Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Sep 12, 2010

Keseorangan Di Pagi Raya

two-o-three
I'm sorry..

Raya pertama,
Abah kerja, jadi beraya dengan yang ada kat rumah je..
Balik kampung?? Abah kerja laa...
Pagi hari dimulakan dengan makan ketupat daun palas..
Solat sunat Aidilfitri,
bla bla bla...sama je dengan raya pertama orang lain..



Jom fast forward ke depan..
Semalam...
Raya kedua..

Keluarga aku balik kampung..
Kenapa guna 'keluarga aku' bukan 'kami'??
Sebab aku tak balik kampung..
YA!!
Aku sorang tak balik kampung..
YA! Aku sorang..
Aku SEORANG!!!
(ambek ko berapa kali ulang..)

Aku tak balik atas sebab tertentu yang tak boleh aku cerita..
Sebab kalau aku cerita, korang akan kata tak masuk akal..
Seriously, tak masuk akal...

So, pagi semalam,
sedang yang lain bersiap nak balik kampung
aku masih berbaju tidur..
Hahaha..

Sebenarnya masa pagi tu aku rasa macam nak demam..
Badan panas, kepala ting tong..
Tapi aku gagahkan jugak buat muka selamba
sebab kalau Mak Abah aku tahu aku demam
diorang akan suruh sape-sape adik beradik aku tinggal temankan aku kat rumah..
So, demi taknak menghampakan harapan adik-beradik aku yang nak beraya kat kampung,
aku pun sedaya-upaya tahan demam dan buat muka super-slumber..

Kini,
semua ahli keluarga aku ada di kampung..
Aku seorang tinggal di KL dalam keadaan separuh demam..
Memang terbaEk!!!


Raya ketiga aku banyak plan..
One of them, hehehe
Resident Evil: Afterlife in 3D!!
Yeah Alice, I'll be coming!!!



postquam-scriptum:
Aku ada 5 hari 4 malam bersendirian di rumah.
Sape-sape nak teman???




10 comments:

  1. Cero!!! Aku pun baru rancang nk tgk Resident evil!! Tapi tak de sapa nk teman.. Owh!! Life sucks.. hahaha

    demam2 pun gagah nk tgk movie.. jgn ko muntah dlm panggung sudah.. weh nk ikut!! T____T

    ReplyDelete
  2. aku dah tgk cite tu.bahhahaha.baahahaha

    bagi ko jeles tu padal gelak cam setan ni

    ReplyDelete
  3. wah2, besnye ko. aku masih di bentong, byk misi yg melepas ni. gambar pun masih suam2 je. ingt rabu or khamis ni aku masih mcm biase akan ke kl bersama kamera nak ambil gambo.

    rindu plak sup international adehh~~

    ReplyDelete
  4. oh lupe nak tanye aritu, ape reason yg x masuk akal kau tu, adakah sbb nk tgom resident evil shj? ._.?

    ReplyDelete
  5. @WZulhilmi
    demi muvi, demam pon sanggup aku redah...
    hehehe

    @kata kila
    tak aci!!! jeles nih...

    @Shukjessa
    hehe, tak pnah rase aku sup tu..
    macam ngeri je..
    hahah

    @m i r a f i q a
    tak boleh bgtau...
    nanti korg akan kata
    "tu je ke?? laaaa"
    hehehe

    ReplyDelete
  6. ko x balik msti sbb L, berdasarkan frisat aku la..

    tp raya kat KL gile xsyoknye.. -_-"

    ReplyDelete
  7. Oloh cian tol...mmber aku pon die pon duk sorg2 kat umah...kecian lak...
    raye aku x de la teruk sgt mcm aku jgka...ok jgk la...hehe3

    x pe la cero...anggap jela ni pengalaman keyh.... =)

    ReplyDelete
  8. cero..jom2..aku nak g beraya umah ko..hehehe

    ReplyDelete
  9. cEro, xtakut ke duk umah sorang2...
    hahahahaa ;D

    ReplyDelete
  10. @Lupi
    pandai je ko kan??
    mane ade arr..
    takde kena ngena dgn dia..

    @Miss Comot
    pengalaman baru beb..
    sgt rare utk dpat..hehehe

    @4319070290556621665.0
    nekmo, dijemput dtg kalo tau rumah aku..hehehe

    @raja dinie
    tak takut lgsg..
    sbb dh biasa tggal sorg kot dulu..
    hahaha..

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: