Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jul 16, 2010

Adakah Aku Hensem??

one-six-four
I'm sorry...




OK!!
Sebelum kalian baca lebih lanjut
aku nak beritahu yang ini hanya suka-suka
bukan sebab aku perasan aku tak tahu malu
OK? Set that in mind, bebeh...


Aku google image perkataan Handsome, kuar result budak ni...CHOMELLL KAN???


Adakah aku hensem??
Pernah tak kalian berdiri depan cermin
dan tanyakan diri soalan tu??
(obviously kalau korang perempuan, soalan akan jadi 'Adakah aku cantik?')

Soalan itu muncul dalam diri aku baru-baru ni je..
Sebelum ni tak pernah pun..
Aku tak pernah amik port pon sama ada hensem ke tidak..
So, kali ni
aku perlukan jawapan..

Bermula dengan bertanyakan adik aku,
(
A untuk Adik, C untuk aku)

C : Alang hensem tak??
(Adik aku pandang aku, dan dua saat kemudian terus pandang TV balik mengendahkan aku..)
C : Oit!! Orang tanya ni!! Alang hensem tak??
A : TAK!!

Oleh sebab aku banyak buat kacau dengan dia, jadi aku rasa dia takkan bagi jawapan yang jujur.
Jadi, aku pergi tanya Mak aku..
(
M untuk Mak, C untuk aku)

C : Emak, alang hensem tak??
M : Mestilah anak mak hensem
(Mak aku jawab dalam masa 0.2 saat..sangat pantas..)

Oleh sebab mak aku adalah mak aku,
dia takkan nak kata anak dia tak hensem kan??
Mesti dialah beritahu aku hensem sedangkan mungkin aku tak..
Sebab aku tak dapat bayangkan mak aku sendiri cakap aku tak hensem.
So, jawapan dia meragukan,
lalu aku ambil keputusan tanya orang yang tak ada talian darah dengan aku.
Ms cuAtro merangkap kawan merangkap jiran aku.
Aku call dia dari rumah.
(
Cu untuk Ms cuAtro, C untuk aku)

C : Wey, aku ni hensem tak??
Cu: Eh??
C : Jawab laa, aku ni hemsem tak??
Tuuut...Tuuut...Tuut...

Ms cuAtro matikan panggilan..
Adus!!
Soalan senang pun susah nak jawab ke??
Oleh sebab dia kawan aku merangkap jiran aku,
jadi mungkin dia nak jaga hati aku..
Jadi ambil keputusan tak nak jawab..


Orang yang paling sesuai jawab soalan aku adalah orang luar yang tak kenal aku langsung.
Jadi, aku rembat moto aku, dan keluar..

Cik Misnah, cashier 7Eleven kat kawasan rumah aku.
(
Ms untuk Cik Misnah, C untuk aku)

C : Hai cik, tanya sikit..
(sambil bayar duit aiskrim..)
Ms: Yaa??
C : Saya ni hensem tak??
(Suasana terdiam seketika..)
Ms: Saya patut jawab apa??
C : Jawab laa sejujur hati..
Ms: Saya tak nak jawab laa..

Akhirnya, aku tak dapat jawapan..
Aku blah dari 7Eleven dan lepak tepi taman mainan kanak-kanak makan aiskrim.
Aku nampak seorang budak perempuan dalam umur 8-10 tahun.
(
Bp untuk Budak Perempuan, C untuk aku)

C : Dik, tanya sikit..
Bp: Kenapa??
C : Abang ni hensem tak??
Budak tu pandang aku terkejut..Lalu berpusing dan berlari ke arah rumah dia.
Bp: MAAAKKK!!! TOLONG!!!

Alamak!!
Dia pikir aku ni jahat ke??
Pedofilia?? Adus!!!
Aku pun blah dari situ dengan Elisaku.

Aku pergi stesyen minyak Shell nak isi minyak moto..
Masa bayar kat kaunter, aku tanya kat cashier dia (perempuan).
(
Ca untuk Cik Cashier, C untuk aku)

C : Tanya sikit..Saya hensem tak??
Ca: Encik, sila ke tepi, ada pelanggan lagi di belakang..

Perghh!!!!
Dia pikir aku nak ayat dia ke hape??
Nak jawab pun susah ke??
Aku blah dengan perasaan marah..

Last-last,
aku balik rumah.

Adik aku terpa ke arah aku..

A : Alang yang HENSEM..
C : Apsal nih??
A : Hantar orang ke pekan jap, ada nak beli barang laa..
C : Oooo, bila nak mintak tolong baru panggil HENSEM kan??




p/s:
Bagi yang berjiwa kudus, 'hensem' adalah 'handsome'
bererti kacak dan tampan.
Ada ke orang kudus yang tak tahu apa tu hensem??


Soalan:
Adakah anda hensem??

Sila jangan jawab sebab ak tahu aku tak hensem..






50 comments:

  1. kecantikan dalaman yg paling penting..

    dlm mimpi aku ko hensem.hehehe.

    ReplyDelete
  2. duhhhh

    pening gak kalau org tanya gini

    ReplyDelete
  3. hahaha..cam hareem kau pagi2 nih..alah..yakin je hensem...lame2 mmg jadi hensem ape..kan tu doa..haha

    ReplyDelete
  4. hahah lawak2.. adakah ko tanya kat budak2 macamtu? haha.. amat jujur persoalan ko kan? aku suke!!!

    ReplyDelete
  5. hehehhee cero semua cero tanya kan??? cuma cero silap tak tanya angah cuba tanya angah pasti angah jawabkan secara jujur tul..... tak tipu..winkkk

    ReplyDelete
  6. hensem tp kalo ati xbaik xgune jugak..
    biar xhensem tp hati mau baik..
    eheh..

    ReplyDelete
  7. mesti kena ngaku hensem,,,wajib! baru konfiden lebih sikit,,bleh ke camni?

    ReplyDelete
  8. letak gambar kau meh sini aku komen dengan jujur..nak x?hee

    ReplyDelete
  9. wakakakaka..oit abang hnsem.....p tanya mat bangla..sure punya dia kata ang hnsem...kakakakaka

    ReplyDelete
  10. ko tak hensem tapi good looking
    (hensem aku merujuk kepada Zac Effron manakala Edward Cullen kategori charming)

    perumpaan aku untuk tak hensem tapi good looking adalah seperti Pierce Brosnan which is aku tak minat pon dia nih.wahahahah.

    Neway, mak aku tak pernah pun mengaku anak dia (aku) lawa.
    Sebab die pernah cakap camni,

    "Muka tak lawa, jangan gigi pun tak lawa"

    hehe.=D

    -kudozu

    ReplyDelete
  11. hahahhaha...gila...aku gelak cam hape dpn laptop nie....serius lawak ko kali nie.....u make my day.....hahhahahahha

    ReplyDelete
  12. @KERAK NASI
    yeke?? Waaaah...hensem dlm mimpi pon jadi laa..hahaha

    @.::WaNiE::.
    Hahaha, mmg setiap yg aku tanya, muka pon pening..hehehe

    @si[jari] telunjuk
    perlu utk sesetgh org..
    sbb hensem boleh buat makan, serius!!

    @hentakbelipat
    hahaha, camtu laa aku tgh pikirkan..
    hari2 puji diri dpan cermin, lama2 hensem laa tu...

    @SyahNas @ Nana
    mmg aku tanya direct je..
    hehehe..

    ReplyDelete
  13. kalau tengok dari blakang, jujur aku kata. ko tak hensem. sila tunjuk gambar depan untuk makluman lanjut

    ReplyDelete
  14. @AngahSayang2314
    tak mau laa tanya kawan2 dlam blog, nanti ade yg kutuk kang, abes self esteem..
    hehehe

    @pu3aan
    tapi kalo hensem da berhati baik,
    bukankah sempurna???

    @aishah
    boleh kot..hehehe..kena yakin dgn diri sndri..

    @lumut
    taknak!!! malu sbb mmg tak hensem...

    @rAy jR...@...Aliff
    hahaha, tu pon kalo mat bangla tu nak jujur...
    hahaha...

    ReplyDelete
  15. @Anonymous
    hahha, kudozu..
    Pierce Brosnan macho beb..
    Kalo nk jadi cam Zac Effon, kena bedah laa...
    hahahaha

    @penconteng jalanan
    hahaha, that's my job bebeh, to make ur day..

    @oh farah
    letak gambar blakang dh tak hensem, letak gmbar depan apatah lagi ketakhenseman tu..huhuhu

    ReplyDelete
  16. la la lala ala orang tak hensem takkan ade orang minat kan???

    kalo ade orang minat mestilah orang itu hensem, tak caye sile tanye tuan empunye badan yg minat anda. mesti die cakap

    "Awaklah orang paling hensem/cantik yang pernah saye jumpe"

    so kalo ade orang suke tu, paham2 le maknenye kan =)

    ReplyDelete
  17. LOL!!

    Kawan merangkap jiran ko tu hang up telefon sebab ko tiba2 buang tebiat tanya soalan mcm tu kat dia.. klu aku pun terkojut.. hahahaa.

    Ko post je lah gambar ko klu betul2 nak tau hensem ke tak.. aku komen sejujurnya. =P

    Btw hensem tak semestinya baik budi pekerti..

    ReplyDelete
  18. Hensem k x? itu subjektif la...len org tgk len pandangan diorg tau...

    bleh plak ko g tny org asing(giler brani...) klu aku makaih mmg x la...mesti bdk pompuan tue igt ko ni krg waras...bhahaha3 tue die jerit mtk tolong mak die...haha3(ok gurau jek)

    klu ko nk tau org hensem tue mcm mn...mcm Edward Cullen(ni perempuan tergila-gilakan x termasuk aku) @ Fahrin Ahmad(ni mmber lelaki aku kte die ensem keyh dan senior aku pnh kate klu nk tau org laki tue ensem k x..cb tny dak laki sbb klu dak laki kate ensem maka mmg ensem)...kui3

    bagi aku la kan...at least ko de la jgk rupe...yg penting hati la bro...hensem x hensem len citer la...

    ReplyDelete
  19. @cero

    manusia xsempurna..Allah je yg sempurna..

    tp laki yg hensem dan berhati baik adalah satu bonus..kan..?
    besenye wujud dlm novel2 chenta jer..

    ReplyDelete
  20. hensem ke x, tu blakang kire la beb... tp seriously la klu orng bace entry2 kau dlm blog nih msti orng ingat ko hensem hahaha..oit aku dh tngok gmbr hang kat fb...leh tahan la wakakaka...

    ReplyDelete
  21. wah, sngat berani tanya soalan mcm 2...
    klau sy mmg sumpah x berani...hohoho...
    boleh sy jawab soalan 2?? sy ni jujur...
    hahaha ;p

    ReplyDelete
  22. err....yg aku taw aku cantik..tu je..AHAHAHAHAHHA!

    ReplyDelete
  23. @Shukjessa
    hahaha, ko buat aku segan..
    hahaha

    @WZulhilmi
    hahaah, takpe laa..
    tak mau tunjuk gambar sbb mmg tau tak hensem pon..hehehe

    @Miss Comot
    aku ade dgr gak mcam ko ckap tu, tanya lelaki..
    tp, kat sape aku nk tanye??
    kawan2?? hahahaha, aku dah tau jawapan diorg..

    @pu3aan
    yup, Allah Maha Sempurna..
    lelaki camtu cuma ade dlm novel, betul (walaupun aku bukan pembaca novel..)
    tu yg pompuan suka sgt lelaki watak dlm novel, kan?? kan??

    @nurul huda ridzuan
    wahaha, boleh tahan ko kata??
    aku sndri rase diri tak hensem..
    hehehe

    @raja dinie
    nak jawab ke?? silakan...
    haha

    @iemaZAIMAH
    aku pon tau ko cantik..
    hahahaha

    ReplyDelete
  24. hahaha3 sudah gaharu cendana pula...sudah tahu bertanya pula...kih3

    kamu lelaki kan...tepuk dada tanya selera...kih3

    awat la mlm ni aku berpantun plak ni...adeh...

    cero tau x...kdg2 ssh jgk tau jdi org hensem so trime la diri seadanya... =)

    ReplyDelete
  25. kau ensem k? tak penah tgk pon muke kau. hehe
    bg aku sume org ensem n sume org cantik. mstla manusia d ciptakan sebeg2 kn. tp, setiap org ade persepsi sendri ttg ensem.
    pada aku, rupe laki d kategorikn sbg 3, macho, cute n hensem. kalau macho cam johnny depp. kiut merangkap jambu. hensem adalah sume org ;p
    jadi keputusan aku, kau mmg hensem (^^)V

    ReplyDelete
  26. @Miss Comot
    hahaha, bukan nk jadi sgt pon, cuma kdg2 terperasan sendri hensem, padahal hakikatnya TIDAK!!

    @ajlaa
    alaa laa laa, terharu plak dgr kate aku hensem..
    thanks...
    hehehhe

    ReplyDelete
  27. haha..

    tak leh blah entry kali ni.. tak berenti gelak baca.. macam2 la plak situasinyer ni.. haha..

    hensem tu takder la begitu penting sangat nombor satu tu.. sedap mata memandang lebih baik la.. eh, rasa lebih baik diri tu nampak kemas n bersih daripada takat muka hensem jer..

    ehehe.. ensem cam dr. house, ehehe.. :p

    ReplyDelete
  28. mmg bg sstgh org..hensem tu pntg...tapi kalo hensem xde..manis pon jadilah...yang penting atinye hensem...hehe...sekian...

    ReplyDelete
  29. memang payah nak jawab kalo tanye depan2.. hahaha

    tak hensem pon takpe.. ALLAH dah jadikan manusia nie cukup sempurna.. bersyukurlah.. ^__^

    ReplyDelete
  30. hensem betul soalan tu. aiyaiyai! :D

    ReplyDelete
  31. singgah dan berkenalan..salam..budak tak hensem.huhu

    ReplyDelete
  32. @sweet-luv
    dr house hensem ke??
    arrghh!! tidak!!!
    hahahaha

    @@ien_R@z
    yeah, setuju...kesempurnaan terletak di mata pemerhati...

    @One-Nie
    hehe, susah kan org nak jawab...

    @juma
    salam perkenalan, slamat dtg ke alam tak hensem..heheheh

    ReplyDelete
  33. uuuu~~~

    dr. house gorjes!! haha..

    ReplyDelete
  34. ceroo oi,
    kau x leh nak kate hensem, sweet boleh lah (: klau aku kenal kau lme2, aku leh kate kau cute. haha. well, hensem tp perangai mcm syaiton bek x pyh hensem.

    ReplyDelete
  35. walaweyh!kau ckp aku cntik! :D

    smlm aku g bon odori weyh!kau g x?kau bkn mnt ke jepun2 ni?

    ReplyDelete
  36. @sweet-luv
    hahaha, hensem lg peter petrelli HEROES..

    @m i r a f i q a
    haha, cute?? satu perkataan yg tak terdetik pon dlm kpala aku...

    @iemaZAIMAH
    hahaha, ko tgh perasan ek aku ckap ko cantik??
    oi, bon odori kat mane?? kanape aku tak tau?? ruginye aku....

    ReplyDelete
  37. PERASAN?xlah..aku dh taw lame dh..AHAHAHA!

    kt shah alam..aku g smlm!

    ReplyDelete
  38. Menunggu ceritera sabtu dgn sabar... =) lalalala~

    Ok anda hensem....kih3

    ReplyDelete
  39. hensem?aku agak samar2 la muka ko..aku tengok yg pakai baju biru tu..tapi..ok je...^__^

    ReplyDelete
  40. @iemaZAIMAH
    hahaha, sgt perasan...

    @LuFFy
    hahaha

    @Miss Comot
    hahaha, aku tak hensem laa...

    @7380364679190011723.0
    nenek moden,
    pakai baju biru yg mane ek??
    hehehehe

    ReplyDelete
  41. aku rasa jacket kot..tak pasti..alar..ko pernah buat jd profile pic..

    ReplyDelete
  42. @2167919184468950051.0
    nenek,
    hahaha, aku pon lupa..
    haha, apa kata ko anggap je aku ni tak hensem..hehehe

    ReplyDelete
  43. ahahhaa.. sumpah klakar giler..
    hilang tension aku..

    ReplyDelete
  44. @Solihin Zubir
    haha, thanks!!
    keep on reading...

    ReplyDelete
  45. aku rasa jawapan diorang tu evendoh berkias or secara indirect..tapi semuanya merujuk kepada jawapan yg sama.. hanyasanya dorang segan nak keluarkan. wohoho~ ;p

    ReplyDelete
  46. @Haris Khairuddin
    Hahaha, harap2 camtu laa..
    Ataupun aku memang tak hensem..heheh

    ReplyDelete
  47. aku pn penah gak tnya kat orang adakah aku cantik.saja..hehe


    situasi dgn mama

    aku: mama chek cantik x?
    mama:cantik...anak mama mmg cantik.(pn sama 0.2 saat)hee
    aku: senyum ja.

    situasi dgn adik

    aku: dik kak cantik dak?
    adik: huh hang huduh,hahaha
    aku: cait,kurang garam ngoh bdak ni.

    situasi dgn amoi kecik

    aku: mei mei kakak cantik x?
    mei mei: emm.....kakak cantik tapi kurang(selepas 30saat dia fikir)
    aku: hahahaha bdk ni mntng2 dia comel.

    ReplyDelete
  48. @kejorasepi
    Hahaha, nice one!
    Mungkin sbb kecantikan dan kehenseman berbeza2 mengikut individu kot..

    Kalo ko tanya orang paling hodoh dlm dunia, dia akan kata semua orang lain adalah cantik..

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: