Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Dec 16, 2010

Kayu

dua-lapan-satu
maaf..



Bangun pagi, gosok gigi..
Mandi..
Tengok sabun, wangian lavender!
Arghh!! Spoil!!
Sejak bila tukar sabun lavender pulak ni..

Oh! Dah janji nak ke rumah seorang kawan..
Katanya ada hal mahu dibincang..
Sebab dekat, jalan kaki..
Sampai di rumah dia, duduk di ruang tamu..
'Psst..' kedengaran satu bunyi,
ianya pewangi ruang tamu...
Juga, bauan lavender..
Huh..

Kawan aku bersiap di atas,
aku duduk atas sofa di bawah..
Ibu kawan aku keluar dari dapur
bawa minuman..
"Minum teh tak?" " Minum, makcik!"
"Nak teh O.." "Terima kasih.."
Aku hidu, aku hirup..
Alahai, teh perasa lavender..
Ada jugak ek??

Kawan aku ajak keluar, nak beli barang..
Aku pun setuju, kami keluar...
Masuk kereta dia, bau semacam..
Tengok lubang aircond,
ALAMAK, pewangi lavender ke??

Lepak kedai mamak dulu, makan roti..
Guna tangan sebab lagi sedap..
Minum teh tarik, bangun dari kerusi..
Ke sinki, basuh tangan..
Tekan hand soap, ARGHH!!!
Lavender lagik??

Di pasaraya, di bahagian minyak wangi,
kawan aku menghampiri
"Ko nak bau perfume ni?? Wangi!!"
Disemburnya tester tu kat aku..
ARGHH!! LAVENDER!!!
"Kayu punya budak!!!..."
Tanpa disedari, aku tumbuk perut dia...
Terduduk dia tahan senak...



Maafkan aku Z,
aku tak sengaja tumbuk ko..
Bukan aku benci ko,
cuma mood aku kurang baik..
Dan ko berada di masa dan ketika yang tidak sesuai..

YA!
Aku tak suka LAVENDER...
Walaupun ramai orang kata baunya menenangkan,
aku tetap tak suka...

Lavender buat mood aku lari...



postquam-scriptum:
Pada aku, satu-satunya yang menarik tentang lavender ialah warnanya.




31 comments:

  1. alahai..
    gadis ramai yg suka lavender oke?
    macam mana nak bg bunga lavender kat gadis-gadis ni?
    hahaha

    ReplyDelete
  2. hahahh..

    hahahaha...

    hahahahahhahaha...

    sian jgk ak tgk nsib ko ni..

    ReplyDelete
  3. aku tak suka dengan lavender sebab colok bau lavender dibakar pada setiap hari rabu

    ReplyDelete
  4. lavender??

    aku suke warne die jugak ;P

    ReplyDelete
  5. Sama. saya tak suka bau lavender. tapi sangat suka warnanya :D

    ReplyDelete
  6. lavender bau dier cm india sikit r...hahaha...
    aritu rs cm perasan kot...dgn tiga org perempuan kai tudung kn..

    ReplyDelete
  7. hahhahahahahha!cumel k entry ni en.cero ;D

    ReplyDelete
  8. "Pada aku, satu-satunya yang menarik tentang lavender ialah WARNAnya."

    *Like*
    Hihi

    ReplyDelete
  9. aku suka lavender pun sebab warnanya sahaja. HAHA

    ReplyDelete
  10. lavender ni kalo amount die sikit ok, tp bila makin banyak, makin menyesakkan hidung.

    ReplyDelete
  11. Memang kaler je lawa..
    -kudozu

    ReplyDelete
  12. i hate lavender!! bau sakit hidung.. huhu

    ReplyDelete
  13. bg aku bau lavender menyengat..sakit idung..xbest lgsg..
    tp ade jugak lavender yg baunye harum..cam soft gitu..seswai la ngan gadis2 ayu2 gitu..eceh..
    aku rase ramai yg stuju walaupun baunye xbest..tp kaler die santek giler..

    p/s:tulisan dlm blog ko pun byk kaler purple..cam lavender..aman je bile nk bukak..ececeh..(saje ngayat ko sbb nk tau jwpn kpd soalan aku tu..)hahahaha..

    ReplyDelete
  14. aku pun benci lavander sejal aku tertelan sabun lavander 2 tahun lepas.

    ReplyDelete
  15. Wow! hahaha3 aku pun kureng sket bau lavender ni....rasenye x la wangi sgt...
    wangi lgi bau bunga ros@jasmine...haha3
    tp dasat jgk ko ni....disbbkn lavender jdi stress giler...
    lavender utk ko bkn jdi penenang tp 'stress'...haha3

    ReplyDelete
  16. hahahhaa...en cero jadi emo ngan lavender upnye. baru taw. klaka laa~
    hihi

    ReplyDelete
  17. hehe..kita xleh jd geng weh..hehe..
    aku suka minyak baby lavender...

    ReplyDelete
  18. LOL! Lavender menyebabkan Cero ganas! Kesian Z..

    ReplyDelete
  19. lavender tak beri efek apa-apa pada i :)

    ReplyDelete
  20. @little cart00n
    yeke?? takpe2, yg suka lavender aku reject..
    hehehe

    @Al
    hahaha, dh nasib badan..

    @Irwan
    oh ek???
    tak pernah bau laa...
    any idea mane boleh bau???

    @kata kila
    kan?? warna je ok, bau NO NO!!

    @Fina Fento
    bau dia sakit idung...

    @ini blog ayin!
    hahaha, itulah dia..hahaha

    @Misal Zarith
    hehehe, thanks cik misal...

    @airaniez wirdani
    like jugak!!

    @fatin
    suka ke?? sbb baunye ke???

    @luvly mya
    kan?? purple lavender mmg menarik!!

    @Shukjessa
    pd aku, byk ke sikit ke, dua2 sakit idung...

    @Anonymous
    kudozu, aku tau ko mmg suka kaler lavender...

    @~* chirpy_chummy *~
    yeah!! celet sket!!!

    @~aLiYa~
    i love idung aku, sbb tu tak suka lavender...

    @pu3aan
    purple antara warna yg mempengaruhi aku..tp bukan lavender...

    ReplyDelete
  21. @Akulah Aqilah Itu
    pergh!! ganaz habes ko tertelan sabun..

    @Miss Comot
    kalo pewangi, aku suka natural...
    bau mcam angin kt tanah lapang je...best!!!

    @syazwani
    hhaha, nanti syazwani jgn cuba nk bau cEro bau lavender plak..hahaha

    @lemoc bONgoK
    hahaha, refleks arr..tp mmg kesian dia pon...

    @5184486618049274694.0
    nekmo,
    hahaha, pergi main jauh2..hahahah

    @WZulhilmi
    org lain pakai lavender dlm aromatherapy, tp aku buat jadi ganas plak..hahahah

    @hamzah ian
    selamat datang ke bumi...

    @enyheartsdiamond
    tp ia beri efek gile babas kat i..hahaha

    ReplyDelete
  22. lavender buat teh? aneh gile.

    aku dah lupa bau lavender mcm mane.
    aku suka bau kasturi *tbetbe ;p

    ReplyDelete
  23. hamekk ko dpt penumbuk teros! haha.
    kesiannn.. hermmm~

    ReplyDelete
  24. ramai gadis yg suke lavender??who said so?

    aku pun tak suke lavender. -.-'

    ReplyDelete
  25. @m i r a f i q a
    teh bau lavender, bukan lavender buat teh..
    mcam teh bau strawberi, teh bau nenas..
    kan byk produk camtu skang...

    @AISHA INANI
    hehe, kesian dia..
    jahat aku ni..

    @iemaZAIMAH
    hahaha, byk je org suka, byk gak org tak suka...

    ReplyDelete
  26. erkk tak suke bau lavender lagi2 perfume air wick, pencuci lantai, apa2 lau..wani mmg tak suke bau lavender jgk

    bau dia sesuatu la..cam xsedap sgt huhuhu

    tak suke

    lagi suke bau wangian jasmine lagi sedap bau fresh je

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: