Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jul 15, 2010

Trek Kedua OST Kehidupan Aku 2009

163
sorry..



Frankly, hari ni gwa takde idea nak cerita apa..
Oleh itu, gwa nak kongsi satu rahsia
melalui sebuah lagu..





Biar Mati Cinta Ini
oleh
Maximus

Sepinya waktu
T’lah nyata ku bina
Yang ku persiakan
Berakhir lalu di tanganmu

Hasratku yang tersimpan
Dalam hati yang terpadam
Akan ku perjuang kan sepi ini.. hooo..

Terungkai sudah ku rasa
Apa yang telah tercipta
Akan ku hembus akan ku helah nafas cinta
Biar mati di sini


--------------------------


Lagu ini terkandung dalam track kedua
OST kehidupan aku tahun 2009..

Pada aku, walaupun bait lirik lagu ni yang ringkas
namun ibarat hujan yang tepat menimpa badan..
Ia menyuarakan keadaan aku yang (pada ketika dulu)
pernah sakit dengan permainan perasaan
sehinggakan sampai satu masa aku rasa
diri dah kosong, hanya bekas tanpa jiwa..

Namun, kini lagu ini mengingatkan aku
bahawa walau betapa perit bahana cinta
akhirnya ianya sesuatu yang perlu ada
dalam hati setiap insan bergelar manusia..

Siapa yang tak percaya cinta?
Sila beritahu aku,
akan aku kuliahkan dia sampai dia rasa
cinta itu perlu..

========================
Sejak 2008
setiap tahun aku berakhir, aku akan compilekan beberapa lagu yang pada aku akan membuatkan otak aku berfikirkan kenangan sama ada pahit atau manis, dalam sebuah CD dan aku jadikan dia OST Kehidupan Aku untuk tahun itu..
Akan datang, mungkin banyak lagi lagu yang bakal aku kongsi bersama kalian.
OST Kehidupan..






15 comments:

  1. tapi just imagine kan...hidup ni ade background muzik..cool habies kan..macam dlm movie lah..kalau kite tgh sedih tibe2 je ad lagu jiwang leleh...kalau tgh marah..ad lagu banging satu kali..hebat

    ReplyDelete
  2. aku tak percaya
    cintaaaa

    aku tak percaya

    C
    I
    N
    T
    A


    tanyalah liyana jasmay

    ReplyDelete
  3. wooo dah layan cintan cinton ye cerooo hehehe

    ReplyDelete
  4. ni lagu indie band ke nih??

    ReplyDelete
  5. yer..cinta tu pelik dan memelikkan..

    ReplyDelete
  6. aku takde ost tapi ada lagu istimewa yg aku akan ingt bende tu kerana setiap kejadian pasti ada lagunya sendiri heheeh

    ReplyDelete
  7. Best lgu ni...thanks for sharing...mule2 igt lagu rock pastu bile dgr die nyanyi cam SO7 pon de...hihi3

    cb dgr lagu ni...OST ILUSI - Cinta Terakhir by Aiman...lagu ni dh lame tp bru glamer...kih3

    ReplyDelete
  8. serioushit lagu fevret aku jugak!

    -kudozu

    ReplyDelete
  9. klu hidup ni ad background muusic,kantoi r aku selalu flirt ngan org lain..haih -_-"

    ReplyDelete
  10. slalu nya byk lagu yg kita akn rasa ada kna mngena dgn kita...
    and buat kita ingat kenangan2 lalu...
    ~.~

    ReplyDelete
  11. @hentakbelipat
    pergh!!! sure best gile kalo camtu, kan??

    @.::WaNiE::.
    hahaha, kalo wanie jumpa dia, tolong tanyakan yek..
    hehehe

    @AngahSayang2314
    hehehe, jiwa muda, layan pon lagu muda..hehehe

    @WZulhilmi
    Maximus mmg indie, tp lagu ni selalu main kt radio dah dulu dan skang...try la layan...

    @Ch@ Ch@
    yeah, sangat!!! pelik dan memelikkan...

    @Shukjessa
    it start dgn lagu istimewa yg ingatkan kita dgn kenangan, tp last2 aku burn trus dlam CD sbb best kalo layan dlam keta tgh jam...hehehe

    @Miss Comot
    Lagu Aiman tu dah lame dah dgr, mmg best suara dia...
    lirik pon hebat, macam org pasrah je, kan??

    @Anonymous
    Kudozu,
    yeah!! Lagu ni sentiasa ada dlm henset aku tak kira berapa kali aku tukar henpon...

    @iemaZAIMAH
    kalo ade, mmg music ko jenis yg flirt je, kan?? ala-ala Pussycat Doll...
    hahaha

    @raja dinie
    kalo dgr lagu yg best dan teringat memori yg best, kita akan suka..
    tapi kalo terdgr lagu yg buat kita sedey, tak suka, kan???

    ReplyDelete
  12. haih..wa xmen la pcd..wa lyn katy perry bhai..AHAHAHHAA!

    i kissed a girl!eyh????slaah lgu la..haih -_-"

    ReplyDelete
  13. Yup! aku rase nk bg lagu tue kat seseorg jek...haha3
    dulu aku slalu gak tkar2 lgu ngan someone....kikiki3

    aku krg lyn lgu jwg sbb lgu jwg ni wat mkin sedih jek...time sedih bru psg....haha3
    so klu nk hepikn hati slalu la dgr lgu hepi...x gitu?kih3

    ReplyDelete
  14. xpe der..
    aku pun slalu rase mcm ade music background setiap kali ade scene yg blaku dlm idup aku..
    hahaha..
    aku ingt aku sorg je mcm ni..

    ReplyDelete
  15. @iemaZAIMAH
    katy perry?? yeah!! I loike..

    @Miss Comot
    aku layan je semua lagu, asalkan aku tau maksud yg nak disampaikan dlm lagu tu..hehehe

    @pu3aan
    hahaha, u r not alone...
    heheheh

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: