Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 3, 2010

Satu Cerita Bosan

one-nine-seven
I'm sorry..


Aku hulurkan duit nak bayar..
Cik Misnah dan kawan dia berpandangan sesama sendiri.
Pandangan diorang seolah-olah berkata
"Tak puasa ke dia ni??"




Memperkenalkan,
ini Ee, arnab peliharaan di rumah aku.
Dia diiktiraf sebagai arnab betina paling mengada-ngada
disebabkan dia hanya minum susu Dutch Lady Chocolate.
Pernah Emak cuba nak tukar minuman dia,
air Milo, air Ovaltine, air jenama XYZ
semua tak menjadi..
Ee memang pandai memilih.

Sedang matahari terik memancar,
Emak berdiri sebelah aku..
"Susu Ee habis..."
Maka, itu adalah ayat pendek kepada
"Susu Ee dah habis, jadi tak reti ke nak bangun dari kerusi malas tu dan keluar pergi beli susu sebab jap lagi dah nak masuk waktu makan Ee sebab bila Ee tak makan, dia akan merajuk 3 hari tahu tak??.."

Aku bangun, aku capai kunci moto,
aku capai helmet, aku keluar.
Menuju ke 7-Eleven berdekatan.

Cik Misnah,
aku pernah mention nama dia dalam entri '
Adakah Aku Hensem??'..
Area rumah aku ada tiga 7-E,
tapi aku suka pergi 7-E tempat Cik Misnah ni kerja
walaupun ada 7-E yang lagi dekat
sebab Cik Misnah ni suka senyum.
Hehehe..

Aku masuk ke dalam 7-E Cik Misnah,
buka peti sejuk dia,
dan capai dua kotak susu Dutch Lady Chocolate 250mL
lalu aku menuju ke kaunter dengan senyuman.
Di kaunter, Cik Misnah ada bersama seorang lagi pekerja lain sebaya dia.

Dalam senyuman,
aku hulurkan duit nak bayar..
Cik Misnah dan kawan dia berpandangan sesama sendiri.
Pandangan diorang seolah-olah berkata
"Tak puasa ke dia ni??"
OK, memang laa diorang tak kata,
tapi pandangan diorang memang seperti itu.
So, aku decide nak balas balik...

"Cik Misnah,
kawan cik tu ada cebisan biskut di bibir dia.."


Menggelabah dua orang tu sapu mulut..
Aku pun, grab bungkusan dan blah!!

Dalam hati,
"HAHAHA, AKU JAHAT!!!"

-End of a boring story-




19 comments:

  1. hahaha kalo tak pose aku beli keropok sekali tak pun slurpee haha

    ReplyDelete
  2. entahnye.beli la slurpee skali.x 7e ar klo xbli slurpee.hu3

    ReplyDelete
  3. @tuan tanah
    haha, isi masa lapang...

    @Shukjessa
    kalo tak pose, lame dah aiskrim drumstick n yogurt aku tibai...

    @aleen adela akoo ^_*
    haha, slurpee dia rosak laa..
    biase arr, 7e..

    @Sophie Al-yahya
    haha, thanks...

    ReplyDelete
  4. kekekek

    kantoi la pulak makan biskut hahaha

    amboi Ee, manjanya !

    ReplyDelete
  5. alahai bongoknye..
    ahahahahahaha!

    ReplyDelete
  6. @.::WaNiE::.
    haha, aku suka tgk diorg menggelabah...
    Ee mmg manja sgt...

    @iemaZAIMAH
    haha, best gile kenakan org...

    @AngahSayang2314
    nak susu gak???

    ReplyDelete
  7. haaa? bia betik...rabit mnum air dutch lady choc...???
    aku bela 3 ekor rabit kat umah...x pnh plak bg air dutch lady...stakat bg kangkung n carrot n air paip+vitamin hijau de la...
    demand gilerr rabit...
    boleh k rabit mnum? klu anjing n kcing x leh mnum @mkn coklat nnt diorg skit perot...

    malu plak kantoi x pose...haha3

    ReplyDelete
  8. @KERAK NASI
    hehe, sape suro berprasangka burok...

    @Miss Comot
    serius, dia minum susu choc dutch lady..
    mcam kucing mmg tau xle makan choc sbb itu racun pd diorg..
    tp my rabbit mmg minum choc..
    even air paip letak vitamin pon, dia prefer susu choc jugak...

    ReplyDelete
  9. nakal nye kamu cEro....hahaha ;D

    ReplyDelete
  10. @raja dinie
    haha, sape suro bersangka buruk dgn cEro..
    hehe

    @m i r a f i q a
    takleh..sbb susu ni once bukak, cepat rosak..
    dulu pnah beli yg kotak besauu, rosak cpat sbb arnab aku je minum..
    heheh

    ReplyDelete
  11. dushhhh..amek sebijik..hehehe...jahat ek ang ni..hehe

    ReplyDelete
  12. @nekmo
    adoi!!!
    ssakit mata aku kena sebijik...
    ;p

    ReplyDelete
  13. @kata kila
    gilo nak slurpee??
    mmg tahap kena tangkap jabatan agama laa, kan???

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: