Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Jan 22, 2010

Aku Pembunuh Sepenuh Masa

this is forty-eighth,
and I'm sorry..


Walaupun aku boss, tapi aku suka wat kerja sendiri..
Semalam aku baru selesaikan kerja mengugut peguam daerah,
dan habuannya, aku dpat kereta peronda polis yang amat sesuai dengan penyamaranku...
Apa kerja aku??
Akulah pembunuh merangkap ahli KONGSI GELAP.



"Kenapa kau berani sangat menentang aku?", aku bertanya.
"Maaf boss, saya silap!!! Lepaskanlah saya" kata seorang pemuda yang terikat di kerusi.
Dia dibelakangkan 5-6 orang anak buahku...

Sambil memegang playar, aku berkata,
"Kenapa kau sanggup khianat aku?"

"Maaf boss, mereka tawarkan saya wang!!.."

"Maksud kau, aku tak ada wang???"

"Bukan Boss, saya..."
Tanpa mendengar keluhan dia lebih lanjut,
aku arahkan anak-anak buahku pegang mulutnya.

"Mulut busuk ni patut dibasuh dengan DARAH!!!"
Menggunakan playar, aku cabut gigi kacipnya satu, gigi taringnya satu, dan gigi gerahamnnya dua...



Jeritan yang kuat didengari,
umpama alunan mewah irama Mozart pada telingaku...

"MAAF BOSS, saya ada satu berita dari luar..."
Pembawa pesanan aku datang mencelah penikmatan laungan kesakitan itu...

"Donie Brasco istiharkan perang dengan kita..."
"Brasco?? Bukankah dia sekutu kita???"
"Ya, tapi dia berkeras mahu kalahkan kita, Boss"

Aku kemudian menuju ke pinggir bilik dan mengambil jacketku.
Serba putih, aku mengambil cermin mata ray ban aku dan memakainya.

"Kalau PERANG yang dia mahu, kita hiburkan dia dengan PELURU!!"
"MARI!!!"

**********


Aku dan bala tenteraku 105 orang sedang berdiri berhadapan dengan bala Brasco yang lebih ramai...
Donie Brasco,
berada level yang jauh lebih tinggi dari aku,
dengan pengalaman yang jauh lebih luas dari aku.
Dari segala segi aku memang kalah..
Namun, maruah membuatkan aku lebih bersemangat..
Semangat aku dapat disampaikan ke segenap anak buahku,
masing-masing menunggu dengan senjata di tangan...



Aku,
dengan Saber di tangan,
menggigil kegirangan...
peluh jantan berlinang di dahi,
namun mata ku tepat ke jantung Brasco yg bongkak sedang menghisap curutnya sambil menatap aku kejam..

Tepat jam 5.15 petang hari Ahad,
perang bermula...

"BUKAN KEMENANGAN YANG KITA CARI,
TAPI MAKAN MALAM BERLAUKKAN JANTUNG BRASCO!!!"
Jerit aku sambil berlari meluru ke gembala tentera Brasco!!
Semua anak buahku juga mencari mangsa masing-masing..
Brasco juga,
bala tenteranya menerjah ke arah kami...
Pemandangannya seperti epik perang antara Samurai dan Tentera Moden Jepun.

TIBA-TIBA...














"Alang, makan malam dah siap"










"BAEKK!!!"

Aku pon tinggalkan laptop aku sendirian dengan Mafia Wars masih terpasang..
Yup, MAFIA WARS...
Aplikasi permainan di Facebook aku yang paling aku minati...
Owh, mungkin 'minat' bukan ayat yang sepatutnya,
tapi 'ketagih' lebih sesuai...

Dah setahun aku berkecimpung dalam dunia Mafia Wars nih,
namun dua bulan belakangan ni agak sedikit aktif disebabkan kebosanan hidup yang menyelubungi..

HIDUP MAFIA WARS!!!



nota kaki:
aku ade gak main Farmville tapi kebengongan membuatkan aku berhenti!!
hahahaha...




6 comments:

  1. ahaha.. mafia wars membuat my kreatip dalam penulisan....

    salam singgah dari ku =)

    ReplyDelete
  2. haha aku dh agak dah...ko gn rowell same jek tp ko poyo cket :p

    ReplyDelete
  3. adehhh
    aku xthu aper yg besh mende nie
    huhuhuh

    salam pknln..=)

    ReplyDelete
  4. cik Jard, kreatif ade di diri smua org...

    cik N, rowell lg hebat arr...

    cik yoro okino, best arr Mafia Wars..kalo tak takkan rmai gile dh addicted..btw, salam perkenalan...

    ReplyDelete
  5. mafia war besh! badak suke.
    haha..
    ni da addicted da nie..
    El woot-woot! haha

    ReplyDelete
  6. mafia wars memang best!!!
    org yg kate tak best tu nmpak sgt dia tak try lg...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: