Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 21, 2011

#5 Kita Pelihara Dunia Untuk Pewaris Di Masa Akan Datang



















Selepas tatap setiap gambar di atas,
pejam mata dan bayangkan sesuatu....


Perkara paling menyeramkan tentang gambar di atas jika difikirkan ialah apabila kemungkinan satu masa nanti apa yang tinggal untuk kita hanyalah memori dari kepingan gambar-gambar sahaja.


Diharap tak terkeluar kata-kata dari cucu-cicit kita seperti
"Semua salah moyang kita dulu kerana membiarkan mereka lenyap tanpa usaha memeliharanya."
Sampai ketika itu, tiada guna menyesalinya lagi.


postquam-scriptum:
My personal favorite is the third picture. Nampak cool giler harimau bintang tu jeling ke belakang. Sexy back!


Mari sokong cEro menjadikan dunia tempat yang lebih baik:


Lagipun, Kita Hanya Ada SATU BUMI.
#1 Save Water, Save The World
#2 Dunia Hebat Tanpa Beg Plastik
#3 A Billion Acts of Green®
#4 Harimau dan Panda Merintih dalam Facebook




10 comments:

  1. OKAPI!

    aku ingat lagi. masa form 4 ktorang kena lukis haiwan ni. tak sangka binatang ni wujud. sebab ktorang main lukis je ikut ciri2 yang dia bagi. macam tak logik. isk. haha

    ReplyDelete
  2. Nice pics!! =)

    eh? binatang apa dkat gmbr no 5 tu weh! Kacukan kuda dn zebra kah? I never seen one before!

    ReplyDelete
  3. sebab tu cita2 aku nak jadi veterinar. Tapi, well, dreams will not always come true.

    ReplyDelete
  4. dan, anak cucu kita pun akan tanya, macam mana rupa harimau? zirafah? ikan? burung, kucing? dan segala2nya la.

    ReplyDelete
  5. stuju ngan cero...leopard tue nmpk HOT! haha3
    aku tringin nk jd volunteer kat zoo negara....sgt kool ok mmber aku buat...tgk diorg dduk bergmbr ats kura2 GIANT! jeles...sob3 nk ikt join tp umh jauh sgt so x leh nk join...
    btw, gmbr2 ini sgt coollll....tringin nk jd potograper yg leh mik gmbr dri view yg sgt kreatif!

    ReplyDelete
  6. yang kita amek adalah mesej, bukan gamba mana yg menarik..kih3.. gurau2..
    1st time gajah nampak kecik..;)

    ReplyDelete
  7. sexy back or sexy butt? ahahah!


    we want to stop exploitation yet we dont have power to do that.


    -kudozu

    ReplyDelete
  8. aku marah betol.sekarag kat manjung.hampir 80% pokok kena tebas bina bangunan

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: