Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

May 7, 2011

#4 Harimau dan Panda Merintih dalam Facebook







Sumber dari tumblr WWF.
Terima kasih kepada WZulhilmi kerana tweet dialah aku dapat post ni.



Baca status di atas membuatkan aku terfikir..
"Sebagai manusia, apa yang kita boleh buat untuk menyelamatkan mereka?"

Kita asyik berkata sana sini bahawa kita manusia dilahirkan sebagai khalifah di muka bumi. Tapi dari sini nampaknya kita tak menjalankan tanggungjawab kita sebagai khalifah menjaga muka bumi ini, kan?


Apa patut kita buat?
Yang penting kita belum terlambat. Takkan pernah ada terlambat!




Mari sokong cEro menjadikan dunia tempat yang lebih baik:


Lagipun, Kita Hanya Ada SATU BUMI.
#1 Save Water, Save The World
#2 Dunia Hebat Tanpa Beg Plastik
#3 A Billion Acts of Green®




8 comments:

  1. impian aku nak volunteer dgn wwf satu hari nanti. As if. Tak mungkin tercapai impian tu. aku bagi tau semua orang, mereka just gelak. Takpe2..

    ReplyDelete
  2. tajok PCS presentation aku : change ur attitude, use public transport!!!
    khas ntok encik polar bear dan penguin

    ReplyDelete
  3. i keep saying NO to polution :)
    insyaAllah~

    ReplyDelete
  4. Ak ada satu memori ni yg kuat lagi melekat daket otak aku. tapi ak tak ingat bila terjadi. tapi yg pastinya berlaku masa kecik. ada satu program dekat TV pasal wildlife. dia ada tunjuk mcm mana pemburu nk buru binatang. binatang yg paling aku ingat ialah white sealion. baby sealion lebih tepat lagi. That guy jerut sealion tu dr lubang utk naikkan dekat permukaan lepas tu hempuk2 dgn something sampai mati. And right before that guy hempuk sealion tu,ak boleh nmpk sealion tu pandang kamera dgn perasan minta simpati mcm begging suruh lepaskn dia. Sgt sedih bila teringat balik.

    ReplyDelete
  5. manusia semakin tamak. itu pasalnya. jadi aku rase blogger2 yang prihatin boleh buat campaign tru blog entry - maybe it just one little effort. but big things start with small one right?

    ReplyDelete
  6. selamatkn panda..
    die dah la comell..
    =D

    ReplyDelete
  7. selamatkn panda..
    die dah la comell..
    =D

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: