Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Aug 19, 2010

Ketidakpuasan Hati

one-eight-four
I'm sorry..


Ini entri yang bertujuan untuk melepaskan ketidakpuasan hati.
Sila jangan baca jika anda tidak mahu tahu rungutan aku.
Jangan kata aku tak warning...



Entah kenapa tiba-tiba
adik aku yang tengah belajar kat Melaka kirimkan hadiah untuk setiap orang dalam rumah aku.
Abah, Mak, Kakak, Abang, aku dan Adik
Semua dapat.

Arghh!!!
Hadiah!!!
Aku tak berapa gemar hadiah..

Agaknya, untuk lebih buatkan dramatik
adik aku kat Melaka tu beri hadiah lain-lain bagi setiap orang.
Saiz pun lain-lain..

Abah dapat butang baju melayu yang mahal.
Mak dapat kerongsang.
Kakak dapat
Abang dapat baju jersi.
Adik dapat T-shirt kegemaran.

Aku??
Aku dapat TABUNG!
Beb, TABUNG!!!
Kali ketiga, TABUNG!!!

Abang aku dapat jersi MUFC..
Itu aku tak kesah sangat sebab aku tak minat bola pun..
Tapi, yang buatkan aku dengki adalah
jersi tu dibuat nama sendiri dibelakangnya
tertulis nama Abang aku, dengan nombor kegemaran dia sekali.

OK!
Sekarang dah masuk chapter tak puas hati..
Aku yakin, dan amat yakin seyakinnya.
Nak beli abjad dan nombor untuk ditampal dibelakang jersi tu
harganya adalah lebih dua kali ganda dari harga tabung hadiah aku tu.
Walaupun aku tahu aku terlampau banyak berfikir,
tapi aku terasa seolah-olah aku di-doublestandard-kan..

Beb, harga hadiah aku adalah separuh harga dengan tampalan nama dan nombor di belakang jersi..
Aku terasa beb...
Belum masuk harga jersi lagi, yang dah tentu mahal sebab ori..

Owh, ini rupanya harga aku selama ni..
Segala macam dah aku tolong,
ini rupanya harga semua tu..

Kata laa aku tak bersyukur...
Apa signifikan tabung untuk aku??
Nak perli aku suruh simpan duit ke??




20 comments:

  1. haha...ok lah dr xde ape..

    tp sumpah aku gelak bila kau dpt tabung...hahahaahhaa..jht kan aku?

    ReplyDelete
  2. errrkkkk

    tabung????

    errrrrr

    perli?

    ReplyDelete
  3. haha..kau redho kan je la bulan2 puasa ni..mungkin dia ada sebab yg dia je tau..kan..chill dude.

    ReplyDelete
  4. nk bg hadiah bg lh ikut ap yg org tu nk..or mybe,bg je sme semua dr segi nilai...bru fair lah!

    nseb bek aku xde adik beradik..xde lh aq rse ap kau rse..hehe

    ReplyDelete
  5. tabung pun ok la bro dr tak dpt pape.

    "tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima".

    pape pon sabar je la k, buktikan dengan tabung tu ko bley buat something walaupun ko rase mcm double standard or kena perli ke. aku pun pernah dpt tabung dari mak aku sempena hari lahir, sampai skang aku still pakai simpan duit syiling sampai terburai2 tak muat dah duit syiling berlambak2.

    bab2 family ni, kena ada tolak ansur, kalo tak mau putus sedara

    "carik-carik bulu ayam, akhirnya bertemu jua"

    ReplyDelete
  6. ask her/him why she/he gave you that thing.

    ReplyDelete
  7. Tabung? sah nk soh ko smpan duit...haha3 ok sori jgn mrh yek...

    erm...pikir +ve la...ko dpt jgk hadiah kan dri x dpt lgsg lg terkedu beb..haha3

    ala myb die saje nk kenakn ko n nnt die blikn hadiah lain kot...sje nk WAKENABEB! kat ko...kih3

    erm sumer org dpt hadiah yg seswai tok raye kn...hehe3 haaa! die soh ko simpan duit raye lam tue kot?hehe3

    ReplyDelete
  8. @fiQfrozen
    tabung beb...haha

    @.::WaNiE::.
    tp pikir2 balik tak rase plak dia nk perli sbb dia tak tau pon aku bermasalah duit...
    adus..

    @theSkycrapper
    haha, aku diam je sbb bulan pose..
    kalo bukan ramadhan, mmg dh hentam habes dah dia..

    @iemaZAIMAH
    itulah ketidakadilan dlm beradik-beradik..
    sentiasa ada perasaan macam pilih kasih...
    tp ape bleh buat??

    @Shukjessa
    tak makan hati sangat,
    adik sndri kot..
    kalo adik org len mmg hangus dah dia aku hentam..

    @Anonymous
    si tanpa nama,
    i will never ask her that kind of question.
    If u were in my shoes, will you??
    I doubt it..

    @Miss Comot
    haha, dlm rumah aku, aku laa yg paling rajin menabung...
    tp bg hadiah tabung bg makna yg sgt tak senang hati buat aku..
    aku rela tak dpat hadiah beb...

    ReplyDelete
  9. haha.. dia nk suruh berjimat kot..

    takpun belajar2 la menabung demi masa depan.. hik3

    ReplyDelete
  10. @@ien_R@z
    FYI, aku dh ade 3 tabung kt umah termasuk yg dia bg tu...
    dan 2 tabung tu dah separuh penuh,
    sbb hari tu baru korek nak ganti iphone org..
    hahaha

    ReplyDelete
  11. hahaha..maybe dia tau masa tu dua-dua tabung ko da nk pnuh..tu dia beri hadiah tabung tu...sebab org akan bg hadiah apa yg dia fikir bersesuian dgn pnerima hadiah tu...nilai blakang kira...maybe bila dia tgk tabung je,dia terus tringat kat ko kan....maksudnya nilai hadiah tu tinggi pd hati bukan pada fizikal...

    ReplyDelete
  12. mungkin die tau ko akan collect banyak duit raya tahun nih...hehe..

    ReplyDelete
  13. hahahahahahaha..menabung bagi beranak duit..hahaha

    ReplyDelete
  14. k0 gak kate tabung ko banyak..maybe die ngat k0 suke kumpul tabung k0t..sebb uh die tambah koleksi tabung k0..

    -lemoc-

    ReplyDelete
  15. bunyi2 jeles disitu...haha...
    xpe, maybe dia fikir 2 hadiah trbaik utk cEro, atau dia xtahu apa yg cEro suka...
    jom menabung..hehe ;)

    ReplyDelete
  16. serius dia syg ko lebih dr abg ko..

    ReplyDelete
  17. @KERAK NASI
    apakah maksud ko???

    ReplyDelete
  18. aku rase dia fkir hobi kau mengumpul tabung kot :p

    ReplyDelete
  19. @m i r a f i q a
    bile difikirkan, tabung aku banyak sgt rasanye...hahaha

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: