Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Nov 20, 2009

Kawan yang tidak boleh dipercayai

this is my thirty-sixth post...
and I'm sorry..
..I'm sorry if this post hurts you..


Kadang kala, aku consider hidup aku macam satu papan puzzle..
Dan setiap kisah dalamnya adalah serpihan puzzle tersebut..
Di mana kita takkan dapat lihat gmbaran seluruh
kalo tak selesaikan puzzle tuh hingga sempurna...


Pada kawan, aku kelihatan seperti banyak simpan rahsia..
Namun, hakikatnya aku tak pernah berahsia..
There's always someone out there knows my secret..
At least one to share with..

baru-baru nih aku ade wat satu eksperimen terhadap kawan..
Dengar macam aku nih wat jahat sbb gunakan kawan,
but it necessary to find out either friends are can be trusted or not..

Ada satu hal tentang aku telah terbongkar...
Dibongkar oleh seorang kawan lelaki yang (kalau boleh) aku takkan kongsi rahsia bersamanya..
Aku pelik...
Aku hanya berkongsi tentang hal tu dengan
tiga (3) orang perempuan BERNYAWA atas muka bumi nih..
Dan setiap orang yg aku kongsi tuh aku ade pesan,
"Please, jangan bagitahu sape2 tentang hal nih. Biar aku yg bongkarkan satu hari nanti..."
Dan kesemua mereka
SETUJU dengan perjanjian tuh..

Gadis pertama:
Seorang yg pernah jadi istimewa dalam hidup aku..
(please read aloud on the word PERNAH)
Aku beritahu dia hal tu sbb dia pernah bertanyakan macammana hidup aku berjalan..
So, nothing interested to say, aku just kongsi dgn dia rahsia tuh..
Walaupon dia ada dendam dengan aku,
namun dialah orang terakhir dalam dunia yang akan bongkar hal tuh..
Sbb aku PERCAYA dengan dia..

Gadis kedua:
Teman sekolah dulu..
Berjumpa skejap je mkan kt mcD...
Tp dia citer hal dia, aku citer hal aku...
Kami tak pernah rapat seblom nih,
tp at that moment, sume mende kuar...
Sometimes kita jd selesa bercakap dgn org yg kita tak rapat, kan??

Gadis ketiga:
One of my course-mate..
Luaran mmg boleh dipercayai,
Namun didalam aku tak pasti sbb aku tak rapat pon dgn dia..
Oleh sbb tak rapat,aku rasekan dia takkan bercerita ttg hal aku kt org laen..
Lgipon, tak pnah aku dgn hal buruk psal dia...
Seorg kawan yg bagus (agaknya..)


Nak dijadikan kisah,
si lelaki tuh takkan tahu sendri tanpa salah seorang dr 3 pompuan nih yg citerkan...
So, only (and ONLY) one of them je...

Deduction method:

Gadis kedua tuh takkan dapat bgtau si Lelaki nih sbb diorg mmg takde talian n tak kenal pon sesama sendri...
She's OUT!!

Gadis pertama pulak TAKKAN (dan TAKKAN) bongkarkannye sbb dia jenis yg tak amik peduli pon sume nih..
Aku bet kalo aku tanye lg psal hal tuh, mustio dia dh lupa...
N kalo dia ingat skalipon, dia takkan bongkar jgak sbb dia tahu aku tahu 1001 rahsia dia...
Mmg naya laa kalo dia yg bongkarkan...
So, she's OUT!!

Conslusion:

The culprit is the Gadis Ketiga
Just by that, (and THAT only) terus hilang semua kebolehpercayaan aku terhadap dia..
I'm sorry, bukan nak menghukum..
tp aku perlukan kawan yang boleh dipercayai
tambahan pulak dalam saat aku genting camnih...

Gadis ketiga,
U still my friend, n FRIEND only...
but not my Trustworthy FRIEND




3 comments:

  1. En.Cero...
    Sila lah pandang2 dan tengok2 dulu before menceritakan masalah kita pada kawan2 yang lain...sebab tak semua orang pandai menyimpan rahsia... =)

    ReplyDelete
  2. nasib baik hal tuh bukan laa bsar sgt kalau dibocorkan skalipon...
    hahahaha..
    thanks sayajawapranakan

    ReplyDelete
  3. Ape rahsienye??
    [nk jd gadis ke 4] ;p

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: