Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Dec 24, 2010

Pitch Black

dua-lapan-lapan..




"Aku ingat kita kawan..."

"Aku memang kawan, tapi aku bukan kawan ko..
Aku kawan L.
Aku taknak L sakit satu hari nanti."

Suasana agak tegang.
Aku tak suka.
Aku benci.

Ini semua bertitik tolak dari permintaan Nani itu.
Dia ajak aku untuk bertemu kerana katanya sesuatu penting perlu dia sampaikan.

Permintaan dia:
"Aku nak kau jauhkan diri dari L, boleh?"

Aku hanya mampu terdiam.
Kosong! Tiada kata.


"Aku tahu aku agak kejam, tapi aku nampak kau macam tak serius. Walaupun korang rapat, tapi korang berdua hanya bermain-main di permukaan. Selaku kawan, aku nak L bahagia. Tapi tindakan kau tak melanjutkan hubungan korang ke arah yang lebih serius membuatkan aku berfikir yang kau hanya main-main. Kau seolah-olah memberi L harapan kosong."

Walaupun ayat tak sama, tapi at least itulah yang aku faham Nani cuba sampaikan.

"Aku tak menentang hubungan korang. Tapi aku taknak L menanam harapan ke atas kau, but in the end kau dan dia tak ke mana pun. Aku lagi rela dia ada hubungan dengan Padi sebab Padi terang-terangan sukakan L sedangkan kau macam main tarik tali, tak ada kata putus sama ada hubungan korang hanya kawan atau lebih dari itu. Kau seperti sedang memukul angin."

Aku biarkan Nani bercakap.
Jauh sudut hati aku, aku tahu apa dia cakap adalah betul.

"Jalan terbaik, kau jauhkan diri dari L. Jangan bagi dia harapan lagi. Benarkan dia jalani hidup dia tanpa dibayangi harapan kau."




"Pada aku, kau pengecut!"

Benar. Aku gagal.
Walaupun aku tahu apa yang aku mahu, tapi aku masih tak mampu mengejarnya.
Adakah jalan terbaik aku adalah mengikut permintaan Nani?
Aku buntu. Aku benci.

End of December should be a wondeful time for me.
But as far, nothing come eloquent.
All came in pitch black. PITCH BLACK!



=============================
49) [link] SNAP dan EPIK!
48) [link] Suatu Ketika...
47) [link] 17 Minit Percuma Hidupku
46) [link] Sampai #3 Jika
45) [link] Sampai #2 Kenapa?
44) [link] Sampai




...lebih dalam Si Gadis Kasut Converse




23 comments:

  1. hmmmm..susahkan jadi kau waktu macam ni..kau buat la yang terbaik yang kau rasa terbaik untuk kau..

    ReplyDelete
  2. cEro, aku perempuan.
    ambil lah nasihat aku. kalau kau memang suka,buat cara suka.

    Jgn biarkan dia terlepas.Nanti kau yg merana kawan.

    Dan lepas tu kau dan L? awkward.

    ReplyDelete
  3. make a first move kalau betul kamu sukakan dia.. jangan biarkan dia tertanya2..

    ReplyDelete
  4. be gentleman please.suka cakap suka.tak suka, macam nani cakap.lepaskan

    ReplyDelete
  5. tapi L tau kan yg kau x letak apa2 harapan pd dia..?
    everything seems so blurry that u're too afraid to make a stand

    ReplyDelete
  6. hai cero...
    sy adelah silent reader...so, dh sampai mase nyer sy bersuara... =)

    sy pon setuju dgn dieorg diatas...& sy tahu ape yg dlm hati anda skrg...dan kita berbalik kepada perkara asas dlm hidup kita, yg kita percaya dgn Qada' dan Qadar...

    nasihat sy...buat lah solat istikharah..=) mudah-mudahan ada jalan petunjuk dari Nya...dan jgnlah harapan itu putus =)

    ~me as a wife n a mother to 2 men in mylife~

    ReplyDelete
  7. rebut peluamg yg ada..ko pun dah knal fmly dia kan..pe ko pduli dgn orang lain..selagi kita amik port psal orng lain slagi tu kita tak bhgia..go cero go.

    ReplyDelete
  8. hhmm..susahnyye nak buat keputusankan?...cero,kau buat solat istikharah la..hmmm...

    good luck weh...

    ReplyDelete
  9. der..aku xpenah rase ko sebagai org yg xde hala tuju atau xde pendirian..so jgn ikut ckp org sebab org suruh..jgn la wat sesuatu yg org suruh kalo ko xrela..
    xde sape yg patut judge ko..aku tau Nani harapkn yg terbaik utk L sbb L kwn die..tp mcm die ckp..die bukan kwn ko..so die xkn tau ape mslh ko sbnrnye..
    u r what u r..dr situ aku kenal ko dan sebab tu aku follow blog ko..
    sebagai pembaca setia blog ko..aku doakan & harapkan yg terbaik utk ko ngn L..

    ReplyDelete
  10. Kalo btol awak nak kat L,awak kene la cube usaha dpt kan dia. tp mungkin bile awk da jauhkan diri dari L. baru awak akan rindu die sangat. dan mungkin baru awak betul2 sedar yang awk memang betul2 nak kat dia. masa tuh baru awak kenal hati awak... Tapi jangan sampai awak kehilangan dia selamanya,baru awak menyesal.

    ReplyDelete
  11. salah seorg silent reader blog cero.. baik ko lari gi lubnan.. mane tau jadi cam menteri tu, dpt awek cunsss~ hahaha~

    ReplyDelete
  12. haha
    nmpknya arini smkin ramai silent reader terpakse tonjolkn diri demi cero
    nice..

    ReplyDelete
  13. siot.
    sedih gile ni....

    cero,
    make a move plisssss.....

    ckp sumtin kat L.
    plis la.

    ReplyDelete
  14. seriusly cero...ko ngan L shud be together >.<

    ReplyDelete
  15. dah lama tak baca citer L ni, tbetbe muncul. nani cakap ada betulnya, tapi aku tak sokong lah dia suruh kau jauhi L. seriusly, kau kena berani sikitttt. sikitttt je lagi. hehe.

    ReplyDelete
  16. ohhhh aku tak boleh terima cara dia..macam peluru jer cakap camtu..

    ReplyDelete
  17. Huurrmmm...kli ni bunyinya agak parah...
    Bg aku..Nani sepatutnya tidak patut msuk cmpur atr ko dan L...kerana die cuba jd org tgh tp die krg fhm apa yg berlaku...ape yg die ckp mgkin ada betulnya...

    tapi...
    semuanya atas diri ko dan L sendiri sebenarnya...Nani mgkin ambil brat ttg kwn baik dia tp bla die buat cmni soh kau jauhkn diri dri L dan cba dktkn L dgn Padi(org yg L krg ske -> mgkin buat die lgi sedih)adlh tidak patut...

    so konklusinya...ats ko dan L..
    myb ko ptt trus trg dgn L psal perasaan ko bg L fhm...
    @ ko mik lgkh sterusnya...

    Gud Luck Cero...all the best 4 u... :)

    ReplyDelete
  18. cero..kalo ko rase kuat tuk terus terang ngn L, teruskan..ko ckp pe yg ko rase dlm hati ko 2..ikut kate hati dan logik akal..

    ReplyDelete
  19. go go cero!
    'L'atifah pasti tunggu kau..
    hihi.:)

    ReplyDelete
  20. aku dah pernal lalui apa yang cero lalui.sebijik sama.hehehe.keputusan yang aku buat adalah menauhkan diri.rasa betul pada mulanya.tapi setelah beberapa tahun.rasa menyesal sangat.so,mungkin cero patut srius dengan L.jangan menyesal cam aku.

    ReplyDelete
  21. Cero..yakin dengan diri kau, yakin dengan masa depan kau. yakinkan dan persiapkan diri kau untuk bahgiakan L. Andai kau undurkan diri..kau dah salah cero. kau tak layak buat keputusan bagi pihak dia. Seharusnya kau bincangkan keadaan kau pada nani.

    ReplyDelete
  22. follow the flow.u know what the best.u know why u were acting like this.just be what u want and dont get trapped by ur act.

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: