Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Aug 15, 2018

Mesej Tersembunyi #2


Salam.
Bertemu kembali entri kedua untuk 'Mesej Tersembunyi'.

Entri pertama: 'Mesej Tersembunyi'

Aku mohon maaf di mana pada entri pertama, aku langsung tidak terangkan apa yang patut kalian buat untuk dapat mesej yang aku sembunyikan. Jadi untuk kali ini aku akan terangkan secara lebih terperinci.

Untuk siri 'Mesej Tersembunyi' ini, aku akan sorok kata rahsia di satu tempat di dalam entri ini. Bagaimana aku sorok, bagaimana cara nak dapatkannya akan berbeza tiap kali siri. Apa yang kalin perlu buat adalah cari kata rahsia itu dan tinggalkan di ruangan komen.

Siapa paling awal tinggalkan komen 'kata rahsia' dikira pemenang utama. Yang berjaya jumpa kata rahsia dan tinggalkan di ruangan komen juga dikira pemenang walaupun bukan yang pertama.

Buat masa sekarang aku tidak terniat untuk beri hadiah kepada pemenang kerana pada level ini, kata rahsia yang tersorok amat senang untuk ditemui. Namun aku ada perancangan untuk tingkatkan kesusahan di masa akan dan kemungkinan sesiapa yang boleh selesaikannya akan diberi hadiah.

Dan mulai sekarang, kita akan panggil siri ini sebagai 'level'.


Tujuan.

Entri ini tiada tujuan khusus. Aku buat sekadar suka-suka. Aku suka cabaran puzzle macam ni, jenis yang buat gear dalam otak berpusing bekerja. Otak kita ni macam mesin. Kalau lama tidak bekerja, boleh berkarat.

Salah satu sebab aku buat entri ini juga adalah untuk kongsi gambar yang ada dalam galeri telefon bimbit aku. Entahlah, bila aku skrol galeri dalam telefon aku ini, banyak rupanya gambar yang (pada aku) menarik tapi entah kenapa aku langsung tak kongsi di media sosial. Jadi melalui entri ini, paling tidak, gambar-gambar itu akan berguna juga tidaklah terperap di dalam kad memori menunggu untuk hilang disebabkan korup.
Jadi apa lagi yang ditunggu?
Bolehkah kali gali di mana kata rahsia yang aku sorok?

Macam mana nak tahu itu kata rahsia? You'll know it just by looking at it.

Good luck!
.

7 comments:

 1. PROTO
  btw mmg tak boleh link ye entri pertama tu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. >star

   Thanks weyh bagitau. Aku lupa masukkan link. Dalam mode preview, link memang tak boleh nak check ada ke tak hahaha.
   Thanks :)

   Delete
 2. bila tekan pic, kluar proto hahahah

  ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: