Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Oct 12, 2010

Luar Kotak: 100 Otak

two-three-one
I'm sorry....







Pejam mata dan bayangkan;
(ironinya, kalau kalian pejam mata, maka kalian takkan dapat baca ayat seterusnya)

Anda duduk seorang diri dalam bilik kosong,
senyap, sunyi, bosan dan rimas...
Kan?

Kemudian,
bayangkan anda ada seorang teman di bilik kosong itu,
things get better...
Boleh berbual, bermain, ada isu...
Kan??

Seterusnya,
bayangkan 10 orang kawan di dalam bilik kosong,
tak sunyi, meriah, dipenuhi gelak ketawa..
Kadang-kadang hilang trek masa,
kan???

Kini,
bayangkan 100 orang kawan dalam satu ruangan.
Meriah, tidak kering cerita, otak berkembang.
Ini yang dipanggil bersosial,
hubungan sesama manusia...
Sesuatu yang epik!
Kan????

Maka,
aku ingin memperkenalkan
100penulis
Sebuah blog yang mengumpulkan 100 orang penulis blog dari serata negara.
Satu idea, yang pada aku secara peribadi, adalah sangat keluar dari kotak.

Bayangkan,
sebuah blog dengan 100 penulis.
Dan setiap satu dari mereka ada identiti sendiri.
Maka, jika anda katakan anda seorang 'blogger',
maka blog ini wajib dikunjungi setiap hari...
dan rasai kepuasan dunia blog ini sendiri.

Kunjungi http://www.100penulis.com





15 comments:

  1. :0

    ok.pasni akan pergi belog itu hari2!

    ReplyDelete
  2. yeayy... welcome cero to 100penulis.

    hak lain-lain tu, dijemput jenguk2 sekali kat situ ^^

    ReplyDelete
  3. motif no 100 tu nak promote tu je? wakaka.

    ReplyDelete
  4. hurmm..menarik jugak tuh..

    ReplyDelete
  5. laaa...nk promote blog...tp menarik gak la...100 cara penulisan dan 100 pandangan cerita...nice.. :)

    ReplyDelete
  6. 100 wah.... hehehe kalau 100 juta kan best hehehe

    ReplyDelete
  7. 100 blogger ke? nak jadi one of them buleh ke?

    ReplyDelete
  8. bagus..;)



    -dinie-

    ReplyDelete
  9. @nurul nadea
    cuba ke blog tu n contact admin...
    kalo ade kosong lg, boleh rasenye...

    ReplyDelete
  10. As6

    Hai... First time sampai sini.. I'm one of them.. salam kenal ya..

    Latest entry: Gambar orang yang sunyi

    ReplyDelete
  11. AS6

    heee,, joined the community? cayalah! me too..

    latest entry: perempuan maintenance tinggi?

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: