Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Feb 14, 2010

"Siapa Salah Kena Karan"

This is fifty-sixth and half...
...and I'm sorry!!



Kami 6 orang ahli keluarga keluar makan malam di sebuah gerai makan di pekan Sungai Besi..
Semua sepakat memesan ikan kembung masak tiga rasa..
..juga tambahan lauk sampingan lain..

Setelah menunggu, sampai hidangan..


Emak : Aik? Kita pesan kailan goreng belacan, apsal plak datang kangkung plak?
Abah : Salah sebut kot tadi??
Kakak : Orang tu yang salah buat kot??
Adik 1 : Dia tak kenal kailan dengan kangkung ke??

Setelah separuh hidangan habis,

Adik 2 : Hm, rasenya tau kenapa dia salah hantar kangkung goreng belacan..
Emak : Kenapa?
Adik 2 : Sebab masa dia tulis order Kailan belacan tu, dia musti tulis 'K Blcn'..Orang yang masak pulak bace 'Kangkung belacan'

Semua : Ooooo..(sambil mengangguk!!)
Aku : ... (takde perasaan)

Aku consider sume orang dalam keluarga aku hebat-hebat belaka sbb ade teori masing-masing..
Memang betul.
Susah ke nak tulis
'Kailan Belacan' in full?
Nk kata sibuk sbb kedai ramai pelanggan, sunyi jek..
Yang masak plak, kalo dh tak tau member tulis ape,
TANYE LAA!! Susah ke??
Kalo rase confuse,
tegur laa member supaya tak bg confuse..

Just nk tau,
dalam hal nih, sape yang bengong??
Orang yg amik order ke, yang masak order?

p/s ;
Aku takde mood mase makan tu,
tu yang senyap je tak kuarkan teori sendiri!!




8 comments:

  1. sedapnya tgok gambar kailan tu

    ReplyDelete
  2. ehehh! masing2 ada teori, bagus la, byk idea :) sedap nengok kailan.. :)ni nak cari kat kedai neh

    ReplyDelete
  3. eheh..bukan takde mood tu..kusyuk sangat melantak..kailan ke kangkung belakang kira..

    1st time komen...salam kenal.

    ReplyDelete
  4. tensen sbb aku tak makan kangkung..
    kailan je...

    ReplyDelete
  5. kedai tu kna selaraskn shortform utk amik order. haha

    ReplyDelete
  6. 2-2 pun bengong.
    Patutnye 2-2 tau short form utk sume menu kt kedai tu...

    Aku rase kailan takde r..tu yg dorg bagi kangkung. Strategy nak lakukan makanan. Dah korg x complain mtk tukar so dorg selamat r... [teori aku]

    ReplyDelete
  7. MuNsYi^SaMa: Yup, ur right!! takde strategi tol laa kdai tuh...

    Cik N: Waaa, teori yg bagus... tak terpikir plak aku!!

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: