Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Feb 21, 2011

Hari #3 Salah Cakap

Dari 16 Februari 2011,
aku mencabar diri sendiri supaya sedaya upaya tidak akan mengambil minuman sama ada bercirikan 3-in-1 ataupun mana-mana minuman yang bersusu. Aku akan cuba bertahan selama 5 hari, dan selepas hari ke-5, aku akan buat keputusan sama ada mahu teruskan cabaran ini ataupun hentikannya.


Berikut adalah catatan pengalaman aku:
Hari #0 Control Your Drink
Hari #1 Deprivasi Gula
Hari #2 Memecah Tabiat

Semasa hari ketiga,
aku ziarah rumah seorang makcik (kawan kepada emak aku)
yang anaknya cun-melecun-tebabom-meletup.
Namun malangnya, masa aku ziarah, anak dia tiada.
Maka, aku misi 'nak-tackle-anak-mesti-tackle-emak-dia-dulu' pun BERMULA..















Maka, misi pertama aku gagal.

"Kenapa tak minum air tu??"
"Saya tak boleh minum, makcik."
(Maka saham yang aku laburkan jatuh menjunam tanpa harapan.)

postquam-scriptum:
Aduh, aku dah terlepas cakap. Tapi takkan aku nak kata "Makcik boleh buatkan saya air yang bukan 3-in-1 dan bukan bersusu?". Ko ingat ziarah rumah orang lepas tu boleh order minuman macam ko duduk lepak kat mapley??




15 comments:

  1. haha. bodek bodek~

    aneyyy, cendol satuuuu!

    ReplyDelete
  2. eh, xkan kt umah mkcik tu dia bt air guna 3 in 1 gak? ko bia betik cero.. memandai je ko..

    lenkali mintak la teh o suam. kan sonang.

    ReplyDelete
  3. kahkahkahkah,,, minum jela cEro oi....

    ReplyDelete
  4. adesss..mcm2 dugaan betul la ko nih..

    ReplyDelete
  5. uh..uh..nasib kau kureng enak di situ..isk..isk

    ReplyDelete
  6. makcik air oren je lah.


    -kudozu

    ReplyDelete
  7. len kali ckp mcm ni,
    "air sirap pun dh memadai,makcik"

    ckp sambil senyum.senyum ikhlas taw.ikhlas.

    hahahaa

    ReplyDelete
  8. Ish2 cero. ko kena byk berlatih lagi klu nk depan makcik.. LOL! senang je, ckp ko x boleh minum air tu sbb nanti takut angin.. mintak air kosong.. he hehe

    ReplyDelete
  9. adesss...jatuh saham...kebabommm....makcik air kosong da la...huhuhu

    ReplyDelete
  10. @m i r a f i q a
    nk blanje cendol??
    thanks!!!

    @~* chirpy_chummy *~
    tak tau laa 3-in-1 ke bukan, tp air tu mmg bersusu...

    @hanaahmad
    hahaha, habes laa cabaran kalau minum...

    @pu3aan
    hehehe, baru mencabar...

    @mr delirium
    hahaha, harap pelaung akan dtg masih cerah...

    @Anonymous
    geh geh geh..takkan nk mintak lain plak...

    @Amie Tempoyak
    sedap kalo fresh je...

    @iemaZAIMAH
    baik ckap,
    "air paip pun akan saya telan dgn senyuman"
    baru makcik tu cair...

    @WZulhilmi
    hehehe, ha'ah kan??
    patut aku citer dr awal kt dia...
    baru ada modal nk berborak2...

    @Nesa Wazir
    hehehe, cuba lain kali plak...

    @tulip
    hrap2 makcik still boleh consider saya dlm list bakal menantu..lol

    ReplyDelete
  11. tu bunyik mcm nk perli lah samdol.kau ni.aq ajar btul2 xmau ikut.rotan kang

    ReplyDelete
  12. cendol ada susu~ tak bleh~
    aku nak cendol fradoo tau! keh3

    ReplyDelete
  13. @iemaZAIMAH
    hahaha, perli ek???
    mcam sweet je ayat tu...

    @m i r a f i q a
    terima kasih..hahahaha

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: