Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jul 2, 2010

Kertas, Pen, Penumbuk dan Kenangan

one-five-four
I'm sorry..



Di kedai mamak,
minum petang...
(
L untuk L, C untuk aku)

L : Apa tu??
C : Apa??
L : Kertas tu??
C : Oh!! Ni?? ni kertas iklan, orang letak dalam raga moto tadi..

L ambil kertas tu dan belek-belek..

L : Macam iklan Ah Long je...
C : Lebih kurang laa...

Aku raba poket seluar..
eh?? ada pen...
Aku keluarkan pen tu, dan mula lukis something kat kertas tadi..

L : Eh?? Awak pandai lukis??
C : Tak sangat..Dulu pernah pandai jap, tapi lepas kemalangan, tangan tak secekap dulu...

L jenguk apa yang aku lukis..


L : Okay laa tu, kartun..comel...
C : Kartun okey laa, tapi kalau potret ke, lanskap ke, takleh..
L : Hm..cuba lukis satu kartun orang..

Aku lukis aku dalam bentuk kartun..


L : Siapa ni?? Awak??
C : Hahaha..
L : Tak pernah tengok cermin ke?? Kalau awak lain sikit, hujung rambut ade pusing-pusing..

Aku lukis lain...
Dengan rambut pusing-pusing di hujung...


C : Macam ni??
L : Hahaha, sebijik...Hm, cuba awak lukis saya...
C : OK!!!

Aku lukis dengan tekun...


L : Rambut dah sama...Tapi kenapa mulut camtu??
C : Sebab awak selalu buat mulut macam ni..

Aku lukis satu entiti...

L : Apa ni??
C : Itik!!
L : Hahaha, macam ayam laa.. Bagi pen...

L rampas pen dari tangan aku..
Dia letak balung kat kepala entiti tadi..

C : Haah, macam ayam..Hahaha.. Jap, saya lukis itik..

Aku lukis itik...


L : Ha, baru ada gaya itik...
C : Nampak muncung ni, sama dengan awak..awak selalu buat mulut camni...
L : Tak guna, awak cuba kutuk saya yek..

L hadiahkan aku sebiji penumbuk
berdentum di bahu...
Seriously, langsung tak sakit....

L : Awak, waktu awak lukis saya tadi, awak tak pandang saya langsung..
C : Hahaha, sebab muka awak tu senang nak lukis...
Tak pandang pun dah tahu...


Kami gelak bersama-sama, sambil tangan L kuat mencubit bahu aku..
Kali ni sakit...

Aku tipu..
Sebenarnya aku mampu lukis dia bukan sebab muka dia senang nak dilukis.
Tapi sebab aku hanya perlu pejam mata, wajah L akan tertera dalam ingatan.

Sebenarnya,
aku dah renyuk kertas tu dan letak ke tepi semasa di kedai mamak tu.
tapi, sebelum balik, aku sempat menyelitkan kertas tu ke dalam poket untuk tujuan simpanan.

Ianya saat kami bergelak ketawa bersama.
Satu saat yang takkan lekang dari serpihan kenangan aku.

=============================
25) [
link] Awak Curi Ayat Saya
24) [
link] Ianya Takdir Nama Kami Sama
23) [
link] Umpama Enggang dan Burung Pipit
22) [
link] 'One-Four-Three'
21) [
link] Ahad dan Perasaan Itu
20) [
link] Sabtu dan Gelak Tawa


...lebih dalam
Si Gadis Kasut Converse




15 comments:

  1. pergh...mmg umphhh..hehe..aku suke..aku suke..(lebih lak aku).hihi..

    ReplyDelete
  2. cehh..kira kau ronyok kertas tu saja gimik lah tu..dosa siot camtu..hahaha

    ReplyDelete
  3. Haha.. ada bakat jugak ko dgn si L melukis.. Aku ni nak lukis ayam pun tak lepas2.. Hahaha

    ReplyDelete
  4. hahaha macam-macam la korang nih

    ReplyDelete
  5. comel je lukis,,,bestnya pandai lukis2

    ReplyDelete
  6. hehe..comel ar korunk ni..hahaha...

    ReplyDelete
  7. kelakar tul tapi apa yg penting dapat mengembirakan hati angah

    ReplyDelete
  8. k cemburu,


    *majok ngan cero*

    ReplyDelete
  9. olololo~~ so suwit!!

    haha..

    ReplyDelete
  10. best la korunk nieh...

    semoga bahagia selalu.. ^__^

    ReplyDelete
  11. weh. rmai jeles ngn kau skrg :p

    ReplyDelete
  12. hotak arh!!!!jeles siot aku!weyh!aku xde seminggu je mcm2 jd eh??siot2..AHAHAHHAA!

    #UNITEN best doe!hehe =)

    ReplyDelete
  13. sweetnyew.....<3
    ok skg lukis muke saye.....bhahahhahahaahaha3

    ReplyDelete
  14. stuju ngn dorg..
    tomey..tomey..tomey..
    hahahah..

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: