Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Feb 28, 2011

Dear Nyamuk,















postquam-scriptum:
Sekarang musim hujan yang tidak menentu.
Air bertakung di mana-mana.
Air bertakung tempat nyamuk membiak.
Aedes sejenis nyamuk pembawa denggi.
Jika tidak mahu demam denggi, atau tidak mahu orang tersayang mendapat denggi, atau tidak mahu siapa-siapapun dapat denggi,
SILA KEMAS PERSEKITARAN RUMAH ANDA.
Jangan biar ada tempat biak nyamuk.




17 comments:

  1. betul ke nyamuk suke org tak minum kopi

    (tetiba tanya) hahahaha

    ReplyDelete
  2. kak limah oi..msuk ler dalam umah..nt di kokap dek nyamuk tapioka..hoho

    ReplyDelete
  3. hanjengs stail gile perhhh sampai melleh air mate dan hingus wa jeles apasal lu lukis cantik sangat k mati owhhhh!

    ReplyDelete
  4. hehe sila pasang ubat nyamuk tika tido.

    dan kalo demam yg teruk, tastebud lari, badan naik merah2 sila pergi jumpe doktor. kemungkinan dah kena denggi.

    dan jgn lupe minum air kosong + isotonik.

    yang benar,
    ex mangse denggi

    ReplyDelete
  5. er haha. nyamuk suka darah org tak minum kopi.

    aaha psg ubt nyamuk masa tido.

    tak tahan asap.

    elektrik punya kat ade

    ReplyDelete
  6. wow..
    lukisan yg menarik..
    :)

    ReplyDelete
  7. fakta : Hanya nyamuk betina mati awal.

    ReplyDelete
  8. nyamuk o nyamuk..kenape gigit cero..?
    mcm mane aku xgigit..darah cero sedap..darah cero cedappp..!! eheheh..

    ReplyDelete
  9. dekat tempat saya pun nyamuk banyak even spray pakai ridsect pun tak jadi..

    ReplyDelete
  10. Public Service Announcement (PSA). haha, leh kuar RTM. hihi

    ReplyDelete
  11. ha..nesa dgr klau mkn peria byk2 nyamuk x gigit (tp x sggup kot =_=")

    ReplyDelete
  12. bukan nyamuk suka gigit kat orang yang cholesterol level tinggi ker..

    ReplyDelete
  13. @.::WaNiE::.
    hahaha, takde fakta konkrit yg menyokong..hahaha

    @mr delirium
    hahahaha, kita bako kita bako...

    @hentakbelipat
    hahaha, thanks bro...

    @Shukjessa
    aku pon pernah suspek denggi...
    sendi lenguh, badan lenguh, lembik...
    tp aku sembuh sebelum result denggi keluar...

    @Sca Ndx
    tp yg elektrik kt umah aku pon berbau gak...sbb murah kot...

    @aYaz
    hehe thank you...

    @Akulah Aqilah Itu
    fakta: hanya nyamuk betina yg menggigit..

    @pu3aan
    cero oh cero, kenape darah ko sedap?
    macamana darah aku tak sedap, aku tak minum kopi, aku tak minum kopi...

    @jaaFahiza
    spray ridsect tak pernah berkesan...

    @hanaahmad
    hahaha, macam RTM nk pandang...

    @Nesa Wazir
    betul, mak pon kata cmtu..
    sbb peria buat darah pahit...

    @nourelcahaya
    org bekolestrol tinggi ada asid laktik yg tinggi, buatkan nyamuk lebih suka...

    ReplyDelete
  14. cEro..cEro..kagum tgk lukisan kau nih..

    anyway nyamuk jantan bukan ke tak hisap darah ke?heheh..

    anyway, hati2 lah dgn denggi.. pasang ubat nyamuk tu oii.

    ReplyDelete
  15. @Sophie Al-yahya
    yup! nyamuk jantan tak isap darah..
    nyamuk betina je...
    aku dulu pernah kena denggi, tau keperitannya...

    ReplyDelete
  16. AAAAAAAAAAA.mereka mati di tangan kau!sadis cerita ini :(

    ReplyDelete
  17. @iemaZAIMAH
    ini kisah cinta paling sadis, sbb tamak di tapak tangan aku...

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: