Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Dec 11, 2010

Pathetic Me!

dua-tujuh-tujuh
maaf..


Satu

Satu yang aku suka tentang diri sendiri ialah
baby/ budak kecik/ bayi suka pandang kat aku.
Kalau berselisih kat shopping complex atau kat luar
kadang-kadang tu baby tu siap pusing kepala lagi semata-mata taknak aku lepas dari pandangan diorang.
Bangga.

Adik aku pun perasan hal tu.
Dia persoal, "Kenapa baby selalu pandang Alang ek??"
Aku dengan tinggi hidung dan kembang punggungnya jawab,
"Baby umpama kain putih. Kudus. diorang suka pandnag yang indah-indah."

Satu ketika di Tesco, aku sedang berdiri di bahagian minyak masak,
(jangan tanya aku buat apa kat bahagian tu)
ada seorang budak kecik umur dalam 3-4 tahun berlari agak jauh dari mak abahnya dan menghampiri aku.
Dalam jarak 1 meter, dia berdiri dongak tatap muka aku.
Aku senyum.
Dia tiada respon.
Aku buat muka biasa.
Dia tiada respon.
Sekali, aku sebut "Boo!!" sambil besarkan mata.
Dia lari ke arah mak abah dia sambil menjerit.

Seharian aku down.
Sebab, aku rasa, budak suka pandang aku bukan sebab aku 'indah',
sebab diorang anggap aku freak.
Macam budak nampak badut kat funfair.




Dua

Aku tahu ianya tak bagus.
Tapi sebab degil dengan diri sendiri, aku tetap teruskan.
Apa dia??

Aku suka makan jeruk mangga.
Beli satu bungkus, boleh habis dalam masa 15 minit je.
Serius tak elok pemakanan aku.

Semalam sebelum tidur,
aku makan sebungkus.
Akibatnya, aku perlu bertempur dengan perut sepanjang malam.

Mak aku kata "makan jeruk banyak nanti dapat ulser perut."
Aku budak sains, aku tahu mak aku kata betul.

Tapi....
Jeruk mangga sangat sedap dan tak boleh tolak laa..
Mungkin aku patut tak singgah 7-Eleven dah pas ni...






Tiga

Oh ya, lupa nak bagitahu..
Semalam (10 Disember) adalah genap setahun aku bergelar 'uncle'..
Hahaha!! Terasa dah tua!!





SELAMAT HUJUNG MINGGU!!




24 comments:

  1. oh cero muke badut..
    lucu..
    psst://nk tgk muke kau lah satu hari nnt..

    ha aku x suke jeruk mangga x reti mkn..

    aku x da ank buah.best ke jd uncle?

    jumpe lagi!

    ReplyDelete
  2. yo..! selamat pagi uncle cero..!

    ReplyDelete
  3. hehe lek la bro, budak2 sukar ditafsirkan.

    aku dah tak boleh makan jeruk basah, jeruk kering bolehlah. jeruk basah yang ada air tu kalo makan for sure lepas tu semput tak boleh nafas, tak tau kenapa, tp kalau jeruk kering makan sekilo pun takde ape2.

    hehe, aku lagi 4 bulan nak sambut besdey anak buah aku yg sorang tu. Tahun depan aku bakal jadi sorang paksu yang tergarang dalam family. rotan dah kena ada, warisan family cara mendidik anak-anak, nak mengajar bukan nak mendera or nak membunuh, ada beza tu.

    ReplyDelete
  4. ok cero..ang mai penang..jom kita bli jeruk na..

    ReplyDelete
  5. tengok jeruk mangga terigt kerabu mangga. ahhh mengidam T.T

    heyy, i think lepas insiden boo kat budak tu, ko leh ganti Ronald McDonald kot. hahaha xD

    ReplyDelete
  6. jgn makan jeruk mangga! tak elok! tapi sedap! ;p

    hai uncle cero! :)

    ReplyDelete
  7. semua budak takut kut bila ada org ckp boo tiba2. kan creepy tu. sepatutnya ko ckp 'cak' instead of boo! LOL

    Please stop eating jeruk!

    congrats dh setahun jd uncle cero kamil! me? i dh 20 tahun jadi uncle!! Crap!

    ReplyDelete
  8. huhu.sian bdk 2..

    nesa sgt suke jeruk yg warna merah.kat pahang org pgil buah kana, kat penang org paggil api2~

    ReplyDelete
  9. hello pakcik cero...hahahahaha..lama tak kacau kau..lama gak tak komen kau rasanya...hahahaha

    kau rasa bangga bila budak kecik pandang kau ek?? aku pun bangga gak bila benda tu jadi kat aku...orang orang sekeliling aku jahat..dia kata muka aku garang therefore takut nak tegur..tapi budak budak tu jadi saksi bahawa muka macam kau dan aku ada sinaran yang berpancar..hahahaha

    ReplyDelete
  10. we all do pathetic things at times :)

    ReplyDelete
  11. kdg2 bgus gak bebudak xske kite..xda la menyebokk je time blik kg..hahaha

    ReplyDelete
  12. yg number satu tu..

    baby memang suka usha gua.

    keh keh keh.

    gua comel bagai mungkin.

    seputih sebersih kain.

    siap gua pernah kene cium, lu percaya?


    >__<

    ReplyDelete
  13. nasib budak tu lari je..kot die claim kau cabul prasaan die mmg parah bai hehe

    ReplyDelete
  14. kahkahkah.badut sarkas kepala dongga

    ReplyDelete
  15. uncle cero...huhu..weh kat muka ko ade blink2..tu yg bdak usya ko..

    ReplyDelete
  16. dak kecik kagum ngan style rambut kau kot..waa...best la da jadi uncle

    ReplyDelete
  17. hahahaa.. badut! kelakar lah u ney :DDD

    ReplyDelete
  18. warghh

    aku pun suka jeruk mangga weh!!!

    ReplyDelete
  19. ak dr dulu nak sgt tgk
    cero yg dimaksudkan..hehe

    ReplyDelete
  20. ak dr dulu nak sgt tgk
    cero yg dimaksudkan..hehe

    ReplyDelete
  21. aku pulak tak suka budak umur range 3-4tahun. 3 ke bwah aku suka. huehue

    p/s: ada typo. pandang *green*

    ReplyDelete
  22. @m i r a f i q a
    haha, typo tu aku sengajakan...
    serius!
    thanks cekgu BM..hahahah

    ReplyDelete
  23. boooo!

    ahahaahhahaaha.xde la weyh.budak mmg suke tgk seseorang yg ad rupa kebapaan.tp kau g buat gtu,terkejut lah budak tu.

    -.-'

    ReplyDelete
  24. perkh uncle cero..lmbt lg kot ku k jadi uncle..hihi..

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: