Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 25, 2010

Glee

Buang jauh-jauh cerita sedih.
Tajuk entri ni saja sudah menceritakan semuanya.

Bila diketahui aku layan Glee,
seorang kawan kata
“Haha, so GAY!!”
Kemudian aku pinjamkan dia set lengkap musim pertama Glee.
Dia tonton.
Beberapa hari kemudian, aku dapati ada notification kat Facebook wall dia bagitahu yang dia 'like' Glee (fanpage).
Itulah, kuasa Glee.

Selasa lepas, episod baru untuk musim ke-2 drama muzikal Glee telah ke udara.

Musim kali ni dengarnya macam best,
tapi spotlight diberikan kepada Charice.
Ala, budak dari Filipina yang membuatkan Oprah melopong dan berkata "WoW!!" dengan kelantangan suaranya dan dari miskin terus jadi super-terkenal tu.
Dia main watak Sunshine Corazon, budak transfer dari Filipina.



Okay, aku tak pandai buat sinopsis.
Jadi mari berkongsi gambar.





Glee Club buat persembahan di khalayak ramai supaya menarik minat orang,
tapi hasilnya, tiada yang pandang.




Kerana kedatangan jurulatih football baru, Coach Beiste (pron: bis macam beast) menyebabkan Glee club dan Cheerios cheerleading club milik Sue Sylvester kena potong bajet sampai 10%.

Akibat tak puas hati, Coach Sue berpakat dengan Mr Schuester, merancang menjatuhkan Coach Beiste.






Finn pula cuba nak masuk Cheerios sebab dia kena buang dari pasukan football.
Dan tempat quarterback Finn diambil alih oleh Sam Evans, budak baru masuk yang dikesan bakat nyanyiannya oleh Finn dari bilik mandi stadium.



Sebab dah habis mengandung, Quinn kembali ke dalam Cheerios dan kembali popular dan menjadi head cheerleader.





Sedangkan Santana yang dulunya ketua, jatuh menjadi tapak piramid manusia selepas rahsianya membuat implan payudara diketahui Coach Sue.

Tina, perempuan Asia dalam Glee club tengah ber'dating' Mike Chang juga lelaki Asia dari Glee club.


Semuanya kerana Artie, bekas kekasih Tina yang berkerusi roda tak mampu memberi kepuasan cinta kepada Tina berbanding Mike. Namun Artie tetap tak putus asa ingin merampas cinta Tina. (perghh!!)



Walaupun macam berjalan lancar, namun akhirnya Sunshine dicekau oleh pasukan musuh Glee club New Direction, iaitu Vocal Adrenaline, akibat kesilapan Rachel tidak mahu Sunshine bersama Glee kerana persaingan 'bintang'.

Lagu pertama musim kedua.
Empire State of Mind (originally by Jay-Z & Alicia Keys)




That's on Glee S02E01 Audition.


postquam-scriptum:
AKu dari dulu suka watak Santana dengan Brittany.
Musim ni, diorang 'naik pangkat' menjadi antara barisan utama.
Tahniah!!




19 comments:

  1. owh,charice yg berduet ngan celine 2.pnah gak tgk dlm oprah 2 3x.xtau plak die org philipine.huhuh

    ReplyDelete
  2. Lagu dalam Glee mmg best.
    Last time diorang wat flash mob kat kl sentral.mcm best gila.


    Cal, saya demand teka-teki!

    -kudozu

    ReplyDelete
  3. girly ke cite ni? lom layan lg.

    ReplyDelete
  4. cite apa ni???xpenah dgr pon.ke aku tergolong dalam golongan yang ketinggalan zaman

    ReplyDelete
  5. aku x pnh tgk glee...x pe...nnt aku tgk...hehe3

    ReplyDelete
  6. so gay??? sapa kate mcm tu sempit sungguh pemikiran.. Tu lah mula2 dok kutuk macam2 lps tu suka pulak.. - -"..

    tapi lawaklah nama charice tu.. Sunshine... gila skema.. Btw this season punya lagu mmg mantap!! :) Lagu empire state of mind tu salah satu contoh dia. Mmg best dia punya
    susanan music.. suara pulak mmg harmoni betul!! :)

    ReplyDelete
  7. xpenah tahu pon citer nie?..hmm dengar cam besh je...

    ReplyDelete
  8. @aleen adela akoo ^_*
    ha'ah, that charice..
    dah kaya dah dia skang, siap buat plastic surgery sbb nak blakon dlm glee..

    @Anonymous
    kudozu,
    aku terlpas flash mob tu..
    siot tol...
    btw, teka-teki on d way...

    @JelinaJoli
    tak brape sgt, cuma muzikal kan..
    tipikal lelaki kan kononnya tak suka muzikal..
    haha..

    @iemaZAIMAH
    aku suggest ko tgk...
    nak cd 1st season??
    aku ade...

    @sakura lover's
    haaa..
    skang ko dah tau kan???
    ape kata ko layan cite ni..
    best doo..
    aku ade 1st season dvd,
    nak???

    @Miss Comot
    tgk tgk tgk...
    best!!!

    @WZulhilmi
    next episode adalah tribute to britney...
    sure lg best!!

    @mia Olive
    best!!! sila laa layan..
    best!!

    @hamzah ian
    gua pon minat...
    minat gile...

    ReplyDelete
  9. aku tgk first episod je teros terpikat sampai x penah miss.tapi masa mula2 besfren (pompuan) aku dpt tau aku layan Glee, dia camm...."awk tgk Glee?" huahuahua

    ReplyDelete
  10. crite ni mmg best utuk di layan...
    mmg ramai yg suka...
    jom berGlee...hehe

    ReplyDelete
  11. #Dark Half
    kan??? org yg tak tgk glee maca ade pandangan lain kat glee..
    ko bg dia tgk skali, sure dia berubah..

    @miss lolly a.k.a luvfareda
    tak tau???
    wahhhhh!!!!!
    camne cik lolly yg up-to-date bley tak tau..

    @iemaZAIMAH
    nanti kalo ade mase kita jumpe, ko ingatkan aku bwakkan tau...

    @raja dinie
    JOM!!!!
    haha, knape laa skola aku dulu tak macam glee ni...

    ReplyDelete
  12. okkkkkkkkkkkk....nak tengok.yay!yay!yay!

    ReplyDelete
  13. @iemaZAIMAH
    haha, seronok ko ek??

    ReplyDelete
  14. cero angah tak pernah tengok pun cita nie syok ke????

    ReplyDelete
  15. @AngahSayang2314
    best gile angah...
    tgk laa...
    serius best...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: