Dear cErolian,

......

TERIMA KASIH!

Terima kasih kerana terus menyokong!

=======================

Mar 3, 2010

Kita Pembunuh Alam Ini

this is sixty-sixth
and I'm sorry....


Perasan tak, sejak semalam (2 mac) aku ade letakkan logo panda kt side-column aku tu...
(thanks sbb perasan, sila tinjau skang kalo masih tak perasan)

WWF adalah singkatan bagi The World Wide Fund for Nature,
dahulu dikenali sbg World Wildlife Fund.
Pertukaran nama tersebut atas perluasan agenda alam semulajadi yang diperjuangkan mereka.

Merupakan sebuah organisasi bebas yang sudah bertapak di 90 negara,
WWF meletakkan misi mereka sebagai
"to halt and reverse the destruction of our environment"
(menyekat dan menyongsangkan kemusnahan alam persekitaran kita)

Bermottokan 'For a Living Planet', iklan-iklan kesedaran yg dikeluarkan kebanyakkannya bersifat sinis dan berkesan.
Saksikan..


Stop climate change
before it changes you


Don't buy exotic animal souvenirs


Preserve your world
Preserve yourself


The tsunami killed 100 times more people than 9/11
The planet is brutally powerful. Respect it. Preserve it.


Nature is not recyclable


Don't save / Save


Forests for Life


*********************

p/s:
Aku sudah sedar..
Kita adalah pembunuh kepada diri kita sendiri..
Apakah yang sudah anda lakukan untuk mengubah segalanya?




5 comments:

  1. cool..love their poster..start recycling (the easiest thing that we can do)..

    ReplyDelete
  2. waaa....ak student environmental science...i know a lot about this...tp xpenah publish kt blog...hehe...gud info =D

    ReplyDelete
  3. sejauh mana kita sedar, asap rokok sorang2 hisap mmg tak rasa kesan, tapi kalo dah satu dunia isap, kalo dikumpulkan setempat mmg gile asap. kalo korang pernah tengok anime futurama pasal global warming yg disebabkan oleh robot.

    sejauh mana kita sedar yang kita hari-hari guna plastik which is bahan yg lambat utk luput dek masa.

    sejauh mana kita hendak kitar semula, tong sampah ada, tapi still orang main masuk je.

    sejauh mana kita protect flora dan fauna? ada nampak kuceng berkeliaran pun tak bagi makan, dera lagi ade la. yg pokok lak kite main tebang je

    kalo benda ni tak pernah terlintas di kepale pon, so lupekan jelah nak jage bumi ni eheh

    ReplyDelete
  4. haha, betul shukjessa...
    tp oleh hanya sbb org lain takde kesedaran, adakah itu alasan kita pon tak payah nak pikir panjang...
    mmg ak tak giat kitar semula,
    tp at least aku sedang meminimumkan penggunaan plastik...
    selagi aku boleh bawak dgn tangan dan isi dlm beg, aku akan wat...

    it's the least i can do..

    ReplyDelete
  5. as a flora n faunas lover,aku menyeru kepada pihak pemusnah alam.jual animals body part ni dah common sgt..aku bg cadangan try jual body part korang pulak.aku janji,aku jadi 1st buyer korang!amacam??selamat beramal^_^

    ReplyDelete

"It's not what you've got, it's what you do with it." - cEro, 2026

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Namaku cEro.... Kacak, tinggi, putih gebu, badan tegap, macho.. Kalau korang nampak orang yang memenuhi kriteria di atas, dia BUKAN AKU..
PENERBITAN: