Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Feb 17, 2010

Bila Artis bertemu Saintis, rangka Pacman muncul

this is fifty-eighth...
and I'm sorry...


Mungkin pembaca pernah tengok gambar ni,
maaflah kalau agak ketinggalan zaman..
Aku cuma kagum dengan apa yang terhasil
bila artis bernama
Le Gentil Garcon yang mendalami ilmu anatomi manusia dan haiwan
bertemu paleontologist Francois Escuille
Maka, wujudlah tengkorak
Pacman.



Bagi yang tak tahu Pacman tu ape,
Pacman adalah permainan arked antara yang terawal di dunia,
dan antara game yang terawal aku main (selain Brick Game)...




Dah ingat??

Berdiameter 65 cm dan diperbuat dari resin,
Ianya sangat teliti sampaikan tulang
sacrum kat ujung badan pun ade dibuatnya..
Hahahaha!!





p/s:
Dah takde keje kot diorg nih..
Tp best gak kalau aku ade satu wat hiasan...

resource: Street Anatomy




6 comments:

  1. wohoho baca entry awak buat saya rindu nak main game tu. Adeyh.. hmm, jejalan kat sini nak cari kenalan baru. da follow btw. :)

    ReplyDelete
  2. pacman dulu teringat main kat game kaset..btw pacman ada gigi?

    ReplyDelete
  3. hahah game ni popular, aku main dkt vcd player. aku ingt lagi stiap kali main mesti buat musik latar belakang walaupun xde, pak man pak man pak man hahahaha. dan aku rasa dari situ la kot evolusi pakman ni effect emoticons yang berwarna kuning

    ReplyDelete
  4. Pacman terbaEk!!!
    suka bile ghost takut lepas makan buah tuh...
    kejar yoep kejar!!!

    ReplyDelete
  5. cukup menarik tuu-mmg berseni lah-kalau lah ituu pacman yg sebenarnya-mmg menakkuuutttkannn-hahahaha ;D

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: