Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 5, 2010

Satu Cerita Bosan 2 : Menjelang Syawal

satu-sembilan-lapan
Maaf..





Aku dalam bilik, main game...
Ahli keluarga aku kat ruang tamu, tengok drama TV.

Tiba-tiba terdengar suara
Abah jerit dari ruang tamu,
"Ada lagu raya bergema...."

Dalam hati aku,
"Apakah?? Biasa laa, nak raya,
mesti laa lagu raya bergema,
takkan lagu krismas plak..."


Sekali lagi
Abah jerit,
"Lagu raya lagi, Anuar Zain dengan Ellina"

Dalam hati aku,
"Laa, bior le nak pasang lagu raya sape pon..
Tau laa minat Ramlah Ram..."


Kali ketiga
Abah jerit,
"Banyak kali dah berbunyik!!!
Orang lain pun nak raya jugak..."


Aku terkaku 10 saat..
Aku senyum...
Aku keluar dari bilik, ke ruang tamu..
Aku capai telefon bimbit di meja
seraya berkata,
"Sorry yek!!!
Ringtone baru tukar, tak perasan..
Hik hik!!!"


Pada masa yang sama,
Abah, Mak, Kakak, Adik semua pandang aku
dengan muka tak puas hati
sebab ganggu sesi tengok drama TV sekeluarga.



MAAFKAN AKU!!!






26 comments:

  1. bhahahaahaha3 ni psg thp volume brp ni agk2nye...4? 5? kui3 XD

    bleh plak lpe lgu hp sdirik...tp abah cero pon klakar gak...awat x jerit ja...."cero!!! hp brbnyi ni...de org tepon!"...x la ko prasan sdiri buat bbrp minit....har3

    ReplyDelete
  2. SENGAL!!!! Hahaha.. Tu handphone ko ke?? cantik wallpaper *tiba2*. Ko main game apa yg samapi khusyuk sgt tuh.. jgn kata game pokemon!!

    ReplyDelete
  3. kah kah kah,

    kire ok la lagu raye sbb nak raye.

    aku pernah tengok satu iklan ringtone dekat tv, "bunyi bayi menangis". aku cakap dlam hati "sape la yang nak dengar bayi menangis tu? kalau bayi ketawa tu tahan la juga".

    hehe, buat yg jarang dengar bayi menangis, mmg la mcm teruja. tp bila selalu dengar, bende ni jadi annoyance.

    cuba bygkan tgh solat dlm masjid or surau, hp korg lupe silent, tibe2 bunyi bayi nangis kuat nak mampus. tak ke menyakitkan hati org lain?

    mcm2 dunia skang ni

    ReplyDelete
  4. hahaha aku pun pernah terkena camtu gak.. coz gara2 baru tukar ringtone.. tapi yang paling best aku mengamuk2 coz memekak je sebab tak der sapa angkat..habis semua aku marah2.. last2 sekali rupanya adalah hp aku punyer ringtone.. hehe nasib baik time tu ngan family je.. kalau ngan member2 mau aku kene maki balik hehe

    ReplyDelete
  5. hp baru ke cero?hp ko bukan slide ke?hehehe..hp raye seh...

    ReplyDelete
  6. kelakar sungguh cerita ni..hahahahahahahaha..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. semangat raya tul..ringtone pun nak tukar lagu raye..
    cam dak skolah la plak..
    hahahah...

    p/s: apsal aku xde perasaan nak beraye nih..?!!!~

    ReplyDelete
  9. lagu raye kegemaran aku. sobsob.
    hp aku x leh nak ber-ringtone mcm tu dah :<

    ReplyDelete
  10. hu3.camane boley xpasan bunyik hset sendiri nih.pasnih jgn tuka ringtone dah.hee

    ReplyDelete
  11. @Miss Comot
    mmg hp tu volume kuat..
    tu yg ganggu satu ruang tamu tu..
    Abah mmg slalu camtu, suka guna sarkasism untuk berckap..
    hehe

    @WZulhilmi
    Haha, aku main game minesweeper...
    yg ade kt semua komputer tu..
    best oo..

    @Shukjessa
    Aku pon..
    slalu pkir dlam hati,
    "ade ke org nak langgan ringtone camni??"
    haha, lawak beb..

    @SyahNas80 @ Nana
    tak biase..
    mmg niat nak meriahkan suasana raya,
    skali abes tak tersedar ringtone berbunyik..
    haha

    @tuan tanah
    tu hp lame, dah rosak...
    ni baru jgak laa, tp bukan laa raya..
    hehehe

    @theSkycrapper
    haha, jom gelak!!!

    @pu3aan
    haha, saje suka2 sbb nak meriahkan raya..
    lgpon, mmg raya tahun ni hambar sket...kan??

    @m i r a f i q a
    alololo, suruh laa cik abang belanje hp mahal sikit mir oi...

    @aleen adela akoo ^_*
    mmg lepas raya je nak tukar balik ke ringtone asal..
    hehehe...

    ReplyDelete
  12. jap...jap...jap...cero da tkr hp bru ek? bli brp? igt mau agkt hp bru jgk tp bajet krg agi....sob3

    ReplyDelete
  13. @Miss Comot
    Oh, kalo hp ni,
    nokia 5800XM,
    kt kedai boleh dpat rm800++ paling rendah..
    tp kalo pandai pilih kedai n tawar, boleh dpat lg murah rasenye..
    beli laa...
    (terjadi duta nokia plak sini..)

    ReplyDelete
  14. alahai cEro...hp sndiri pn x prasan...
    hahaha ;D

    ReplyDelete
  15. adoyai.. boleh pulak tak ingat ringtone hp sendri.. hehe

    ur Dad pun kelakar la.. nasib baik dia tak baling je Hp tu kan.. hehe

    ReplyDelete
  16. eh eh hp kita sama laa..

    eh, mcm la ada dua je hp serupa itu kat donia ni =P

    ReplyDelete
  17. haha...adoiola..cero oii....hehehe

    ReplyDelete
  18. @raja dinie
    hehe, sbb dah biasa dgn ringtone lame..

    @@ien_R@z
    hehe, dia takkan brani baling..
    sbb kalo dia baling, dia kena beli baru..
    hehehe

    @Fina Fento
    same ek??
    hehe, sronok dgr org henset same nih...

    @nekmo
    haha, tak prasan...

    ReplyDelete
  19. fon bruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu seyh!

    btw,bapak kau cool!

    ReplyDelete
  20. @iemaZAIMAH
    baru tayang je laa..
    sbnarnye dah lame dah...
    hehehehe...

    ReplyDelete
  21. ngokzzzzzz..

    dh lme ad bru nk tayang..aq bakar kang bru taw!

    ReplyDelete
  22. ni hp baru ke ape? gile jeles...

    ReplyDelete
  23. memang tempah jeritan ke hape?hahaha

    ReplyDelete
  24. biasalah kalau mood raya dah dekat memang malas nak update & kongsi2 cerita kan???

    ReplyDelete
  25. suker nokia n97 mini...slidenye sggh menggoda...ahaks! hahaha3 tp mahal lor...sob3 (T-T)

    ReplyDelete
  26. @iemaZAIMAH
    takmo laa org kata berlagak henset baru..
    skang dah lame, so boleh laa brlagak..
    berlagak henset lama..
    hehe

    @KERAK NASI
    tak brape nak baru laa wawa..
    tp still dlm tahun ni gak laa..

    @kata kila
    haha, lebih kurang laa...
    hehehe

    @AngahSayang2314
    hehe, mood beraya dah dtg dah...

    @Miss Comot
    aku pon suka!!!
    tp sgt mahal kot, sgt tak mampu..
    berangan je laa aku...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: