Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Feb 12, 2010

Pakar Manipulasi Pemikiran dan Perlakuan.

this is fifty-sixth..
..and this is not business.


Ok,
hari ni aku nk cerita sket tentang siri drama TV kegemaran aku.
Jika anda pernah tonton filem
Sherlock Holmes,
suka bace komik
Detective Conan,
kenal
Hajime Kindaichi
dan dah bosan dgn
CSI yg mcam2 tempat dah ade skang,
maka biarkan aku perkenalkan,
The Mentalist.






The Mentalist berkisar tentang Patrick Jane, penasihat bebas bagi California Bureau of Investigation (CBI) berpangkalan di Sacramento, California.

Jane mahir dalam menyelesaikan jenayah serius menggunakan pemerhatian dia yang menakjubkan.
Dia pernah bekerja menipu org dengan berkata sebagai medium psikik kpd org yg telah mati,
namun akibat perangainya yang terlalu menonjol,
isteri dan anaknya dibunuh oleh seorang pembunuh bersiri dipanggil
Red John.




Patrick Jane

Selepas lalui pemulihan dari kekesalan yang besar,
dia sertai CBI sbg penasihat dan mula menjejaki Red John sambil menyelesaikan jenayah yang dilaluinya.

Bersama-sama 4 agen bahagian jenayah serius CBI, Jane serius menjejak kembali pembunuh bernama Red John itu.
Agen Lisbon, Agen Cho, Agen Rigsby dan Agen Van Pelt sudah dianggap sebagai keluarga baginya.




Agen-agen CBI

Setiap episod memaparkan kemahiran Jane dalam memanipulasi keadaan untuk menangkap penjenayah.

Screenshots..







Berminat?
Baiklah,
aku ada complete First season The Mentalist 23 episod 1 jam.
Sekarang tengah on-going season 2, jadi anda takkan ketinggalan..
Aku berminat nak berkongsi The Mentalist season 1 dengan kawan-kawan sekalian.
Dengan masukkan hanya RM20 (Dua puluh ringgit) dalam akaun bank aku,
aku akan hantarkan 2 DVD Data terus ke peti surat korang.
Owh, NI BUKAN BISNES!!
Aku cuma nak berkongsi hobi je...
RM 20 tu hanyalah bayaran sampul pos ekspres, modal burn dan modal DVD..
sbb tu aku bg korg data DVD je..

NAK??
emel aku kat
ceroofcerolian@gmail.com
aku akan terangkan lebih lanjut...

Juga terdapat siri
Dollhouse full season 1 & 2
Heroes full Volume 1,2,3,4 & 5
Supernatural full season 1,2 & 3
Gossip Girl full season 1

Ingat yek,
ni bukan bisnes..
aku cuma nak berkongsi je...
Aku jamin setiap episod The Mentalist akan berikan korang senyuman..
Itu yang penting!!




2 comments:

  1. best x?sy pernah try tgk 1st episode season one je..xjd nk follow sbb tgk 1st epsd tue mcm slow & boring je.. citer nie ada ala-ala citer criminal minds or mcm citer lie to me??

    ReplyDelete
  2. for me agak best laa citer nih...
    mcam criminal mind agak serius,
    citer nih kdg2 lawak pon ade sbb gelagat hero dia tuh kdg2 wat kita garu kpala...
    mmg citer dia agak slow sbb director nk kita (viewers) turut serta dlm penyiasatan diorg..
    boleh compare dgn citer 'Psych' atau 'Medium'..

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: