Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Nov 9, 2009

Perempuan Makhluk Rumit #4 : Merajuk!

this is my thirty-second post..
..and I'm sorry!!


Yes,
I'm sorry...
post ke 30 aku tetibe je lenyap dari post list..
hebat btol, post tu agak panas..
sekejap je org hapuskan dia dr muka bumi nih...
bagus, TAHNIAH!!

Merah still yg terbaik!!
yg dah bace jadikan iktibar...
yg blom bace nasib korg laa..
aku malas nk karang balik...


==============================

this is my post..
..this is a story of mine..
..and I'm sorry..


Dalam Facebook aku 7 Nov,
aku ade wat satu status,
Please, define 'merajuk'!!

and the first comment sounded,
terasa hati..membawa diri...

(thanks 4 Cik N Sz for that)

mungkin ada orang paham hal nih..
tp mmg polisi aku dari dulu lagi,
ape yg aku karang dlm blog,
aku takkan bincangkan kat luar blog...
KECUALI, i wanted to..

Ada seorang kawan, mambaca blog nih
dan cuba nk bagi pandangan kt aku melalui YM..
Aku hargai ke'amik-berat'an anda,
namun,
apebila aku bgtau ttg polisi aku yg takkan bincangkan hal blog di luar blog,
dia trus mrajuk, dan berkata,

"..I'm sorry 4 not knowing ur policy"

dan terus nak merajuk...

hm, salah aku ke??
aku rase aku bersalah,
tp aku try cari gak kat mane salah aku tuh..
just by telling her my policy,
dh mengguris hati dia ke???


Satu kesimpulan yg aku wat,
dia ade terasa kt aku ttg something...
tp aku tak tau ape dia..
Hm..
How am I suppose to know ape yg dia TERASA kt aku sedangkan dia sendri tak mo bgtau??

Merajuk mgkin satu hal biasa bg kebykan org..

tapi BUKAN aku (mcam tajuk lagu Kerispatih)
Pada aku,
merajuk ada syaratnya:
1) Bersebab (tanpa sbb adalah mustahil)
2) Kedua belah pihak TAHU sebabnya..
3) Ada pihak yg merajuk DAN pihak yg dirajukkan..


Dlm kes aku,
hanya syarat pertama yg dipenuhi..
yg kedua dan ketiga aku ragui...

Kepada yg merajuk itu,
sila confront..
Sbb segalanya boleh diselesaikan dgn
KOMUNIKASI...
dan satu nasihat aku..
Aku bukan telepat yg dpat bacae fikiran org..
So, ape yg anda pkir,
Apa yg anda harap,
Takkan didengari aku
selagi tiada
KOMUNIKASI...

hope you'll understand..
and for all that,
I'm SORRY!!


Aku tak nampak,
tp aku tau aku ada salah,
APAKAH SALAHKU???




3 comments:

  1. demo ni...there are reason y those species "merajuk" n nak x nak..u hv to find out urself.they "rarely" admit it...so make some move dude!!!:)

    ReplyDelete
  2. hohoho..
    frankly, aku tau ape yg dia rajukkan..
    but tak mo nk bsar2kan..
    itu dia punya hal..
    in my behalf, aku takkan make the first move...
    hahaha..
    (gempak gile rowell comment blog aku..)

    ReplyDelete
  3. he..itu dah menjadi lumrah perempuan..yang berhati lembut..awak kenela faham..mak awak..terasa hati..sebab awak merokok..die ade cakap ke? xkan..so..kenela tau...belaja..xkan nak gitau ko.."awak, saya tengah merajuk nih, sile pujuk"
    pelik kan?
    sebab tu la..hidup ni sebenarnya..sangat2 mencabar (^^)y
    n...
    pompuan makhluk yang pelik...n sangat2 chomel..hihihi =p

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: