Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 17, 2010

Kenapakah?

two-o-eight
I'm sorry...




Kenapa diawal post ada macam
'two-o-eight
I'm sorry...' tu??
Tapi ada juga yang tiada
seperti contoh entri ''Kisah Dua Insan'..



Jika ini post ke-208 bagi blog ni,
kenapa jumlah kat arkib 'Tong surat' kat sidebar tu berlebihan??
(Tak caya cuba kira sendiri..)

Begini,
sebelum aku post entri, aku akan tulis dulu guna application notepad dalam laptop atau handphone.
Dan,
dalam laptop aku, ada satu folder khusus untuk menyimpan notepad post tersebut.


Dalam folder tu, setiap post disusun ikut nombor.
Tapi, ada nombor yang terskip.
Nombor yang terskip tu bermaksud aku terus tulis dalam tab 'new post' dalam blogger.com
Maka, post itu biasanya adalah bersifat pendek dan tidak memerlukan penelitian fakta.
Post-post tersebut adalah post yang tidak dimulakan dengan kata seperti 'two-o-eight, I'm sorry' tu, seperti entri 'Kisah Dua Insan'..(lagi..)



Tapi, macammana nak terangkan tentang bilangan post di arkib 'Tong Surat' yang melebihi angka yang ditulis di entri?



Sebenarnya, tak semua entri dalam blog ni bersifat permanent.
Ada beberapa entri yang aku rasakan mungkin akan dibuang satu masa nanti,
jadi aku tak masukkan dalam kiraan post,
dan entri tu tak layak untuk dimulai dengan kata seperti 'two-o-eight, I'm sorry'...
Contoh entri begini adalah post bersifat mencemuh, tagged, dan untuk sertai contest anjuran pihak ketiga.



Kenapa penulis rajin sangat sampai tulis dalam notepad dulu, dan kemudian copy-paste dalam 'new post' sebelum publish?

Begini..
Aku berblog di mana-mana.
Kelebihan, aku punyai handphone multimedia dengan ciri sokongan office dan notepad.
Maka, aku boleh karang entri di mana-mana, termasuk semasa menikmati 'panggilan semulajadi' di bilik kecil..
Selesai siap, aku akan bluetooth ke laptop dan recheck ejaan.
Jika ada kesilapan ejaan, aku akan betulkan.
Dan selepas tengah malam, aku akan post ke blog dan selalunya akan di'schedule' sama ada pukul 0900, 1200, atau 1500.
Jika ianya selain dari masa di atas,
maka post tersebut adalah post 'ad hoc'..




Kalau di'recheck' ejaannya,
bukankah sepatutnya TIADA langsung 'typing error'?
Tapi ada beberapa post masih ada 'typing error'??
Apakah??

Hahaha,
antara sebab utama aku berblog adalah aku sukakan tEka-tEki.
Dan bagi yang melihat bukan hanya dengan mata,
blog ini punyai kod rahsia tersendiri
di mana kalian yang rasakan ianya 'typo'
sebenarnya adalah kod rahsia yang boleh di'decode'kan oleh orang biasa.
Apa yang penting, melihat bukan hanya dengan mata.
There were NO TYPING ERROR in this blog.




Kenapa bersusah payah kerana blog?
Kan ke lagi senang kalau blogging macam biasa??

Aku memang suka merumitkan keadaan..
Hidup satu tona ibarat minum air kosong.
Masih boleh hilangkan haus, namun tiada kenikmatan tambahan.





20 comments:

  1. hehe.
    bila aku nk blogging je, pukul 9 aku akan refresh page ko. hee.

    ReplyDelete
  2. Hidup satu tona ibarat minum air kosong.
    Masih boleh hilangkan haus, namun tiada kenikmatan tambahan.

    aleen aiden like this!hu3

    ReplyDelete
  3. i loike....kamoo sggh unik n cero think out of box.....bak kate subjek saye dlu....critical thinking sgguh...haha3

    ReplyDelete
  4. aku suka giler teka-teki.. tapi bukan jenis macm ni 'dlm2 banyak2 ular.. ular apa mati dlm mangkuk?' - -"

    you are one of a kind of blogger.. :).. Keep it up!!

    ReplyDelete
  5. hoh rumit juga care ko nih. haha tp bagusla, rumit atau tidak ianya sesuatu yg unik.

    org suke bende unik, aku sendiri sukakan bende unik yg aku istilahkan pelik atau in englishnya freak.

    usah biarkan hidup anda diselubungi misteriii~~ haha

    ReplyDelete
  6. complicated betul cara kau ni.
    smgt pun satu hal. hehe

    ReplyDelete
  7. btw...kamoo...sggh sistematik.....

    ReplyDelete
  8. aku masih merajuk.

    kalau nk pujuk,

    belanja tiket harry potter!or the legend of the guardian!!!!!

    -iema yang comel nak mampus-

    ReplyDelete
  9. @KERAK NASI
    haha, ko mmg pandai..
    heheh

    @aleen adela akoo ^_*
    haha, ayat spontan..
    thanks..

    @kata kila
    THANKS THANKS THANKS. muahahahahah

    @pu3aan
    hahaa, beli laa air cap cEro..

    @2588721022406595311.0
    critical thinking ek??
    hahaha, bunyik macam gempak!!

    @WZulhilmi
    thanks!! sgt menaikkan semangat blogging aku..

    @Shukjessa
    haha, tak tau laa..
    kalo aku tak wat mende2 atas ni, rasa kosong..
    nama dah cEro, nak kosong lg..
    hahaha

    @m i r a f i q a
    hahaha, complicated betol..
    semangat sgt betol..
    hahah

    @Miss Comot
    tp bile difikir, sistematik ni tak bermakna, kan??

    @Anonymous
    zaim, zaim...
    kuat merajok laa ko ni...
    aku gurau je laa..
    hahah

    @raja dinie
    begitulah..
    hehehehe

    ReplyDelete
  10. iye..aku kan manje..kah kah kah

    -iema.yang.masih.malas.nak.login-

    ReplyDelete
  11. @Anonymous
    zaim, tetiba aku rase loya nak muntah..
    buuweekkk!!!
    (sila login cik anon...)

    ReplyDelete
  12. malas lah.

    -zaim.comel-

    ReplyDelete
  13. okeyh2.

    aku login dh.

    ngade2 tul la kau ni.

    aku nak tiket wayang free!te he he he

    ReplyDelete
  14. @iemaZAIMAH
    aku dah tido!! (buat tak tahu..)
    zZzzzZZZzzzZZ!!!

    ReplyDelete
  15. rumit la hehe..kau ni pelik la cero...kau ni nmpk mcm sisematik..tapi..katil kau??hehehe...mcm2 ada..
    rindu blog ni..

    nekmo

    ReplyDelete
  16. @iemaZAIMAH
    hahaha, marah!!!

    @Anonymous
    nekmo, apsal tak login??
    knape lame tak dtg???
    mana ko pergi beraya ni???

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: