Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Dec 30, 2010

Panduan Mengenakan Orang!

cEro mempersembahkan,
PANDUAN MENGENAKAN ORANG!



Untuk entri kali ni kita belajar skil asas dulu.
Kalau skil camni pun tak berani nak buat,
sila jangan berangan nak prank orang lain dengan skil yang lagi tinggi.

Aku selalu buat skil-skil di bawah ni masa sekolah dulu dengan kawan-kawan rapat, dan junior-junior busuk, dan budak yang beratur kat kantin, koperasi, dewan makan, pondok telefon, kaunter pejabat, kaunter perpustakaan, tangga pelajar bla bla bla.....






1. Eh? Tiada orang??
Cuit bahu mangsa yang bertentangan dengan anda.
Jika anda di kiri dia, cuit bahu kanan dia.
Sorok tangan anda sebelum dia toleh ke arah cuit.
Jika di pandang ke arah anda, buat macam anda tak tahu apa.







2. Toleh dan cucuk!
Pegang bahu mangsa dari belakang,
lagi berkesan jika panggil nama.
Semasa mangsa nak toleh, keluarkan jari telunjuk anda
supaya jari tersebut tercucuk pipi dia.
(Agak menggelikan jika muka mangsa berminyak! Yeek!!!)







3. Alamak, hilang kestabilan!!!
Hampiri mangsa dari belakang dalam keadaan senyap.
Semasa dia tegakkan lutut berdiri,
anda tolak lutut mangsa dari belakang guna lutut anda.
Mangsa akan kehilangan keseimbangan kaki.
(Paling sesuai untuk mangsa yang bersaiz badan lebih kurang anda. Agak menyusahkan jika mangsa berbadan besar atau lebih rendah dari anda. Kemungkinan untuk mangsa jatuh ke lantai 23%. Lebih meninggalkan kesan mendalam jika dilakukan semasa mangsa berjalan.)


Peringatan:
Risiko untuk mangsa kembali menyerang anda serta merta adalah tinggi.
Sentiasa bersedia untuk segala kemungkinan termasuk putus kawan.
Untuk mengelakkan salah faham, setiap skil haruslah diikuti dengan gelak tawa sebagai tanda anda sedang bergurau.
Anda mungkin dibenci selepas melakukannya.
Terlalu kerap melakukannya merendahkan kemungkinan untuk berjaya.



postquam-scriptum:
cEro menafi bertanggungjawab keatas segala akibat dari perlakuan di atas jika diamalkan pembaca.


postquam-subscriptum:
Sebab zaman sekolah dah berlalu, aku selalu buat bende ni kat adik-adik aku.


Ada idea mengenakan orang yang lain?
Kongsi di ruangan komen...




22 comments:

  1. tak cukup kene kan orang nie.. aku pernah kene kn mmber aku smpai pengsan kt library.. mmg dasyat..

    ReplyDelete
  2. kau penah buat macam yang tolak pakai lutut tu tapi bukan pakai lutut tapi pakai taya moto..aku penah..jadi weh

    ReplyDelete
  3. wah! tiga2 skill tu dah expert aku buat kat org... :D

    org buat kat aku pun slalu jgk.
    :(

    hahaha...

    ReplyDelete
  4. haha no.1 ayah aku selalu buat

    no.2 xpernah wat lg

    no.3 aku SELALU jadi mangsa sob33 T_T

    ReplyDelete
  5. nesa penah kena ketiga-tiga ni..grr~
    org suke jadikan nesa mangsa kot.
    lagi satu yg nesa slalu kena bila org 2 tibe2 tunjuk kat satu arah atau pandang kat satu arah scare tibe2.nesa pun trus pandang arah 2.pastu kena gelak..motifff???mcm2 klu nk kne kan org..

    ReplyDelete
  6. hahaha, ketiga2 ni aku selalu wat kat kwn2 aku. haha. tp aku lg kejam, aku selalo main tarik2 kerusi tp aku cm acah2 jek. klo kwn aku tu x gelojoh utk duduk die xkn jatuh tp kalo gelojoh mmg terduduk la die kat lantai. lg satu suka main tarik2 hujung tdg kwn2 aku. hahaha

    ReplyDelete
  7. aku penah buat semua. dan penah kena semua. huehue :>

    ReplyDelete
  8. no.1 tu aku penah wat kat org..n penah kene jugak..
    no.2 tu besenye aku wat kat org..tp org xpenah lak wat kat aku..
    no.3 tu aku slalu kene..ngn bf aku..hampagas punye bf..

    p/s: satu lagi mase lintas jalan..besenye kite lintas jalan akn tgk kiri n kanan n benti kat line tgh jap..tp bile lintas ramai2 kat jalan sehala bf aku akn tibe2 benti line tgh tu n rentangkn tgn xbg jalan..kunun2nye ade kete kat arah btentangan..
    pastu bile org sume benti die jalan gelak2..sbb xde kete pun..
    hampes..tp aku dh immune dh..dh tau taktik tu..so dh xkene lg dh..heheheh..

    ReplyDelete
  9. semua aku pernah buat..
    dan selalu aku kena retaliation tahap Israel...

    ReplyDelete
  10. haha entry ni lawak. teringat adik aku. oh btw, hai cero! eheh. adik aku selalu wt yg no 3 tu kt aku. pastu dia salu suh aku jalan dulu supaya dia boleh pijak selipar aku smpi putus. keji sungguh perangai dia. haha

    ReplyDelete
  11. @twinkle twinkle
    haha, kalo kena mesti tension kan??

    @.::WaNiE::.
    hahaha, selalu buat semua!!

    @Lizzie Yasmin
    ni baru basic..
    akan dtg byk lg yg lagi kejam..

    @aleen aiden
    hahaahahha, panduan menjadi jahat!

    @hentakbelipat
    wow!!aku taknak try lg dgn moto..
    nk try arr...

    @One-Nie
    hahaha, yg basic camni tak pe lg kalo buat slalu..

    @Amir Auxin
    hahaha, kdg2 boleh jatuh tau no.3 tu..
    aku pnah jatuh!!!

    @Nesa Wazir
    hahaha, sbb nesa comel, tu yg ramai nk kenakan tu..hahaha

    @hanaahmad
    hoho, jahat ko ek hana..hahaha

    @m i r a f i q a
    kesian ko...dan jahat!! hahaha

    @pu3aan
    hahahaah, klakar laa korg ni..
    bgus2, baru laa hubungan jadi rapat!!
    hehehe

    @Aujinz
    hahaah, kejam ko ek!!

    @kiSz
    huyoo, pijak smpai putus mmg dahsyat!! heheheeh

    ReplyDelete
  12. no3 tu saya selalu kena >.<

    ReplyDelete
  13. haha,
    teringat time sekolah dulu, semua tu aku penah buat, kekeke

    ReplyDelete
  14. hahaha...sume prank ni kalau sape x penah buat memang nerd.tapi sape yg x penah kena mmg terer kot

    ReplyDelete
  15. teeheee .. sgt sgt lawak !! tapi kalo pompuan yg ketiga tue tak digalakkan !! hee

    http://fairytaledhyra.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. @rafiqa
    hahaha, tp kdg2 panas gak kan dgn org yg buat..hahaha

    @EIPUL
    hahaha, nmpak sgt kt skola ko tak skema..

    @Dark Half
    tau takpe..ni sume sgt basic je prank dia...

    @Dhyra
    kalo pompuan dgn pompuan okey arr kot..
    kan???
    ke takleh gak???

    ReplyDelete
  17. ha3x..lawak laaa....sengal..aq selalu kena cam2..hu3x

    ReplyDelete
  18. selalu buatttttttttttt
    ahahahahah
    tp sbb aku comel sgt,so dyeorg sume xmrh.kih kih kih

    ReplyDelete
  19. @tHeEvILvIRyUsz
    haha, bile buat seronok, bile kene sakit ati,kan?

    @iemaZAIMAH
    hahaha, muntah!!!

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: