Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 3, 2011

Rambut Oh Rambut 2

Kalau kalian pembaca blog bosan ni dari dulu,
pasti akan teringat beberapa entri berkaitan rambut..

24 Jun 2010 Rambut Oh Rambut
9 Okt 2010 Pendek? Bengong!
22 Okt 2010 'Spiky' jadi 'Spooky'

Aku macam selalu bercerita tentang rambut, kan??
Bukan apa, aku cepat rimas dengan rambut sendiri.
Bila panas sikit, panjang sikit, mula laa...

Macam sekarang, aku sedang dan sangat rimas dengan rambut.

Rambut aku bukan jenis yang lurus sangat.
Tapi tak pulak bergulung-gulung kerinting.
Rambut aku bergulung di hujung, membuatkan rambut aku macam spring kalau panjang sikit..
Itu yang merimaskan..



Bila pendek macam budak sekolah, aku susah nak kawal rambut sebab asyik nak penyet je..
Bila panjang pulak, susuah nak kawal sebab nak bergulung di hujung je...
Aku pernah botak, dan memang nak botak selalu, tapi abah dan mak aku larang,
kata diorang
"Rambut botak buat muka nampak macam orang jahat.."

Memang betul sebab muka aku pun memang cop rempit habis.
Kalau botak, memang pelakon cerita Juvana habis..



Jadi, apa penyelesaian aku?
Sekarang, sebab rambut macam panjang sikit, dan lebat,
aku pakai cekak yang aku cilok dari adik aku..
Nampak laa kemas sikit, maklum laa,
aku ni jenis yang tak suka sikat rambut..



Yang tak best bila pakai cekak rambut ialah
bila keluar rumah, orang suka pandang slack!
Aku tak faham kenapa, tapi menurut adik aku,
lelaki pakai cekak selalunya mat moto yang bajet bagus langgar lampu isyarat dan ragut beg tangan makcik yang baru keluar pasar..
Tapi..apa aku peduli??

Dan yang tak best pakai cekak ialah
cepat sakit kepala..
Dan kalau nak pakai cekak, rambut tak boleh kering,
sebab kalau kering, nanti rambut nampak lagi kembang
sampai tahap nampak macam rambut MonoLoque..



postquam-scriptum:
Dari kecil, hampir beratus kedai gunting rambut aku cuba,
dari mamak, cina, melayu, sampaikan ke yang nampak professional macam kedai gunting RM15=10 minit tu, semua aku cuba...
Tapi, sampai sekarang, tiada yang memuaskan hati aku..




19 comments:

  1. tapi aku suka lelaki yang pakai cekak. TROLOLOLO

    ReplyDelete
  2. saya pun :P
    dulu suka tengok budak2 skolah yg main bola. sebab diorang pakai cekak ni. ntah kenapa nampak hensem semacam :P

    Kejadian biadap di stesen minyak

    ReplyDelete
  3. chirpy_chummy03 May, 2011 10:10

    apesal ko sakit pale pkai cekak? ketat sgt ke? nmpk sgt pale ko besor ni.. kehkehkeh

    -chirpy_chummy-

    ReplyDelete
  4. aku pun suke laki pakai cekak..anyway..pi try layerkn rambut ker..buang yg hujung je skit..kalo tnye hairstylist kn dorg tau ape nk wat..

    ReplyDelete
  5. cuba buat rambut macam mat terap mcm mamat belakang botak dlm gmbr Juvana tu. xpun rmbut macam Daim. hehe

    ReplyDelete
  6. pakai cekak macam budak nakal..tp sy suka..lalalala~

    ReplyDelete
  7. hehe. dulu pesen pkai cekak ni popular gile, skrg da krg skit.. oke jep.

    ah, ade kn jenis cekak yg spring tu longgar skit.x skit sgt pale kot :D

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. jarang tgk org pakai cekak skrg. klu ada pun satu dua. bg ak ak x nmpk mcm mat motor org yg pakai cekak ni tapi more kpd professional hair and makeup stylist. LMAO! ok lah tu. =)

    ReplyDelete
  10. ha ah,xske laki pkai cekak,haha

    ReplyDelete
  11. ahaha, (sokong kata kila)

    yeah, bukan semua lelaki nak pakai cekak ni, bese nye suka nak control macho, kata x macho lah pakai cekak, tapi rambut teribai dia ingat macho la.? ahaha

    ReplyDelete
  12. iema xsuka orng laki rmbut pnjang..
    botak pun xsuka...
    sedang2 ok la..
    lelaki pakai cekak xsuka xsuka

    ReplyDelete
  13. Tanpa rambut yg sempurna, lelaki boleh hilang machonya..ngeh3..
    Drpd pakai cekak, lbh bek botak..

    ReplyDelete
  14. meh sini ajelah aku gunting. hhahaha

    ReplyDelete
  15. Dear Cero,

    Pakai la ape yang hang rase selesa,
    Janji pa n ma x kesah,
    Bab org laen nak pandang pelik, sukati diorang la...huhuhu..
    asal ko bagie udah ler...

    ReplyDelete
  16. aku tak suka lelaki pakai cekak. lagi2 yg spring2 tu. hahaha. tapi, aku oke je. takde lah smpai pndg slack..

    btw, aku rasa botak cool. skinhead! agagaga.

    (smlm aku tak tgok juvana T_T)

    ReplyDelete
  17. kau tau rebonding tu apa?
    kau tau pasa sanda ada salun rambut???




    takkan tak paham2

    ReplyDelete
  18. @kata kila
    hahaha,sebab???

    @Fina Fento
    hahaha, hensem ek?? (tetiba kembang idung!)

    @chirpy_chummy
    kpala aku mmg dr kecik org ejek besar, tp aku rasa ok je..hahahah

    @pu3aan
    tak jumpa lagik kedai gunting rmbut yg betol2 paham ape aku nak..nk gi salon kena pecahkan tabung ayam laa gamaknye...

    @hanaahmad
    kah kah kah..sekolah dulu dah bosan dh rambut camtu, asyik kena sound dgn ustat je..hahaha

    @nourelcahaya
    hahaha, nakal kat gaya je, tp hati ada bunga...

    @Nesa Wazir
    pesen skang budak suka buat ekor kat blakang rambut..itu mmg tak suka habis!!!

    @WZulhilmi
    yeke yeke??tetiba rase nk jd pro hairstylist...

    @amir aizat
    hahaha, kompom aar ko tak suka lelaki..heheh

    @Izbeta Shyah
    kah kah kah..ade org kata rmbut serabai nmpak cool kot..kool ke??

    @717602675415243995.0
    iema, rambut askar suka??hehehe

    @CikGusi BingbOo
    kah kah kah..
    suka quote ko tu...

    @cik heroin
    nak guntingkan??? aku bagi betol kang...

    @MS. NO NAME
    hehehe, betol2...
    tp kata ma n pa sgt laa kena ikut, so botak is not an option..

    @m i r a f i q a
    takleh botak, mak abah tak suka...
    Juvana rules!!!!

    @JelinaJoli
    nak rambut macam jelina laa..hehehehe

    @Melda Mohd
    wig mahal..dah survey harga..hahahaha

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: