Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 27, 2010

AKU MALUUU

Kawan aku merungut aku suka tulis panjang lebar.
Maka, aku tulis bagi pendek, padat dan tepat...




Aku nak kongsi 3 cerita,
dan tiga-tiga ni berlaku dalam minggu yang sama,
serius aku ingat, sebab aku tulis dalam diari..
HAHAHAHA!!!


Kes 1:

Aku nak keluar ke Mid Valley.
Sebab rumah dah dekat sangat dgn stesen,
dan moto aku abah aku pinjam,
aku naik komuter je laa.

Serius aku habis smart.
Deodoran separuh botol aku spray.
Baju iron taknak ada kedut langsung.
Seluar tak ada kesan kotor pun.

Maka, dalam perjalanan berkaki ke stesen.

Cuaca pun baEk punya,
tak panas, mendung berangin.
Angin bertiup, fuuuhhhhhh, satu badan rasa nyaman.

Berselisih dengan dua awek.
Putih, gebu, cun.
Aku dari jauh kena arr maintain beb..
Mana tau untung-untung diorg nak kenal.
Cover habis.

Selisih je, diorang dua senyum.
Bila diorang belakang aku, terdengar diorang tahan gelak.

Adakah diorang dah terjatuh chintan dengan aku??
Adakah penampilan aku menggugat naluri diorang sebagai wanita?

TIDAK!

Rupanya aku terlupa zip seluar.
Memang nampak habis boxer kat dalam.
Patut arr awek-awek tu tersenyum dan tergelak.

Siot doooooh!!! Malu akuuu!!!

Sejak dari tu, setiap kali aku keluar rumah,
di pintu akan aku pastikan

'keretapi sampai ke destinasi'.





Kes 2:

Aku bawak moto,
nak ke pekan sebelah.
Naik moto, memang berangin habis.
Melayang oo rambut macam filem hindustan.


Naik moto,
TAIK!!!
Ada polis trafik kat depan.






"Lek arr, aku lengkap semua.
Lesen ngan roadtax kat dalam wallet.
Moto beli, bukan curi.
Kompom diorang tak tahan.."


Sekali pakcik misai tu angkat tangan ke aku tahan ke tepi.
Dalam hati,
"Apakah persetubuhan neraka?? Najis lembu ooo"


"Mintak IC ngan lesen.."
Pakcik misai tu terus nak saman.
Apakah??
Briefing laa dulu sebelum saman.
At least bagitahu laa aku kena sama sebab 'terlalu hensem sampai boleh buatkan awek-awek yang memandu terlalu asyik lalu kemalangan' ke??
Hape ke??


"Saya salah ape, encek??"


"Helmet awak halimunan..."


Aku balik rumah dan hentak kepala ke dinding 5 kali.
Macammana aku boleh lupa pakai helmet ni??
Patut laa berangin sampai melayang rambut.
siap nak argue dengan polis lagi..


Sejak itu, setiap kali aku keluar rumah bermoto,
aku akan pakai helmet,
walaupun nak ke rumah jiran sebelah. (ok melampau tipu..)


Kes 3:



Aku singgah ke rumah kawan aku, perempuan.
Aku dilayan di ruang tamu oleh kawan aku tu.


Tengah rancak berbual,
datang seorang perempuan duduk di tepi sofa.
Entah macammana, dia join borak sekali.
Aku pon layan je arr...


"Hahaha..
Makcik ni pandai bergurau...
Patut laa muka awet nampak muda, macam 30-an.
Selalu buat lawak arr ni..."
aku memuji dia.


Tiba-tiba dia bangun dan berlalu masuk ke dalam.


Aik???


"Weyh, tu adik aku laa...
Dia baru habis SPM...
Siot je ko..."


Alamak!!!
Aku ingatkan mak kepada kawan aku tu..


Sejak itu, bila aku ke rumah sesiapa,
aku akan tanya yang aku kenal orang-orang dalam rumah tu.

**********************







Entri ini bersempena contest
AKU MALUUU
anjuran blog kata kila

hadiah lumayan, dari 3Sep hingga 3Okt.
Dia suruh tag tiga orang..
Aku tag dinie, WZ, ngan Zaim.

Kepada cik Kila,
"Ko cun laa, bagi laa aku menang!!"
(kompom kila tak bagi aku menang)




25 comments:

  1. siyes kalo aku ade ngan ko mase tu aku gelak guling2 depan ko..
    eheheh..

    ReplyDelete
  2. wow! mmg aksi2 yg maluuu punyer...haha3
    ko sggup dedahkn aksi malu2 ko sbb nk join kontest....tp aku rase pling kejam kes 3...n kes 3 tue gmbr katak kew?

    ReplyDelete
  3. ermm miss comot, act i buat contest ni bukan nak memalukan.cuma nak suka suka.kalau memalukan macam terberanak anak luar nikah, terkantoi masa buat projek ehem ehem tu pastu buat entry utk join contest i ni lainlah.tu malu lahhh. i tak paksa join, tapi i harga sape yang join


    ok cero, sayang ko lebih.thanks sudi join ek!

    ReplyDelete
  4. aku baru nk kutuk2 ko.. but then bila part yg akhir sekali..... Hahaha..

    Thanks cero for tagging me.. ingat ko jugak kat aku ye.. lagi2 pasal benda2 yg memelukan.. Hahaha

    ReplyDelete
  5. kemaluan tak boleh dibuka.

    dan kenapa aku yg kau pilih untuk buka????

    encik,tiket wayang satu!

    ReplyDelete
  6. "Helmet awak halimunan..."

    terbaik r en polis!!

    -chomelxii-

    ReplyDelete
  7. @pu3aan
    haha, saje nak berkongsi..

    @Miss Comot
    haha, ini memalukan yg boleh dikongsi..
    memalukan yg tak leh dikongsi,
    hm....
    takde kot..

    @.::WaNiE::.
    thanks wanie..

    @kata kila
    terima kasih atas hadiah yg bakal diberi..hehehe

    @iemaZAIMAH
    alaa, takyah cite malu ko...
    cite laa malu org lain dgn tak letak nama dia..
    jom wayang!!!

    @Anonymous
    dear chomelxii
    encik polis tu mmg ntahpape..
    dia pikir lawak ke kena saman??
    (sbnarnye mmg lawak pon..)

    @hanaahmad
    hahaha, terima kasih besar..

    ReplyDelete
  8. yup sbb kes2 tersebut sgt klakar dan ramai yg prnh terbuat....hihi3

    ReplyDelete
  9. hehehe cero lain kali berhati2 ye... opsss semoga berjaya....

    ReplyDelete
  10. ko ingt bubuh 3 story bleh menang ar???

    hahahah..

    *dengki*

    ReplyDelete
  11. @Miss Comot
    haha, serius aku lupa aku tak pakai helmet..
    pastu nk melawan polis, mmg tak arr..

    @AngahSayang2314
    haha, terima kasih angah...

    @KERAK NASI
    haha, sape suro ko tag aku??
    hehehe

    ReplyDelete
  12. err..nanti..aq akn buat,tp utk kau je r..bkn sbb peraduan ni..

    aq xmnt pun peraduan ni..

    jommmmmm....diz weekend?kau blnje?hehe~

    ReplyDelete
  13. @iemaZAIMAH
    oh, this weekend takleh beb..
    aku kena terbang ke kuantan sbb member aku kahwin..
    ape kata weekdays?

    ReplyDelete
  14. hari ape?
    aku khamis pack with class..
    jumaat je free..

    ReplyDelete
  15. @iemaZAIMAH
    haha, entah laa...
    jumaat takut aku plak tak brape nk free...

    ReplyDelete
  16. kau ni..bz mcm menteri.huh! :P

    ReplyDelete
  17. @iemaZAIMAH
    menteri yg busy mcam aku..
    wahaha!!

    ReplyDelete
  18. hahahaha..ceroooooooooo....
    pesal ko cegini????
    hehe,...nak je aku tabuh ko...

    -nekmo-

    ReplyDelete
  19. ahahaha..suka kes yang nombor 3 tue, kelakar :)

    ReplyDelete
  20. @WZulhilmi
    haha, buat laa..
    sokong kontest kawan-kawan...

    @Anonymous
    nekmo, sila jangan tabuh aku..
    hahaha

    @bOo bOo
    hehe, sgt malu kot kutuk org depan2..

    ReplyDelete
  21. "Helmet awak halimunan..."
    hahahaha...
    klakar gila....



    sy di tag tp sy baru perasan...hihi
    nk cerita cerita memalukn yg xbrape nk malu bleh???haha
    thanks cEro...;))

    ReplyDelete
  22. @raja dinie
    alaa, boleh je dinie...
    join laa contest ni..
    sokong member2, kan???

    ReplyDelete
  23. Aku dah sampai, hahahaha..........

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: