Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Nov 4, 2009

Identiti dalam Kegelisahan

this is my twenty-ninth post..
..and I'm sorry!!


Baru-baru ni aku ade rapat sket dgn sorang kawan...
Nama dia rahsia...
Si rahsia nih ada puji yang senyuman aku manis...
Senyuman manis tuh!!!
Bukan senang org nk puji senyuman org..
N for sure laa org tu pompuan,
kalo laki, rase mcam
GAY plak...

Lalu aku dengan terasa kembangnya brusaha mencari mana-mana gambar dalam laman sesawang sosial
Facebook aku yang memaparkan gambar aku senyum..
Ye laa, nak wat profile picture supaya org yg puji tu boleh tgk slalu...

The thing was, aku gagal mencari mana-mana gambar dalam 200++ gambar aku termasuk 9 album yang telah aku terbitkan..
TIADA GAMBAR SENYUM!!!
dan hal ini sangat membimbangkan aku..

Selama ini aku sangka aku berjaya berpura-pura gembira walaupon hati aku sakit n derita..
Aku terasa macam aku dah buat sedaya upaya,
buat lawak,
memperbodohkan diri,
memperbodohkan orang lain,
dengan harapan kalau tidak perasaan sakit itu hilang,
sekurang2nya aku dapat jadikan perbuatan itu satu selimut..
Menutup luka yg bernanah...
Rupa-rupanya,
AKU GAGAL...

Krisis identiti selalu berlaku dlm awal remaja belasan tahun,
dan juga awal 40-an dgn krisis usia pertengahan..
Tp aku yg berumur 23 nih??
Krisis apakah??


Sekali lagi,
aku merasakan yang aku ni tak ada identiti,
adakah aku patut tonjolkan diri aku yg TUMPUL??
atau terus bersembunyi di bawah selimut KEPURAAN??
Apa patut aku buat??

==============================

p/s:
Sila jangan lupa selesaikan teka-teki yang aku taip di post sebelum ini..
Sila klik di sini... Oooppss!!! Sinilah!!!




2 comments:

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: