Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jul 8, 2010

Tak Boleh Tidur Kalau Katil Tak Selerak

one-five-seven
I'm sorry..



Satu perkara yang aku bangga dengan perangai aku ialah
aku tak banyak songeh dengan tidur..
Setengah orang kena ada selimut,
panas sikit merungut, sejuk pulak tak selesa..
Tapi aku, asalkan ada ruang, aku boleh tidur di mana-mana pun..
Luas, sempit, bukan masalah...

Hasil dari perangai aku tu,
katil aku
(single bed) menjadi sarang tempat aku berlabuh..
Di situ ada komik, pen, pensil, kertas lukisan, hard disk,
laptop di hujung kepala, topi di kepala katil,
kamus, headset, surat bil broadband, cermin mata,
cermin mata hitam, cermin mata perang, cermin mata putih,
pendrive, keychain, sarung tangan, kotak isi barang,
CD, DVD, disket, basket...
Semua itu
(dan banyak lagi..) ada di atas katil aku...


Laptop tersayang di hujung kepala..


Isi kotak serbaguna yang hanya 1/3 dari keseluruhan keselerakan.

------------------------------

Petang tadi,
Mak dan Abah balik dari 'dating',
Mak berkata pada aku,
"Kami dah pesan tilam untuk hang, Acik (abang no2 aku), dan adik (adik bongsu aku)..Esok pagi sampai..."

Aku jawab,
"Pesan tilam?? Nak buat ape??"
"Takde laa, mak tengok tilam hangpa dah teruk dah nipis, tukaq laa.. Baru selesa..." Mak aku jawab...

"Esok pagi kemas barang atas katil tu..
Buang tilam, ganti dengan yang baru..."


Dengan itu,
bermakna esok pagi aku bakal mengemas katil aku..
Arghhh!!!
Aku paling tak suka kemas katil...
Aku suka katil selerak!!!
Aku tak boleh tidur kalau katil tak selerak!!!

Eh? Jap!!
Bukan ke awal post ni aku cakap aku tak banyak songeh dengan tidur dan boleh tidur dalam apa jugak keadaan??
Nampak gaya aku ni banyak songeh gak,kan??

Tak boleh tidur kalau katil tak selerak.







21 comments:

  1. huishh..bselerk bru leh tdo?
    pelik2,huhu

    ReplyDelete
  2. pehal same nih...
    katil aku pn selerak..
    aku tdo..kat tempat yg cukup2 untuk aku..hehehe..

    ReplyDelete
  3. mehla aku tolong sepahkan...aku rajin saat2 german da balik kg nih

    ReplyDelete
  4. haha,,,sma jugak,,,tp selerak time xde org ats katil tu aje,,,nti nk tdo mlm tu maen alih2 brg letak bawah je,,,pgi esoknya selerak balik,,,

    ReplyDelete
  5. weh!! tu bkn katil namanya.. tempat letak barang baru sesuai!! hahaha..

    unik lah headset ko.. beli mana??

    ReplyDelete
  6. hahah..aku pun xkisah katil camne..asalkn ley tido..tp janji ade sesuatu utk dipeluk..
    ganti la tilam baru nnti aku tlg lenjankn..kihkihkih..

    ReplyDelete
  7. ko tukar tilam pastu selerakkan balik haha same je la just tukar tilam

    aku katil kena free dari segala benda yg mengganggu, tido just kene ade bantal kepala dgn bantal peluk/alas kaki.

    yg len2 bley berambus, bilik selerak takpe, tilam jgn hahaha

    ReplyDelete
  8. tak bleh tido klau katil x selerak???haha
    pelik2~~

    sy pnye katil ade gk brselerak...
    tp b4 tido msti akn kemas btol3,then baru dpt tido dgn aman dan tnteram...cz tido 2 pnting bg yg suke tido mcm sy...haha~~
    ;p

    ReplyDelete
  9. pelik..
    tapi maybe selesa bagi ko kot cero..
    senang nak capat barang di saat memerlukan..
    xyah bangun n cari tmpt lain..

    ReplyDelete
  10. @echah mashuri
    mmg camtu dr kecik kot..hehehe

    @KERAK NASI
    kdg kalo takde ruang, tolak sikit je brg2, pastu tido je mane yg ade,kan??
    BEST!!!

    @hentakbelipat
    adus!! sedey dooh jerman..
    ni sume sotong paul punye psal..

    @aishah
    kdg2 kalo tmpat tak selerak, aku saje je bagi selerak, campak2 baju segala bagai...

    @WZulhilmi
    headset tu beli kat Mines, rm30 je...sakang dh byk dh jual..
    beli laa..

    @pu3aan
    aku pon kena ada benda nk dipeluk..
    bila dh takde ape2 nk dipeluk, tangan pon jadi laa peluk..

    @Shukjessa
    aku baru lepas kemas tilam..
    dh pakai tilam baru, skang masa nak selerak plak..heheeh

    @raja dinie
    tido mmg penting, jd kalo tak selerak, takleh tido, kena laa selerakkan, kan??

    @.::WaNiE::.
    kang marah plak en laboo..
    hehehe

    ReplyDelete
  11. @ch@ ch@
    hehehe, antara sebab laa...
    hehehe

    ReplyDelete
  12. Miss Comot
    org laki mmg camtu kan? kui3
    tp de jgk dak pompuan gitu...har3
    kdg2 bile brg2 byk ats katil...cth cam bantal2 yg bykn disekelling rase safety....kikiki3

    ReplyDelete
  13. tebalik kan j tilam 2. pas da letak tilam baru, grab j sume n ltak balik. :D

    ReplyDelete
  14. @Anonymous
    dear miss comot,
    ade je pompuan camtu..
    kerak nasi camtu gak..
    dia pompuan..
    hahaha

    @ajlaa
    haahaha, itu dah jadi super-selerak dah tu..

    @iemaZAIMAH
    hahaha, aku ngok ngek??

    ReplyDelete
  15. ala cero apa salahnya tak susah selerakkan jer bila dah dapat tilam baru nak angah tolong ke???? hehehee


    sorry lambat terjah kurang sihat

    ReplyDelete
  16. @AngahSayang2314
    malas nak kemas je sbb sblom nk letak tilam baru, mesti kena kemas, kan??
    hehehe

    ReplyDelete
  17. haha..pelik gak noh ang ni..kalau pompuan cegini..sure org kata pemalas an?haha..kat katil aku selalu ada buku..hehe...

    ReplyDelete
  18. haha..pelik gak noh ang ni..kalau pompuan cegini..sure org kata pemalas an?haha..kat katil aku selalu ada buku..hehe...

    ReplyDelete
  19. @952494176141088270.0
    dear nenek moden..
    pemalas?? heheh..
    mungkin kot...
    tp lebih kpd nak senang..
    kalo semua brg atas katil, takyah bgn dh..
    hahaha

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: