Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jan 18, 2010

Windows 7 dalam cerebrum aku!!

this is my forty-sixth..
..and I'm sorry!!

sebab dari hari jumaat tiada kesempatan nak check peti surat umah, hari ni (Isnin) peti tu dipenuhi dengan banyak surat...
salah satu surat tuh adalah untuk aku, dan berisikan Windows 7 Upgrade Kit dari Acer.


Terima kasih kepada Mohammed Faizal Zubaidi dan kakaknya,
aku berjaya mendapatkannya...
Yeah!!! Win7 kemari!!!

Sbelum aku nak upgrade,
aku dgn rakusnya mengumpul seberapa banyak maklumat dr sesawang ttg Win7 nih dibandingkan dgn Vista yg tersedia ada...
dan juga info tentang option2 nak upgrade,
either clean install, upgrade, or bla bla bla...

Hati bercampur baur sbb byk komen org yg guna kata,
kalo takde masalah lg dgn Vista,
why bother nk tukar ke Win7?
(kpala aku pkir, ade betol gak)

aku sdg bergembira dgn lappy aku..
hebat, tahan lama, dan lengkap segala...
mmg aar Win7 bagus,
tp kalo aku tukar, tak ke mcam aku kena start dr mula??


Dr keseronokkan mendapat Win7,
sampai laa skang keserabutan memikirkan pilihan..
mmg aku akan upgrade,
tp samada skang ke, atau nanti2 dulu??

ade pendapat sila bagitau yek!!!
AKU SERABUT!!!




4 comments:

  1. ala ingat dia dh try.. nk gak tau camne. org kate power n best. better than vista katenye xtau la

    ReplyDelete
  2. kenape orang sibuk2 nak upgrade ke win7? sbb kalo tgk min sys. requirement, utk win7 adalah jauh lebih rendah dari vista. so dgn ini, system comp akan lagi better. dlm mase yg same, appearance either lebih hebat or setanding vista.

    Li cd yg ko dpt tu utk free version punye ke atau win7 yg kene bli? kalo free version takat nak try aku suggest takyah melainkan ko rajin nak format balik pastu. tp kalo yg jenis bli tu silela format hehe.

    Aku pun nak bli gak win7 nih tapi memandangkan benda alah ni tgh hot item di pasaran (win7 Home premium) rm400, so bygkan kalo nak amek yg ultimate... pirate? uuhhh agak serik disitu... malas nak format byk kali

    ReplyDelete
  3. --> ..nOj..
    nanti aku try aku buzz kt blog ok??
    don wori..

    --> futbolmaster
    beli laa woit!!

    --> shukjessa
    nih cd upgrade yg acer bg free sbb aku pkai laptop dgn OS vista ori..
    aku just risau je kalo2 kang aku wat trus tak jd kang, naya aku..
    aku nih dh laa buta IT sket.. (byk sbnarnye)

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: