Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jun 16, 2010

Stok Gentel

one-three-nine
I'm sorry..



Ini perbualan aku dengan seorang kawan lama merangkap jiran setaman dengan aku di sebuah kedai mamak sambil menikmati Teh Tarik buatan susu F&N..

Dia : Wey, ko sedar tak? Budak sekolah zaman sekarang ni UP arr..
Aku : Maksud ko??
Dia : Badan semua dah hebat-hebat..Tau-tau je baru sekolah menengah..
Aku : Asal ko tiba-tiba bukak citer ni?? Nak kata ade awek sekitar kita, muka pakcik je aku tgk..


Dia pun keluarkan hensetnya dari poket..
Lepas tekan-tekan, dia tunjukkan satu gambar kat aku..

Dia : Ni awek aku.. Cun tak??
Aku : Huyoo, comel dowh.. Mane ko jumpa??
Dia : Dia add aku Facebook, layan chat 2-3 kali, kitorang jumpa..
Aku : Pastu skang dah jadi awek??
Dia : Mesti laa, penangan MyVi punya pasal...


Memang laa dia ada MyVi, kaler merah lagi..
Aku yang bermoto je ni, sape nak pandang..

Aku : Senang-senang kenalkan laa kat aku..
Dia : Apsal, ko nak cantas ke??
Aku : Keplahot ko, nak kenal awek member pon tak boleh ke??
Dia : Dia tengah tusyen arr skang..
Aku : Tusyen??


Aku garu kepala,
dia dengan cool minum air teh dia..

Dia : Tahun ni dia PMR..Kena laa study lebih..
Aku : WOI BANGANG!! Budak sekolah tu..
Dia : Kenapa dengan budak sekolah??
Aku : Ko dah 24, dia baru PMR... Carik laa yang sebaya sikit..


Dia dah buat muka lain..

Dia : Alaa, aku bukan nak buat bini pon.. Ni stock 'gentel-gentel' je..
Aku : Binawe laa ko..
Dia : Ko nak tau, bila aku bawak dia jalan kat
TS, semua pandang ooo..
Aku : Abes tu, ko bangga???..
Dia : Mesti laa aku bangga..


Aku marah...Tapi, aku senyum..
Stock 'gentel'?? Tak boleh blah..

Aku : Dah laa ko tak serius bercinta, pastu ko bercinta dengan budak sekolah..Nak amik PMR plak tu..Ko memang siot...
Dia : Alaa, ko dengki arr tu...


Budak sekarang ni memang dah UP ke??
Aku tak tau pulak..
Sejak tinggal sekolah, aku dah tak pandang dah budak sekolah..

=======================================
p/s:
Kepada kawan aku, jika kau baca post ni (memang aku harap ko baca..), sila laa tinggalkan dia dan suruh dia fokus kepada PMR dia.. Aku marah bukan sebab dengki, tapi sebab aku pun ada adik perempuan yang nak amik PMR.. Apa perasaan kalau adik kau jadi stock 'gentel' lelaki tak serius macam ko??
Nasib kau kawan aku, kalau tak, tak MyVi ko pecah, mata kau lebam sebelah..




32 comments:

  1. emm...budak2 skang mmg dah up..
    gaya ckp pn tak boleh blah dah skang...

    dressing pn gila-gila dah..

    ReplyDelete
  2. HAHAHA TAKTAUUU
    sy bdk sklh gak tp tkde lah up sgt mcm diorg
    biasenye budak yg kelas low sikit tu la up lagii

    ReplyDelete
  3. suruh kawan tu pesan kat budak sekolah tu ingt PMR dulu, baru ingt nk berkepit..:D

    p/s: budak sekolah skrg mmg up, tp otak xtaolah up [matang] ke x..se'up' bdn dorg..:)

    ReplyDelete
  4. lala la la up tak up aku tatau laaa, tapi kalo mengikut perbualan orang dewasa yang agak lucah sedikit, most yang up to sebab dah kene gentel la tu...

    yang natural up tu jarang sikit la. dan sebab lain kalo up pun mesti pakai something la, zmn skang berlambak2, dekat psr mlm pun ada hahaha ape nak heran.

    ntah ler, aku dah tak minat gak, setakat borak2 tanye perihal sekolah diorg ok gak, mengimbau kenangan time sekolah dulu.

    ReplyDelete
  5. isk! nih yg hangin nih. merosakkan bdk skola.haktuih

    ReplyDelete
  6. stok gentel bai....ahahahha..kalah bantal busuk aku nih...tapi gila ba jugak mmbe kau ni...nasib tak tibai budak upsr..lagi haru

    ReplyDelete
  7. aku selalu terfikir mcm ni aw..org lelaki yg dekat luar sana tu an..yg permainkan perasaan girl tu kan..pernah tak terfikir kalau same situation yg dorunk buat dekat girls tu terjadi dekat kak dia ke..adik dia ke..atau..dia pun syok jugajk org buat mcm tu dekat family dia?teettttt....hahah..

    adeh..aku dulu pmr budak hingusan lagi weh..

    ReplyDelete
  8. hehhh

    betul. sibuk berboifren.

    lagi bangga dapat boifren dari bangga dapat result cantik

    ReplyDelete
  9. Klu badan up tapi otak tak up tak guna jugak.. Baik kejar cita2 dulu. Cinta tu sendiri akan dtg sendiri kemudian.. ~sigh~

    ReplyDelete
  10. @KERAK NASI
    tau takpe..
    dressing tak nak kalah..
    lurah sana, sembul sini..
    aku pon, kdg2 cuci gak mata..
    hehehe

    @I.Hazwani
    Bgus laa..
    abeskan blajar dulu yek..
    jgn nak pandai2 nak rosakkan masa depan sndri..
    nasihat ikhlas dr abang..
    hehehe

    @little cart00n
    UP kat tmpat lain, DOWN kat tmpat lain..
    mgkin otak diorg DOWN kot..

    @Shukjessa
    tp kan, agak2 arr nk date dgn bdak skola..
    biar arr diorg abes blaja dulu, kan??

    @n.a.n.a
    tau takpe..
    kalo btol syg, biar laa dia blajar abes dulu..
    hm, kalo nana nk ludah, jgn kat blog ni tau...

    @hentakbelipat
    mmg stok kena tibai mmber aku tu..
    aku mmg dh naik geram dah, tp sabar je..

    @6106238729231542831.0
    dear nenek moden,
    tau takpe..
    aku dulu tgk bdak2 pmr, takde nafsu lgsg..

    @.::WaNiE::.
    kalo result cantek, nanti semua org nak, kan??

    @WZulhilmi
    haha, bdak2 tu tak pikir kot tu sume..
    ape yg diorg pikir, nak sronok je, kan??

    ReplyDelete
  11. Haih ~ inilah. benci lelaki yg mcm nie. selalu anggap perempuan ni macam stok simpanan mee segere mereka ! menyampah !

    perempuan tu pun satu. tak pernh terfikir ke yg mybe lelaki tu just nak main2 kan die? =.="

    Dunia oh dunia

    ReplyDelete
  12. sungguh tidak-boleh-blah la kawan anda itu...
    rasa nk sepak2 je...(ter-emosi skit)
    cube dia byg bnda tu jadi kat adik dia...
    ke dia x mampu nk byang bnda2 mcm 2???huh
    adessss...
    budak 2 pn, pmr blom, da sebok nk bercintan cintun...
    haru betol la~~~

    ReplyDelete
  13. adeh! byk sgt la kes mcm nie skrg.. huhu

    tp yg laki tu pon.. bg la pompuan tu abes blaja dulu.. nk PMR tu. jgn la rosakkan msa depan dia lak.. dh tau xnk wt bini.. watpe nk simpan lagi. aduss.. benci!

    yg bdk pompuan tu stu hal.. dh gatal nk kwen sgt agak nyer.. huh! nyampah!

    sorry.. emo lak.. ^__^

    ReplyDelete
  14. @Mysara Newrie
    dlm hal ni, pd aku,
    dua2 salah...
    yg laki kawan aku tu tak ikhlas..
    yg pompuan tu pulak, gatal..

    @raja dinie
    tau takpe..
    mgkin sbb dia takde adik kot, sbb tu dia tak terpkir lgsg hal ni..

    @@ien_R@z
    mmg patutnya dua2 sedar diri, kan???

    ReplyDelete
  15. bongok giler..
    dak pompuan tu bongok..kwn ko tu pun same bongok..
    btul2 membongokkn diri..
    kalo membe ko tu ade depan aku..aku sekeh die bertubi2..
    dush3..!!

    ReplyDelete
  16. @pu3aan
    kalo ko nk sekeh dia bertubi2, ajak aku skali...
    tp aku tendang bertubi2 laa..hehehe

    ReplyDelete
  17. bdk skolah skrg mmg up
    sy yg da lepas skola lak yg mcm budak skola
    budak skola sme da mcm lepas skola
    hahaha
    tp stok gentel tu aku geli dgr
    laki ape cmtu? opss sorry terkutuk kwn ko

    ReplyDelete
  18. haish..sapa nama kawan awk tu..meh saya belasah dia awal2..

    gentel taik gigi dialah..haishhh~

    ReplyDelete
  19. mmg up r bdk skolah skarang.

    tpi gentel situ aku faham stok main2 je la.
    ye ke?

    ReplyDelete
  20. @Ery Farieha
    hahaha, kutuk laa..
    mmg dia tu stok kutuk aku je...
    haha

    @ayin~weeweet
    jgn risau, aku sndri dh nak blasah dia dah..haha

    @Mohd Adziim
    lebih kurang laa..
    mcam gentel taik gigi, pas gentel terus buang...

    ReplyDelete
  21. stok gentel2..ahahahaha!cam babi!

    ReplyDelete
  22. @iemaZAIMAH
    woit, jgn sebut nama haiwan tu dlm blog aku..hahahah

    ReplyDelete
  23. dah tersebut la bro..lu ptong la sndr =P

    ReplyDelete
  24. wakilkan aku utk tendang kwn ko tuh eh...aras bwh pusat tau..wakakaka

    ReplyDelete
  25. kwn anda sangatlah kureng. Haish.

    ReplyDelete
  26. @tuan tanah
    bakal..
    bakal...

    @saya afi.
    mmg dia sgt kureng!!!

    ReplyDelete
  27. yang bestnya dorang boleh bangga pulak jadi stock gentel2 ni.. siap berlagak depan kawan2 lagi. aku pernah dengar citer dari kawan aku sorang cikgu.

    ReplyDelete
  28. @Haris Khairuddin
    Susah bila ada kawan macam ni...
    Nak tegur, nanti putus kawan..
    Tak tegur, perangai teruk..
    Tapi rasanya option putus kawan tu lagi baik kot dr hancurkan masa depan org muda...

    ReplyDelete
  29. anata no o-tomodachi wa yappari dame ningen desu... shine ho ga ii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @plain83
      ano hito wa warui hito desu.
      Ano hito wa atashi no tomodachi dewa nakatta.
      Pardon my japanese yg tahhapehape ni...hehehe

      Delete
  30. kita hidup di zaman TIlIPUN pintar tp org ny budu2..bkn suma tp sglntir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anonymous
      I would like to question your choices of word,
      tp aku setuju dgn poin yg kau nak kemukakan...

      Delete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: