Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Apr 16, 2010

Gambar yang Membuatkan Aku Terlopong 10 Saat

this is ninety-sixth
..and I'm sorry!


Margot Quan Knight,
sebut nama tu aku tak rasa kalian kenal..
Namun,
dalam dunia fotografi antarabangsa,
dia adalah somebody!!

She says,
“I begin with objects or bodies or plants and try to give them more life, or a different kind of life. Loneliness, exuberance, and wonder take on physical form.”

Lihat gambar di bawah,
dan fahami keunikan gambar yang membuatkan aku terlopong..
...
...
selama 10 saat!!










Now, tell me
berapa saat anda terlopong??


sumber:




24 comments:

  1. erk? geli + menakutkan = loya.

    ReplyDelete
  2. saya tidak terlopong kerana pernah tgk gmbr2 sedemikian..=)

    ReplyDelete
  3. @+kak chu+
    hehehe, sori kalo wat loya..

    @theSkycrapper
    now u mention it, bile kali ke dua aku tgk gmbar ni dh tak rase pape..
    kan??

    ReplyDelete
  4. heheh photo manipulation

    ni mesti expert in editing gambar ni supaye nampak real

    best dapat wat art macam ni =)

    ReplyDelete
  5. pix y 1st tu menarek..huhuk

    ReplyDelete
  6. @shukjessa
    agaknya nk kena brape lama latihan baru boleh power cam ni ek??

    @ambooyats
    mine too..
    sbb tu dia jadi 1st...

    ReplyDelete
  7. ni bukan buat org terlopong. ni buat org tutup mate. haha :D

    ReplyDelete
  8. INI BKAN TERLOPONG... INI X BOLEH TUTUP NMATA... MMG UNIK... TP GMBR WANITA 2, WAT AKU TERSIPU MALU... HIHI... pelik kan dunia tanpa sempadan... semua objek kta dh tao....

    ReplyDelete
  9. Dunia Dah Ada Sempandan.. Kita Je Yang Tak Sedar

    ReplyDelete
  10. @Amirah Rashid
    hahaha, tutup mata sbb seram ke, sbb malu??

    @dinmelaka
    owh, maaf laa kalo gambar tu kurang menyenangkan..
    tp pilihan kita ada, kan??
    taknak tgk boleh tutup..

    @Putera30
    'Kita' bermaksud termasuk si tukang kata..
    same as above, KITA ada pilihan..
    tak pernah paksa pun suro tgk..

    ReplyDelete
  11. hohoho kalo blajar tak formal macam aku ni maybe lame la kot, tapi tengok kreativiti dan bakat jugak. ada yg fast learner.

    tapi kalo blajar formal macam amek diploma in something2 yang ade kaitan dgn digital arts ni maybe kejap je la.

    aku tak tahu sgt photo manipulation yang lain, tapi yang orang dok sibuk sekarang ni adalah cara Dave Hill, yang transform gambar dari kamera kepada gambar ala-ala poster lukisan tangan.

    sesape berminat tengok karya beliau boleh gi link nih,

    http://www.davehillphoto.com/

    serius lawa, korang takkan sangka arts ni hasil dari gambar kamera yang digabungkan dan diedit secantik itu

    ReplyDelete
  12. sy tak melopong hanya gigit straw sebab geli tengok jahit2 tu

    ReplyDelete
  13. aku boley tergelak lak tgk sume pic ni...
    wakakaka...
    pandai tol edit...

    ReplyDelete
  14. @shukjessa
    wow, aku dh tgk dah...
    tak sangka tu sume gambar yg dimanipulasi..
    terbaEk!!

    @.::WaNiE::.
    hehehe, geli kan??
    kalo btol laa camtu, musti lembut je badan org tu...

    @m i r a f i q a
    haha, sbb photographer ni pompuan..
    mungkin dia lebih tahu manipulate badan kaum sendiri kot..

    @Syafiq Kadiran
    sape sangka boleh wat gambar camni..

    ReplyDelete
  15. org pasan abg ske post psl art..
    minat eh??..
    n mostly yg pelik2 ar..><..

    ReplyDelete
  16. errrr...ngeri lah tengok. huhu

    ReplyDelete
  17. @yaa busuk!
    hehehe, suka!!
    tp takde bakat laa...

    @Anne Boleyn
    ngeri yg mana tu???
    hehehe

    ReplyDelete
  18. x sempat nak kira bpe saat aku tlopong, tp mmg terlopong ar.

    ReplyDelete
  19. @AyanaAsham

    haha, mmg kena terlopong kan??

    ReplyDelete
  20. cik anon nk tergelak tengok gambar nie..macam2 la benda2 pelik zaman la nie!

    ReplyDelete
  21. @Anonymous
    cik Anon ni klakar laa...
    pandai cik Anon wat lawak..
    haha

    ReplyDelete
  22. first time tgok kwn cik anon kata lucah..(agakla..)..tp memang pelik2 sgt..kwn cik anon terlopong, cik anon gelak la.. =D

    ReplyDelete
  23. @Anonymous
    mmg ade part agak lucah, tp terpulang pd individu utk mentafsir...
    kata org, fikiran jgn kekang..
    kan???

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: