Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 20, 2010

Aku Benci

two-ten
I'm sorry..


Salah satu hobi aku ketika depan laptop adalah layan YouTube.
Aku suka bila layan video amatur yang orang dari serata dunia cuba nak kongsi.



Alkisah bermula bila
aku klik satu pautan video dalam wall seorang kawan..
Tajuk macam best, aku pun nak laa layan apa yang nak dikongsi..
Aku klik button 'play'..

"Apakah video ni, perlahan je audio.."
Aku 'up'kan volume kuat..
Muzik layan..
menenangkan...
gambar pun layan..
mengasyikkan...

Tiba-tiba...















muncul gambar hantu hodoh kat skrin..

CELAKA!!!
Itu video prank!!
Bagi aku terkejut dengan muka hodoh dan audio yang super-kuat..
Bodoh!!
Bodoh!!
Bodoh!!

Berkali-kali aku sumpah seranah dalam hati...
Lebih menyakitkan hati,
akibat terperanjat, mouse aku pecah casing akibat aku genggam kuat..
Nasib baik boleh guna lagik...

Sejak peristiwa tu,
setiap video yang aku nak tengok
sama ada di dalam Facebook atau Youtube
atau mana-mana lama perkongsian video lain
aku akan pastikan ianya tak ada ciri-ciri video prank:
  1. Video panjang kurang 1:00 minit.
    Video pendek sama ada merugikan masa, atau prank!
  2. Thumbnail video selalunya indah!
    Selalunya yang indah-indah tu laa yang selalu cam taik bagi terkejut..
  3. Tajuk video selalunya buatkan kita nak tengok.
    Ni memang lahabau sikit. Tajuk taknak laa cam 'Baby menguap comel'.
    Sape taknak tekan kalau camtu..
  4. Kalau dalam Youtube, selalunya featured video atau related video semua yang prank jugak!
  5. Kalau dalam Facebook, comment yang diberikan orang yang nak kongsi atau yang dikongsi mencurigakan.
    Macam 'beb!!best giler arr video nih...'
    'rugi tak tengok'
  6. Kalau kat Facebook, selalunya video camni dikongsi malam.

Jikalau dah tertekan play, baru anda merasakan itu video prank,
sila jangan baru terhegeh-hegeh nak slowdown volume
atau nak mute volume,
atau baru nak check duration video kurang seminit,
atau nak baca komen kat bawah...
Sesungguhnya, ANDA TERLAMBAT. Percayalah!
Dalam hal itu,
TEKAN BUTTON PANGKAH KAT SUDUT KANAN ATAS BROWSER TU JE...

Kesimpulannya di sini,
aku benci video prank sebenci aku benci lipas.
Kalau kalian rasa nak kongsi video prank kat wall Facebook aku,
esoknya sila check sama ada aku masih dalam friendlist kalian atau tidak.
Hehehe..

Di bawah adalah salah satu prank video yang celaka.
JANGAN TENGOK!
Jangan kata aku tak warning...





21 comments:

  1. hahaha..aku pon penah kena...da r dok ssorg...rasa nak lempang jek sape yg tag aku tuh....

    ReplyDelete
  2. haa...same la...aku pon BENCI gak...pnah tgk konon soh carik bende..so..perhatikan dengan khusyuk dan tawadoknye..kemudian muka antu setan muncul dan bunyik macam harem...memang sumpah seranah ah respon aku..hehe..

    ReplyDelete
  3. haha..vdeo2 mcm ni mmg panas bro..kau ade tgk collection vdoe org2 yg kne prank...mmg klaka lah

    ReplyDelete
  4. wuuu..saya pun pernah kena jugak. memandangkan si penghantar tu bukan kawan2 yang suka main2 sebab dia dah berusia dan seorang yang serius, siap letak tajuk 'korg tgk. pasti menangis. shahdu abis', saya pun bukak sebab selalunya susah saya nak buka vid yang mencurigakan.

    last2 ha kau. menjerit bergegar satu rumah T_T

    ReplyDelete
  5. @tuan tanah
    haha, mcm tu kan dia punya stail. aish.

    ReplyDelete
  6. @pu3aan
    sangat bongok wat aku takde mood nk layan youtube..

    @chomelxii
    geram kan??
    mmg aku banned trus sape tag aku dlm facebook...

    @tuan tanah
    haha, aku pon dah macam2 stail dh kena...
    geram!!!

    @2719837677571811493.0
    sjak kena, mmg skang sgt berhati2...

    @hentakbelipat
    aku ade tgk...klakar smpai ada yg melompat2...
    hahaha

    @2076663195708140199.0
    Fina,
    skang mmg takleh caya dah video2 camni...
    wat sakit jantung je...

    ReplyDelete
  7. aku pnah dpt prank game, cursor jangan kene dinding maze, tapi lepas 10 saat ko main dengan khusyuk dan tawaduk, kuar muke hantu bodo dengan jeritan yang kuat.

    memang sengal!

    haha!

    -kudozu

    ReplyDelete
  8. ha3,taniah.atau mungkin syabas leeby sesuai?huu

    ReplyDelete
  9. @Anonymous
    Kudozu, aku pon ade gak main game camtu..
    yg naik level tu kan??
    yg level 1 senang nak mampos, tp sampai level 4 je dtg muka hantu tu..
    hahah

    @aleen adela akoo ^_*
    haahaha, untuk ape???

    ReplyDelete
  10. aku pon benci giler ngn video prank ni....1st video prank yg aku igt...aku tgk kat komputer abg aku...psal micheal jackson...kat blkg tue de gmbr batu (x igt tmpt tu org pggil ape)....
    klu aku tgk mesti kn sumpah seranah jgk...dlm hati je la...
    prasan x msa bln pose byk sgt vid prank...mau lemah jntg aku...bang**** sggh!
    so aku klu tgk video tue mencurigakn @ soh wat volume up...sah aku mute dlu...haha3
    pnh jgk mmber aku bg gmbr pocong (pdhal org make mcm tue) trkjut aku ble buke link tue...krg asam!

    ReplyDelete
  11. terkejut gila video mcm ni..mmg gila ahh..boleh terkeluar jantung..
    aku dulu pun pernah gak tgk..kusyuk baca..tiba2 hantu..bodoh tol...hehe..

    ReplyDelete
  12. LOL!!! aku pun pernah kena gak.. Video tu pasal 'weird Barney'.. Aku pun nk lah check apa yg weirdnya.. Mula2 dia pasang lagu 'i love you, you love me. We're are happy family".. gila indah muzik.. last2 kluar hantu pompuan jerit nyaring.. Terbeliak aku kat situ.. - -"

    ReplyDelete
  13. Akupun selalu juga terkena macam ni.. sakit jantung terkejut..

    ReplyDelete
  14. tak tengok.tak tengok.tak tengok.tak tengok.

    ReplyDelete
  15. hahaa...aku tengok pon terkejut jugak..lawak pon ada..huahahaha..!

    ReplyDelete
  16. @Miss Comot
    oh! aku ade tertgk video dgn tajuk Michael Jackson masih hidup..
    tp sempat di Alt+F4 kan..
    hahaha

    @nekmo
    macam bangang kan??
    jantung aku nak tercabut bile kena mende ni...

    @WZulhilmi
    geram geram geram...
    sape laa yg start mende alah ni, kan???

    @Kulanz Salleh
    Jantung sakit, hati lagi sakit...
    mencarut dah bergelen-gelen dah...

    @iemaZAIMAH
    hahaha, mesti ko pon slalu terkena, kan???

    @Anonymous
    Tak lawak!!!
    Aku benci gile...
    hehehe
    (btw, nama tarak ka??)

    ReplyDelete
  17. @raja dinie
    cEro pon...
    sgt benci, sama benci dgn lipas...

    ReplyDelete
  18. nama xde xpe..tp hati ada..haha..tu terkejot tngok gambo hodoh tu! =)

    ReplyDelete
  19. @Anonymous
    Laaa, apa laa salahnya bgtau nama..
    bukan susah pon..
    lg senangkan idup ada laa...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: