Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jul 22, 2010

Raikan Chenta

one-six-seven
I'm sorry..




Sekarang keluarga aku sedang meraikan chenta..

Mak dan Abah aku,
bila naik petang je, mesti tak ada kat rumah..
Diorang berdua keluar berdua
kadang-kadang ke shopping mall
kadang-kadang ke taman tasik..
Pergh!!!
Dah tua pun nak dating-dating lagi..
Bagus!!

Abang aku,
walaupun dia ni jenis yang senyap je,
tapi aku tahu dia tengah seronok berchenta..
Bila pukul 10 malam je, sama ada dia keluar dari rumah
atau berkurung dalam bilik
pergi bergayut dalam henset dengan kekasih hati..
Dan baru-baru ni,
dia dapat hadiah bantal teddy bear..
Aku nampak kat katil dia,
ALAHAI...Chomelll....!!!!

Adik aku yang belajar kat Melaka,
aku pun tahu dia tengah hangat berchenta..
Alaaa, tak payah dia bagitahu..
Aku baca status Facebook dia pun aku dah tahu dah..
Ayat tak mau laa jiwang-jiwang gila..
Hari tu kononnya dia berselisih faham sikit dengan couple dia..
Mintak maaf melalui status Facebook..
Adui laaa...
Senak perut aku ketawa...

Adik bongsu aku pun sama je..
Dia ada blog,
aku tak follow laa dia sebab dia tak tahu aku ada blog jugak..
So, aku baca blog dia
geli perut eden..
Jiwang karat jugak dia tu ek...
Muka taknak ganas,
last-last lembut dek penangan chenta...
Aduilaaa...

Habis seisi keluarga dilamun chenta..
Eh, jap...
Aku tak kot..
Aku takde laa letak status jiwang dalam FB..
Aku takde laa bergayut telefon pukul 10 malam..
Tapi aku ada jugak laa cite jiwang sikit dalam blog..
Tapi itu just luahan yang ada hati je
Tak tahap berchenta pon...
HAHAHAHA....


Marilah kita meraikan CHENTA!!!!!

p/s:
Cinta tak semestinya untuk kekasih,
boleh juga untuk kawan, sahabat, kenalan
dan yang penting
cinta kepada Tuhan dan Rasul-Nya




16 comments:

  1. hahahahaha...
    blah la kauuu..
    hahahahaha..

    ReplyDelete
  2. bro bila lagi bro? takkan nak raikan chenta orang lain je.. haha :D

    ReplyDelete
  3. lalalala...~

    p/s: nyanyi2 sume lagu chenta yg aku tau..eheh...

    ReplyDelete
  4. alolololo..x nak ngaku kau yer.

    ReplyDelete
  5. banyak erti cinta cero bukan pada manusia saja tapi binatang,tumbuh2an & allah s.w.t pun ya gak yg penting hati kita kena suciiii & ikhlas

    ReplyDelete
  6. yeah!! kamon! wuhuww!! pesta! pesta! dansa!

    ReplyDelete
  7. eleh ang ni cero..xmeraikan chenta lak dah..tu ngan elisa tu??bukan main hebat ang kua dengan dia tiap2 ari..kan?kan?bek ngaku..hehe

    ReplyDelete
  8. cayalah!!semalam anversary gua beb..yang ntah ke bape ntah...tu pun petisuara remind semalam..hehehe..

    ReplyDelete
  9. @KERAK NASI
    hehehe,
    tak caya ek??

    @Nasih Muslim
    fobia arr perkataan chenta tu..
    utk org len takpe...

    @pu3aan
    hehehe, jom raikan...

    @lumut
    tak ngaku, tak ngaku...

    @AngahSayang2314
    setuju 200%..
    cinta terlalu besar untuk didefinisikan..

    @oh farah
    hehehe, salsa jom..

    @@1855056470805679616.0
    nenek moden,
    hahaha, elisa lain...
    dia dh jadi sebahagian dr idup aku..
    sayang ooo...

    @cik jari
    hahaha, dah tua baru nak sweet..
    dulu muda2 takde lak camtu...

    @hentakbelipat
    woi, tak baiklah lupa anniversary..
    seb baik petisuara baik
    hahaha

    ReplyDelete
  10. aku bercinta dengan kamera hahaha, dgn orang? uiishh ramai tol orang nak kenen2 kan aku, aduhaiiii taknak deeee, belum waktunya lagi

    ReplyDelete
  11. oke...
    jOm meraikan chenta....
    ;))

    ReplyDelete
  12. Chit.. tak boleh blah bila ko kata ko ni tak dilamun cinta.. yang entry pasal L tu apa!! Miahahahaha.. =P

    ReplyDelete
  13. suke tgk org tue2(yg sgt tue) yg still hangat bercinta...sweet jek pgg tgn...haha3
    hrp2 aku tua nnt jdi camtu gak...ececece...haha3

    Nnt myb cero lak akn meraikan cinta ngn L....kikiki3 x sbr nk tggu fireworks...haha3

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: