WIDF3053I9RGLSFJFSF SEVSDFSKJDOFS lepas tu kau boleh jumpa dia banyak kali pulak? jangan la belagak sangat. Tuhan marah tau.

    ReplyDelete
  33. @hannamaruku
    hm, dia jadi berlagak bila ko baca dlm nada berlagak...
    ko nk suka farid kamil, dipersilakan...
    aku bukan kata aku tak suka, aku cuma taknak dikatakan sama dgn dia..
    btw, bukan ke entri atas aku byk puji dia??
    hahaha

    ReplyDelete
  34. haha.
    weh kalau same ngan die pon takpe.
    hot ape. omg 14 kali tengok lbs dalam sehari kau tau tak?
    :P

    ReplyDelete
  35. @hannamaruku
    haha, klakar arr ko ni...
    aku kalo disamekan dgn jhnny depp pon aku tak mao...
    adoi!

    ReplyDelete
  36. ouh, gambar tu yang menarik perhatian ialah Farid Kamil yang memakai kaca mata hitam..! smart!

    ReplyDelete
  37. @liyana aziz
    nmpak smart sbb duk dlm hujan...
    hahaha

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: