Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Aug 17, 2010

Ceritera Rindu

one-eight-two
I'm sorry..



Pejam celik, dah dekat seminggu dah masuk bulan Ramadhan.
Maka, seminggu jugalah aku tak bertemu muka dengan dia.
L.
Walaupun ada berbalas
text, sekali sekala call
namun tak seperti dulu, paling kurang seminggu ada sekali bertemu.
Bulan puasa, masa pun terhad.

Akibat dari itu, aku ada terasa satu perasaan.
Perasaan dalam hati ni, lain macam..
Tak dapat aku nak terangkan dengan kata-kata..

Aku ada tanya seorang kawan,
"Haha, ko tengah rindu tu.." katanya.
Tapi aku sangkal,
Ni bukan rindu..
Aku pernah rasa perasaan 'rindu' satu ketika dulu..
Perasaan rindu
buat kita terkenangkan seseorang atau sesuatu
dan mahu bersamanya kembali.
Tapi perasaan ni lain...

Kalau rindu,
kita sangat ingin mahu bertemu..
Tapi aku tak rasa begitu..
Walaupun sentiasa dalam ingatan,
tapi perasaan ingin bertemu tu kurang mendalam.

Kalau rindu,
kita sangat mahu tahu keadaan si dia..
Tapi aku tak rasa begitu..
Sihatkah? Sahurkah? Sibukkah?
Aku tak perlu tanya, seolah-olah aku sudah tahu
dia OK.

Dalam perbualan telefon baru-baru ni,
(
L untuk L, C untuk aku)
L : Lama kita tak berjumpa.
C : Kenapa? Rindu?
L : Kena rindu ke?? Hahaha..
C : Jangan rindu, tak ada keperluan..
L : Haha, dah agak dah awak akan cakap camtu..
C : Awak teruskan hidup macam biasa, ada masa ada peluang, kita berjumpa.
L : Baik..

Dari kata perkataan 'rindu'
aku lebih rasa ianya 'percaya'




=============================
34) [
link] Tentang Seseorang 5 [The Interlude]
33) [
link] Tentang Seseorang 4 [The Last Verse]
32) [
link] Tentang Seseorang 3 [Reprise; the untold stories]
31) [
link] Tentang Seseorang 2 [The Riff]
30) [
link] Tentang Seseorang
29) [
link] ..dan Angka itu Hanya Dalam Hati...



...lebih dalam
Si Gadis Kasut Converse




18 comments:

  1. hehe tp jauh di sudut hati pasti ade secebis perasaan tu.

    rindu ni universal pada aku, tak semestinya kita rindu seseorang, orang tu mesti kekasih.

    kawan2 pun boleh rindu, cuma tahap dia berbeza je la

    ReplyDelete
  2. saya percaya ia rindu..maka ia percaya dan rindu..hoho..^^

    ReplyDelete
  3. percaya lg lebih keperluannya..hehe..
    tp rindu pon perlu gak..br dramatik...chewah..hehe..

    ReplyDelete
  4. rindu buat kite mahu pupuk rasa orang itu amat penting dalam hidup kita...
    kadang2 bukan rindu..tapi teringat kan dia..kerana dia memainkan watak penting dalan perjalanan cerita kamu cero.all the best

    ReplyDelete
  5. kira kau yakin boleh la boleh angkut L nih

    ReplyDelete
  6. stuju ngn Shukjessa..

    p/s: Selamat Berpuasa...

    ReplyDelete
  7. aku belum matang..jd aku nk ckp..

    abg,ini ape cerita??adik tak faham l ah -_-"

    ReplyDelete
  8. well...interesting...nnt ajk la die buke pose n terawih sesama yek!!! setahun skali je bln ramadhan... =)
    rindu => percaya => insyaAllah iktn yg kukuh...amin~

    ReplyDelete
  9. maksudnyee cero???

    ReplyDelete
  10. @Shukjessa
    mgkin btol..
    tp yg pasti, aku tak merindu..
    tak tau knape..

    @theSkycrapper
    percaya ianya rindu..haha

    @.::WaNiE::.
    haha, ya betul..

    @tuan tanah
    dramatik ek?? hehhe...
    aku suka dramatik nih..

    @fiQ Froz
    teringat agak biasa bunyinya..
    rindu terlalu mendalam pula..
    so, bg aku, ianya tengah2..
    hehe

    @hentakbelipat
    hahaha, sangat tak...
    cuma tak brape minat nak menanam apa2 harapan...
    kan??

    @pu3aan
    setuju dgn pu3..
    p/s: selamat berpuasa kembali..

    @iemaZAIMAH
    haha, budak kecik tak boleh tau maksud rindu...
    hahaha

    @Miss Comot
    pernah gak terfikir, tp ape2 pon kena mintak izin big boss dia, her father..hehe

    @nenek moden
    maksudnya, satu perasaan yg aku tgh rasa ni bukannya rindu sbb aku pernah rasa penangan rindu tp ini tak sama..
    Jadi, perasaan ini menjadi tanda tanya sama ada a new version of rindu ataupu sekadar perasaan biasa yg semua org akan rasa bila tak bertemu dgn org yg dikatakannya menarik..(wow, a paragraph of simple summary..)

    ReplyDelete
  11. kuang ajo lh tu...xpe2...tgu aku dh bsr nnt..aku lak yg ajar kau bercinta..hak3!

    ReplyDelete
  12. kdg2 diri sndiri pon x faham ape 2 rindu...haha

    ReplyDelete
  13. @iemaZAIMAH
    hahaha, boleh je ko nak ajar bercinta...bdak 4 tahun pnah ajar aku bercinta beb..malu aku..

    @raja dinie
    yup, it's too complicated to be written in words...

    ReplyDelete
  14. kau buat aku keliru.

    percaya ngn rindu @_@"

    ReplyDelete
  15. @m i r a f i q a
    haha, ko keliru ke??
    ko mesti pnah rasa rindu gak kan??
    kalo ko ade rase perasaan yg lain dr rindu, maknanya bukan perasaan rindu..
    kan, kan, kan???

    ReplyDelete
  16. budak tu ajar kau ape??wa ingin tahu

    ReplyDelete
  17. mtk cero jgn x mtk...bln pose de 30 hri je tau...hehe3
    mesti sronok kan...klu x pon ajk la kwn2 yg len so x la nmpk awkward sgt...buat group tok buka pose n terawih...ajk la nani tue k...so myb big boss lbih rase confident n slmt skit bile rmai2 n de kwn pompuan...x gitu...gud luck cero...hehe3

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: